• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    ANICZKA: pokud jsi nikdy předtim s CAD programem nedělala, jsou i 3 týdny dost málo, kurz tě buď nepřipraví na profesionální 3D tisk nebo to bude strašná vražda na zvládnutí.
    Pokud nebude místo dotovaný, silně pochybuju že by jim stačilo jen tohle, čekal bych požadavek na praxi. Chyby v přípravě tisku znamenaj vyhozený peníze, dle použitý technologie a doby tisku i celkem dost peněz.
    ANICZKA
    ANICZKA --- ---
    QNEDLEEQ: s tím počítám, ale nechci aby to bylo pouze o tom.. což u většiny kreativní práce (vyjma řemesel, na který už spíš člověk potřebuje školu a léta praxe, u počítače prosedíš 100% času), což bych delší dobu nevydržela. Objevila jsem např. intenzivní třítýdenní kurz, kde se člověk učí vše ohledně modelování, tisku, druhů tiskáren, materiálů, včetně sestavení a tisku samotné tiskárny. Myslíte, že mám možnost se pak nechat s tímto rovnou zaměstnat? Moc času na to nemám, jen trochu během letních prázdnin..
    ANICZKA
    ANICZKA --- ---
    PECA: úplně se mi to veřejně nechtělo řešit.. ale teda vymejšlim co budu dělat po rodičovské, objevila jsem na 3d tisk několik rekvalifikačních kurzů a docela mne to začalo zajímat. A potřebuju vědět např. jak se pohybuje plat v různejch oblastech/firmách (budu muset na čas dosáhnout na placení soukromý školky, což není levná záležitost, na co se v těch kurzech zaměřit, popřípadě kdyby někdo věděl kde se nechat zaměstnat, tak od září dál...

    Chci dělat něco kreativního a ideálně u toho nesedět jen za počítačem. Konkrétně mě třeba zaujalo, že když na placatym monitoru něco ve 3d vymodeluju, výsledek si můžu na rozdíl od tý placky osahat a ještě s ním dâl pracovat. Jen se teď potřebuju utvrdit v tom, zda je tenhle obor pro mne opravdu vhodný :-) Do toho ve volných chvílích vyrábím šperky z polymerové hmoty a po tom co jsem tisky osahala, mi přijde zajímavý to propojit, ale to už je spíš o koníčku, max. o přivýdělku, tím se moc slavně živit nedá...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Glow in dark test.


    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GANDALFSEDY: 15.xx a dík!
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GANDALFSEDY: Sry. Verze poslední stabilní a W7. Koukal jsem do slicing logu a tam to píše něco jako aritmetic exception a hotovo.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    BIDAK: verze? system?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Přestala mi CURA generovat gcode. Prostě neudělá vůbec nic. Nevíte co s tím? Reinstaall nepomohl.
    PECA
    PECA --- ---
    Byly doby, kdy se za takovéto "anketní otázky" rozdávaly "banány".
    Nic ve zlým, prostě se normálně zeptej, co chceš vědět. Od toho je to diskusní fórum, aby se v něm diskutovalo.
    ANICZKA
    ANICZKA --- ---
    Pracujete tady někdo v tomto oboru? Měla bych jen pár otázek, napište mi do pošty prosím :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPM: a dej si pozor na přejezdy přes klíč při tisku, aby sis to nenaboural =)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: jj pisou tam podrazky bot a kdyz to das do googlue tak to zase probiraji v diskuznich forech o sexdolls ze sou na to naky repair kity a ze ej to taky tpe ... asi je to oblibenej matros vseobecne :)
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: to mě nenapadlo, to by mohlo fungovat. Jediný problém je, že je to oplastovaný klíč od auta s dálkáčem, tak si budu muset nějak opatrně vyzkoušet, že to při tisku neroztaví ten plast na samotném klíči :-)

    Podle lepidla hádám že se TPE jinak běžně používá na podrážky bot? To už by něco mohlo jít najít... díky.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: co vytisknout pulku vlozit tam klic a nechat dotisknout pres klic?
    SPM
    SPM --- ---
    Dá se TPE něčím naleptat a slepit k sobě? Tedy něco co funguje podobně jako aceton na ABS. Chtěl bych z toho vyrobit obal na klíček a jinak, než to vytisknout na dvě půlky a slepit k sobě to asi nedám.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MEJLA77: Já svojí práci mám, SCAD je jenom koníček.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BIDAK: osobně se v CAD aplikacích nevyznám, ale pokud bys některou z nich ovládl, tak si myslím, že po lidech s CADem je v průmyslu docela poptávka... nicméně nevím, co přesně bys rád dělal... mně trvalo asi 8 roků, než jsem dostal nabídku práce v blenderu na HPP, nakonec dělám i nějaké 2D (loga, weby, tiskoviny, v blenderu je zhruba polovina produkce
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MEJLA77: Jsi šťastnej člověk. Já teď tak leda skriptuju v OpenSCADu. Zadarmo.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BIDAK: já mám čas na blender i mi za práci v něm platí - optimální řešení :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam