• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL: to sklo se lip cisti - ale hur "dyl" se nahriva a rychle ztraci teplo,nekdy je docela tezky vychytat aby na nem treba Abs poradne drzelo,me treba sklo praskalo,kdyz jsem mel podlozku treba na 100 tak mi cca po hodine sklo prasklo,kdyz jsem dal silnejsi,heatbed topil jak blazen ale sklo se zase dostatecne neprohralo - chce to laborovat a testovat co konkretne tobe a tvy masince bude na tisk vyhovovat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    s tim sklem bych se ale zeptal. spousta lidi si naopak predelavala u anety heat bed na sklo, takze proc ho vubec odstranovat ?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    MCKIDNEY: heatbed by sel otocit,dole bude cistej hlinik nejspis - ja to tak mam a tisknu primo na ten hlinik bez dalsich podlozek,nebo pasek,jen do vterinaku nebo laku na vlasy,cas od casu ocistim acetonem a nemusim nic resit a funguje to supr
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: no je videt ze nejsem praktik. takze to chce proste kus plechu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Otazkou neni zda jde sundat, ale co tam das misto neho. Nechces tisknout primo na PCB.
    EXIS
    EXIS --- ---
    Hoj, potřeboval bych model tohoto - https://photos.app.goo.gl/W62lkLDwSl4SZzCi1 - přesné rozměry, text atp mám, ale nechci tady spamovat. Byl by někdo tak hodný a udělal to pro mě? Odměna jistá :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GANDALFSEDY: to sklo se da sundat
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANDY_WARHOL: tak si este doobjednej 3mm alu heated bed .. at netopis pcbckem kus skla a zaroven usetris trochu vejsky ... ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    heh, nakonec sem objednal tohle. http://www.geeetech.com/geeetech-aluminum-prusa-i3-3d-printer-kit-p-944.html akorat z ebaye z nemecka.ten alu ram me zaujal. a bude to lepsi start pro tweaking.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GANDALFSEDY: mas recht, objednam druhou, ta prvni bud pride a pak ji prodam nebo ne a pak snad z nich dostanu penize
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    ANDY_WARHOL: ebay, evropa warehouse, kein problem ne ... 10ecek rozdil v cene cina vs nemecko/eu snad za to stoji ... obzvlast ty 1-2 vs 4+ tydny na doruceni a oser s celnikama
    PECA
    PECA --- ---
    Kolega po té, co vyreklamoval několik nedoručených zásilek obdržel jak prachy zpátky, tak zásilky opožděné díky nové "službě" České pošty - "zdržování zásilek". Nisméně se jednalo o nějaké blbosti mizivé ceny, ne o tiskárnu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: diky
    v tehle chvili mi nejde ani tak o prachy, jako o to ze nemam 3d tiskarnu na ktery bych rad zacal makat....
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Držím palce
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: no spis de o to, jak se k tomu postavi, coz je tedy vesteni budoucnosti. nicmene vysvetlim: po tom co mi ups reklo, ze je zasilka ztracena at kontaktuju prodejce, tak sem si vyhledal co se v takovem pripade skutecne deje (ne co proklamuji gearbest) a nasel jsem mnozstvi stiznosti na gearbest. tak uvidime.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Máš pocit že je to chyba gearbestu? Nedal si to celník pod stromeček?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak balik s anetou nekde ztracen, vypada to na refund, takze se pohlizim jinde. gearbest uz nebrat.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    technologie na tisk z hornin jiz existuje. Myslim ze nekdo neco vytisknul s asteroidu... pokud se teda nebavime o nejakych specifikach mars horniny..
    Asteroid-Mining Company 3D-Prints Object from Space Rock Metals
    https://www.space.com/31553-asteroid-metal-3d-printing-test-planetary-resources.html
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    KOCOURMIKES: napřed musí vyřešit jak překopat marsovskou hornimu na něco, co se dá 3D tisknout :P
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Uz se daji vytisknout kustky stredniho ucha pro vymenu, pokrok. Na Marsu by vlastne jelo vsechno 3D tiskem. Obytny barak postavi 3D tisk za nekolik dnu.
    PECA
    PECA --- ---
    KOCOURMIKES: Mám rozestavěnýho Rebela II.c - vím o tom kulový a mechanický sestavení je IMHO to nejmenší. Co jsem našel na netu, tak Průša je prostě dotažená stavebnice, super podpora a spousta funkčních profilů na různé materiály a tak. Nicméně "prý" (kvůli konstrukci) tiskne poměrně pomalu a nic moc se s tím nedá dělat. S vyšší rychlostí by se projevily tiskové chyby a konstrukční limity. "Prý".
    Postupně zjišťuji, že se asi dostanu na dost podobnou cenu, jako s Průšovou stavebnicí, ale budu mít plochu 300 × 200 a snad bytelnější konstrukci umožňující vyšší rychlosti tisku. Budu se s tím asi dost dlouho srát, protože pomalý arduino je mi málo a koupil jsem si k tomu MKS SBASE - 32 bit desku, kde budu muset asi (nemám nastudováno) zpřeházet dráty ke krokáčům, strávím hromadu hodin studováním návodů a diskusních fór, který bych jinak mohl strávit studiem jazyků, hraní s dětma, nebo prostě tiskem a kocháním se hotovou tiskárnou. K tomu mrtě času na rozběhání, kalibraci a zjištění, která součástka je moc ošizená a přijde nahradil kvalitnější... ALE prej alespoň pochopím, jak to funguje a pak už to bude brnkačka.
    ;)
    Jestli máš prachy a chceš tisknout místo čudlání, tak je Průša asi ok volba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam