Poslední dobou tu mám už hodně modelů, které se mi tisknout dost šeredně. Teď jsem to začal zkoumat a skoro mám pocit, že je na vině slicer, respektive že to dost retardovaně naslicuje. Schválně sem házím screenshot z vrstvy, kde nastává problém (je na něm vidět, jak se to vytiskne). Pro představu - ten model je z jedné strany otevřená krychle, přičemž stěny jsou poměrně hodně tlusté - tak tlusté, že se tam kromě perimetrů vejde ještě nějaký ten infill. A problém nastává ve chvíli, kdy se tiskne konec dna krychle - tedy tam, kde se na dnu začnou tisknout vrchní 3 solid vrstvy - screenshot je první z nich. On to naslicuje tak, že na přístupném dnu natiskne tu solid vrstvu, ale okolo ní není žádný perimetr - perimetr je pořád jenom ta vnější strana krychle, takže ta solid vrstva přímo navazuje na honeycomb infill. Ke kterému se pořádně nechytí, takže na hotovém výtisku je u toho dna vidět, že ta výplň není dotažená do krajů a třepí se to tam.
Takže otázka do pléna - je to fakt chyba sliceru, že tam na tom rozhraní nenakreslí další perimetr, nebo mi něco uniká?