• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDKotlíkaření
    HARALD
    HARALD --- ---
    Tak uvidíme jak budu večer s tvůrčí náladou, ale zkusím udělat Wabi Daňka (výběr pro hromadný zpěv) a když zbydou síly, tak i Pacifik.

    A připomínám, kotlíkaříme už tento pátek. .-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    AINEE: Určitě ano :-)
    AINEE
    AINEE --- ---
    můžu s sebou vzít jednoho velmi dobrého kytaristu?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    motl
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    redl
    OLAPH
    OLAPH --- ---

    AINEE: redl fajn.
    AINEE
    AINEE --- ---
    Nic proti Epy de Myi, jsou skvělí, ale nenajde se v pořadí ještě pár tradičnějších kotlíkářských autorů? Myslela jsem třeba na Nezmary, Žalmana, Redla...
    VORIMA
    VORIMA --- ---
    OLAPH:
    Epy de Myi mám moc rád. Na svých stránkách mají většinu svých písniček s texty i akordy. Jestli by se hrála, tak by to bylo super! (Jenom by mě o to víc štvalo, že tentokrát nedorazím :-( )
    Media
    http://epydemye.cz/index.php/obsah
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Já bych to neřekl ani o Rose na kolejích. Ale nebráním se zúžení. Nicméně Mávej, Nouze, Hudson a další jsou zase hodně zpívatelné.

    A Pacifik mám rád a klidně ho dejme. Jen je to s Hoboes hodně podobné. A taky se mi líbil námět U 2 Wabi.
    OLAPH
    OLAPH --- ---
    jsem pro pacifik. tam znám alespoň něco.
    jinak jsem nedávno oběvil něco nového, co by se vám mohlo líbit. epy de mye (zadat do youtube). Zkuste se podívat, jestli to má smysl navrhovat a dělat zpěvník.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: A myslíš, že takové papírové řetězy nebo ročník 47 jsou písničky, které by se zpívaly hromadně? Mě právě vyšlo, že WD má vtšinu písniček, které se k zpěvu ve více lidech nehodí. Celkem tak půlku těch, co jsi vyjmenoval.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ad W. Daněk - v tom linku, co jsem posílal, je celá řada hodně známých písní.
    Bílá vrána, Co dál, brácho, Čím větší bloud, tím tvrdší pád, Fotky, Fram, Hejkal, Hudsonský šífy, Mávej, Na cestě, Nevadí, Outsider Waltz, Písen, co mě učil listopad, Pořekadla (Nouze), Pranice, Papírové řetězy, Rosa na kolejích, Ročník 47, Stromy, Tonka, Vítr,
    Takže něco z toho jsme schopni, něco jsme i posledně hráli (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Pacific nevytvářej, mám doma knižní zpěvník i s notama, mohu to mírně zvětšit. Co se týče Hobes, chtělo by to knižní zpěvník, nemohu ho ale nikde na internetu najít - nevíte někdo o nějaké prodejně - resp. jaký je osud té na Smíchově u nádraží.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já na tohle hraní bohužel nedorazím, mrzí mě to :-(
    doufám, že mi vyjde to další :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZMYJKA: Máš nějaký slušný zdroj písniček s notama? Měl bych rozhodně zájem. :-)

    MLEKAR_STEIN: Nic si z toho nedělej. Humbuk ve skutečnosti není klasika, ale matfyzácká skupina (pravda, 2/3 té skupiny hraje/hrála i v Asonanci), kterou znají jenom skalní příznivci katedry matematické analýzy. :-))
    HARALD
    HARALD --- ---
    Jinak, přehrávám si tu i Wabiho Daňka a mám pocit, že já bych si to sice užil, ale naprostá většina písniček bude pro většinu přítomných neznámá. Zaobírám se myšlenkou pro toto hraní vyměnit Wabiho Daňka třeba za ten Pacifik, pro který tu lobbuje Zmyjka. Co vy na to?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Blíží se nám další kotlíkaření, tak v rámci přípravy předhazuju snad v pořádku zpěvník Hoboes. Do toho jsem zahrnul i těch pár písniček, které bratři Ryvolové zpívali samostatně, kdo to má rozlišovat. :-))



    Hoboes.doc (93184 B)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZMYJKA: Tak které písně mám namnožit?
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Napsal jsem "časem" - je otázka nakolik by svět po nějakém pádu bych schopen něco produkovat (ale zásoba strun se může zachovat velmi velká). Třeba trubka nebo bubny jsou proti tomu věčné (-;
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Struny můžeš dělat ze šlach a ze střev. Lidi, kteří jsou dnes zažraní do strunných nástrojů, by si nějaké řešení našli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam