• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: raft nepomáhá... strčí to support materiál pod ten model, ale ty sloupky okolo stejně zůstanou samostatně. Taky jsem doufal, že to v těch prvních x vrstvách sleje do jedné plochy, ale neudělá to :/
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: raft?
    SPM
    SPM --- ---
    Zápasím tu se support materiálem... mám model, kde je ho poměrně hodně - malé sloupky, co jdou do výšky. Asi po 2 hodinách tisku se holt stalo to, že jeden podpěrnej sloupek upadnul (PLA tisknutý na modrou lepenku). Co si myslím že by pomohlo - všechen support materiál v tomhle modelu je umístěnej mimo samotný objekt. Asi by teda fungovalo, kdyby první 3 vrstvy byly s plnou výplní, místo toho, aby to udělalo jednu vrstvu s velkými rozestupy a pak to na to tisklo pattern. Dá se to nějak nastavit? Používám slic3r, ale nic takového se mi v něm nedaří najít... a je to dost k vzteku, když po x hodinách ten model stornuju jenom proto, že upadla jedna podpěra...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    QNEDLEEQ: zkousels experimentovat s ruznejma patternama toho infillu? nektery by mohly bejt pravidelnejsi ... ale pravda ze sem to nikdy neresil a vsude cpu honeycomb :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GRAGAGROGOG: Tak já neměl problémy při provozování motorů na 95 stupňů, měřeno IR teploměrem.
    SPM
    SPM --- ---
    Tak při menším snížení auto rychlosti tisku / přejezdů to zatím vypadá dobře. Jenom jsem včera na tom pustli něco dlouhýho z naturálního ABS a když to dojelo, tak v některejch místech (nejčastějš tam, kde extruder ukapával a je tam takovej otřep, kterej jde jednoduše nožem sundat) je to ABS zahnědlý, až černý. Je to vidět i v prvních vrstvách, přičemž u malejch věcí jsem tohle nikdy neměl. Je to nějaká funkce u naturalu, že hnědne když je dlouho zahřátej? Nebo jsem zase něco potentoval a málem to podpálil? :-D
    SPM
    SPM --- ---
    Na povrchu na motoru jsem naměřil k 50C, rukou mi to přišlo dost (jsem citlivka), ale otázka jakou teplotu to má uvnitř a jestli měření stylem přilož termistor na povrch má zrovna vypovídající hodnotu :-)
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    AXTHEB: 100°C už možná bude moc, záleží na typu použitých magnetů v rotoru (ty "nejhorší" degradují už při 80°C) a výrobní toleranci... je klidně možný že se to díky tepelné roztažnosti začne dřít.

    AXTHEB: Ale mechanickou pevnost to ztrácí i dřív... záleží taky na aditivech.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AXTHEB: mno po netu litaj cisla 80-125, tak bych prilis nespolehal ze presne to co mas doma bude az u 110 :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GHORMOON: Tg ABSka je 110°C
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AXTHEB: tolik mu zas nemusi dobre snaset plastovy dily kolem :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Hele krokáče budou ok minimálně do 100°C, tam bych se přehřívání nebál.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    SPM: koukam ja tam mam SX17-1003LQEF, ktery sou delany na vetsi proud, takze srovnavat napeti s moji konfiguraci asi nebude ok :)

    kdyz to zpomalis, tak se to holt bude tisknout dyl. pokud trvas na rychlosti (a chces to trapit), tak si na ty motory nalep chladice z chipsetu treba :) ale doporucuju to s tou teplotou motoru neprehnat :) (bohuzel nemam nic cim bych rozumne presne zmeril svoje :( )
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: já jsem poslední dny vysloveně zenovej mistr klidu :-) Jenom nevim co je lepší - přenastavení slic3ru/FW patrně zpomalí rychlost tisku, to druhý zase ohřeje motory, který mi i teď přijdou už celkem teplý... tak nevim :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Záleží jak seš netrpělivej ;)
    SPM
    SPM --- ---
    GHORMOON: tak když problémovýmu modelu při tisku pošlu M220 S80, tak vyjede v pohodě. Jaký je teda doporučovaný postup co s tím? Napadá mě přidat proud do krokáčů, snížit rychlosti v nastavení slic3ru nebo omezit tu maximální akceleraci (asi nejlíp rovnou ve FW). Nějaká praktická rada tedy co z toho je nejlepší v případě, že kroky přestanou vynechávat při nižší rychlosti? Díky :-)
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Kdyby někdo prodával Rebela 2, tak mám zájem.
    SPM
    SPM --- ---
    GHORMOON: Pravda, to se dá i jednoduše sprasit tím magickým gcodem za běhu :-) Jinak motory na osách jsou SX17-0503LQEF od microconu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam