zdar, chtel bych se zeptat kolik kdo W palite do topeni extruderu, zacinam se konecne trochu posouvat k vlastni 3d tiskarne a chci zacit extruderem a misto vymejlseni jsem si praci zjednodusil a usetril cas, tim ze na tento ucel jsem objednal levnou pajeci stanici s regulaci ktere pisou 60w, tak jestli to nebude malo, ale co tak tusim, tak by to melo byt dostatecne.
extruderem chci tlacit drat 1.75, mel bych tim mit mensi tlak (mensi zmena prumeru) a vystupni trysku chci zkusit 0.3mm, drat budu tlacit vice kolecek, jen me trochu rozciluje tolerance +- 0.05mm, tedy i mensiho dratu bude nominalni rozmer kecat procentualne o vetsi cislo, kdyz to bude problem tak se pokusim o mereni prumeru s korekci vytlacovani, tak aby vytlaceny objem byl konstantni bez ohledu na kolisani prumeru, mensi drat a mensi tlak by mohl pomoct snizit prodlevu mezi pohonem extruderu a reakci vytlacovani dratu z trysky, tez by mi to melo pomoct k vysim rychlostem vytlacovani (coz asi nebudu potrebovat hned tak, pac to bude vozit frezka u ktere jsem limitovan 110mm/s)