• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: jo, z eshopů jsem to nechtěl brát, abych kvůli pár listům fólii za kilo dal další kilo za dopravu :-) Ale dík - tenhle eshop má alespoň pobočky na relativně dostupnym místě, byť taky v pěkný prdeli :-D ale furt blíž než Plzeň, kde jsem se zatim dostal nejblíž :-D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM:https://www.rafoshop.cz/folie-pro-tisk

:)
    SPM
    SPM --- ---
    já mám teda poslední dobou problém i najít obyčejný papírnictví... potřebuju průhlednou fólii do tiskárny a vypadá to dost nesehnatelně :-/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAINBOF: vcera sem byl v obycejnem papirnictvi a meli tam tlustou tycku za pade
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kde toho herkula kupujete ? hodilo by se nejak vetsi baleni...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pouzivate nekdo nejaky podpurny material (jiny nez material modelu)?
    312_FORREST
    312_FORREST --- ---
    GRAGAGROGOG: Nějaký odkaz prosím. To jsem ještě nezkoušel. Je to jak na PLA tak i ABS?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GRAGAGROGOG: ja videl sekundovy lepidlo za 20,- hec ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GRAGAGROGOG: Ja jsem videl PEI samolepku i v cechach za 150,-

Pokryla by me aspon cast plochy. Nicmene me to moc netrapi uz - ta "textilni" paska funguje krasne.
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    Že vám stojí za to se s tím srát :D Nedávno jsem na ebayi viděl PEI i s oboustranou lepící páskou kolem 150kč... (I když u toho si fakt nejsem jistý jestli to není spíš polykarbonát co prodávají jako PEI...)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    312_FORREST: Cool ja mam ted polske lepidlo, kores a novou textilni pasku. Vyzkousim casem i ten herkules. Diky za tip.
    312_FORREST
    312_FORREST --- ---
    MCKIDNEY: Šel jsem si koupit dle rad Kores a uviděl jsem tam tyčinku Hercules https://www.druchema.cz/z3584-herkules-tycinka Koupil jsem ji na vyzkoušení a ke Koresu jsem se ani nedostal :). Hercules drží parádně.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: tiskarna je zamluvena
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    pouzivate nekdo duet board ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak aneta se nasla, asi mi brzy prijde, ale protoze uz mam jinou tiskarnu, tak ji nabizim k prodeji, kdyby mel nekdo zajem, tak se mi ozvete
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nic nezabralo, az dat custom gcode na zacatek, aby se proste o tech 15 mm hnul :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GRAGAGROGOG: delam to podle toho obrazku co je v repetieru a nezabira to, ale zkusim ten gcode, co si mi poslal, diky
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    GRAGAGROGOG: "repetier tohle nastaveni ma, ale funguje to podivne" - Nebo jsi si spletl směr offsetů... :D
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    ANDY_WARHOL: Tohle musí být správně nastaveno jak v tiskárně, tak ve sliceru. Ověř si, že X,Y 0,0 je fakt v rohu přes G0X0Y0 nebo M114, homing offsety se nastavují M206, nebo natvrdo někde v marlinu. Pak jen stačí mít ve sliceru správné rozměry podložky. Pokud vím repetier je host s integrovaným "externím" slicerem, jestli ale repetier přidává na začátek nějaký gcode tak v tom může být bordel...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v podstate potrebuju nastavit vzdalenost zacatku tiskove plochy od endstopu. repetier tohle nastaveni ma, ale funguje to podivne, takze by to chtelo nejak pres gcode primo ve firmware...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam