• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AXTHEB: ja bych se predved, jen se obavam ze by mi to vubec k nicemu nebylo a v praci pro to az tak prostor nemam, neb je to vcelku nezajimave, ale neco chystam, tedy vlastniho delta robota, ale pro 3d tisk ho nakonec nepouziju, jestli to teda nebude vadit, na 3d tisk po mym mam jeste porad malo pet odpadu :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JVCNC: tak se predved.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    co takhle vlastni invence? co se tyce konstrukce tak neni nic hloupejsiho nez zrovna prave prusovy az humanitni kreace, to ze mu to prochazi a ostani mu to zerou a to ze je to tak uspesne jsou naprosto odlisne veci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BYDK: mě to zatím celé přijde jako rafinovaná virální reklama pro výrobce těch netisknutelných kompent... :-) ale nevylučuju, že díky tomu získají prostředky které jim umožní vrhnout se na autoreplikovatelnost i těch zbylých dílů...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JENIIK: Zatim neprodava nic, pac nemuze sehant nikoho kdo by mu to udelal v rozumne kvalite a mnozstvi takze jen pro workshopisty. Ale temer jiste 0.35 budou
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    AXTHEB: Ten hotend mě asi zajímá. Dělá i 0.35, nebo dokonce menší?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JENIIK: Jo no. A dava k tomu ty svoje hotendy co s nima jde extrudovat polykarboat.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    AXTHEB: On vlastně teď staví ty I3, že? To bude asi nejméně bolestivá varianta.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BYDK: Jestli na to mas, zajdi si na Prusuv workshop.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BYDK: to je skoro ta samá konstrukce. Zkus I3, nebo mendel90.
    BYDK
    BYDK --- ---
    Nu, nakonec asi beztak podporim Prusovo RR :)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    BYDK: mě spíš udivuje ten £112 rozdíl mezi cenama pro UK a Evropu :P
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BYDK: Je to sice levné, ale já bych vždycky doporučil něco robustnějšího... ;-)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Olala... co rikate na toto?k? cenove to vyjde cca na 12K5. :)
    3d tiskarna , kompletni plastovy kit - huxley (2989953086) - Aukro - největší obchodní portál
    http://elektro.aukro.cz/3d-tiskarna-kompletni-plastovy-kit-huxley-i2989953086.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Josef Průša: Stvořil jsem nejpoužívanější 3D tiskárnu - Connect.cz
    http://connect.zive.cz/clanky/josef-prusa-stvoril-jsem-nejpouzivanejsi-3d-tiskarnu/sc-320-a-167419/default.aspx
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nechce někdo ATMEGA1284-PU ? koupil jsem špatnou verzi tak ted mam hned 3 :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PROFOR: brusky jsou uz uplne jina kategorie stroju, to je zcela samostatny svet sam pro sebe a hned tak se do nej nepustim, jestli vubec nekdy ale spis nikdy, z klasickych konvencnich co mame v praci vim akorat ze je problem je i jen spravne polozit na zem, ono jen o ulozeni stroju by se dala napsat knizka
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    JVCNC: To je holt tak, kdyz clovek delal ve fabrice na brusky - tam jsme merili valcovitost v 0,0001mm :) (nesekl jsem se v radech) :) Ale je fakt, ze to je drobet jinej druh obrabeni... :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PROFOR: ale budou to je neznáš :)

JVCNC: nebo se to povedlo a prodali to za balík jako geniální myšlenku a několik patentů...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PROFOR: na YT je delta robot s DC servama a pisou mu um precision, ale bez informace o enkoderu tezko rict jestli to je kec nebo ne, priklanim se ale ze je to kec.
    u 0.01mm si uz musis hlidat slunicko, pac jak na to svitne tak uz to je zase nekde jinde :D ale da se pri trose sikovnosti (cti spousta prace navic)

ktere? povedenych stroju tam je vic
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    JVCNC: No - mel jsem dojem, ze jsem nekde vygooglil opravdu presny... :) 0,25mm dosahnu pilnikem... To bych se opravdu stydel postavit ;)))) Presnost zacina od 0,01mm a nize... :)

JVCNC: BTW - na cnc foru se objevilo pred par mesici krasny DIY CNC - skoro profi... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam