tak bych si po skoro mesici pouzivani dovolil nahodit moje zkusenosti z prusou
- jak jsem tu psal, tesne pred tim nez mi prisla jsem se tu docetl neci hruzostrasnou zkusenost ze ktery mi pripadalo jako kdybych skoro hodil penize do kanalu :)) no ale zadny zklamani se nekonalo. vzhledem k tomu ze to je moje prvni tiskarna, tak jsem z ni spis vydrenej, nez ze by me neco sralo... tisknu v podstate 24/7, takze uz jsem asi pochopil kam ta kritika smeruje a co by se u tyhle tiskarny dalo vyresit lip, ale pro me je to naprosto vyvazenej pomer cena/vykon
- prusu jsem objednal jako kit, podle navodu se to dalo postavit v klidu, zadnej problem, vsechno slapalo vicemene na prvni dobrou, krome treba nastaveni vysky ty kalibracni sondy, ktera kdyz jsem to mel podle navodu, tak tryska ryla v podlozce, ve finale jsem ji vlastne posunul o dost niz, nez to zaclo fungovat)
- natisknul jsem par veci z PLA co k tomu bylo, ale jinak vsechno tisknu z ABS
- profily ve sliceru sedej paradne, takze to v podstate bylo dost plug and play, hrabanim se v nastaveni jsem si to ze zacatku spis rozesiral, nez ze bych se nekam posouval
- prvni zasadni problem byla samozrejme prilnavost k podlozce... vyzkousel jsem vsechno mozny az nakonec zafungoval ABS juice, skoda ze jsem to nezkusil driv, mohl jsem si usetrit dost laborovani s koresem a nastavovani ve sliceru... ted to sem tam striknu juicem a drzi to tak jak ma
- trochu me srala hlucnost tiskarny, ted jsem si vytisknul silentbloky na kterych tiskarna stoji a je to vazne neuveritelnej rozdil, ted uz jsou slyset v podstate jen vetraky
- zkusil jsem i flexfill 98A, ale hned se mi to kouslo a od ty doby jsem se k tomu nevratil - jak to poladit aby to posouvalo?
- dost me zklamalo svitici PLA od colorfabb - uplnej vysmech, musim to nechat hodinu pod mega lampou, aby to fakt lehoulince svitilo po dobu asi deseti sekund
a to je asi tak vsechno co me v rychlosti napada, sveho vyberu vubec nelituju, naopak me to neuveritelne chytlo a tiskarnu mam v podstate v permanenci, skillim modelovani a uz mi i vydelava (koupil jsem si ji do prace)