• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MCKIDNEY: Myslím že ses překoukl. Větrák "na hotendu" chladí výtisk, "na heatsinku" chladí heatsink, tedy tu věc nad hotendem, tj. má to správně.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Hotend musi jit co nejlepe to jde (Mozna se to trosku lisi podle hotendu, ale vseobecne mas vetsi problemy s tim ze se prehryva nez ze neudrzi teplotu kvuli telesu)
    Ten na chlazeni soucastek je dulezity a je zvlastni ze ho tvuj firmware neumi regulovat.

    Az budes mit tiskarnu rozbalenou tak to schalne zkus rucne pres GCODE
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: kde si porizoval tu hlinikovou desku ? mam objednanou na novou tiskarnu vyhrejvaci podusku a budu potrebovat ji na neco nalepit. tak se poohlizim, kde mi tu hlinikovou desku udelaj na miru.
    taky by me zajimala ta slitina. je treba aby ta deska se po zahrati co nejmin kroutila
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: ofuk na hotend pri petg mam vyplej uplne, ventilator na heatsinku jede, ale ani jeden se bohuzel neda regulovat, to budu muset jeste poresit, kazdopadne nevim kterej si myslel
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ten warping na rohu je prave cast tisku chladne rychleji nez ta na podlozce.
    Snizit teplotu podlozky, ale ne zas moc a snizit otacky ventilatoru (PLA chce 100% protoze ma vysokou hustotu, na PETG staci treba i 20%)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PECA: Na hliniku je spis problem to udrzet, proto prodavaji ty folie :) Ja se osobne nemuzu dockat az nekdo bude delat na miru ty ocelove platy potazene PEI prachem
    PECA
    PECA --- ---
    MCKIDNEY: Ano, jedná se o "hliníkový" plát (nějaká slitina s hořčíkem, přesně z hlavy nevím označení). Já se bojím, abych to z toho hliníku vůbec urval. Nerad bych zprasil bed za 400,- Kč. Takže počítám, že na hliník ještě položím tenké sklo z fotorámečku a nalakuju (abych nemusel ke sklenáři, jinak bych vzal silnější, nebo rovnou zrcadlo).
    Jestli myslíš, že to v pohodě chytne i na tom hlíníku a potom to půjde v pohodě sundat... Tak já si to stejně asi zatím zkusím na sklo, než mi dorazí PET fólie. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MCKIDNEY: mel jsem ji spis studenjsi. ale budu jeste delat pokusy. nicmene ted mam smolika, stehuju se a tiskarna je uz bohuzel zabalena. :(
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ty rohy taky muzou byt prilis zahratou podlozkou
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    s tim lakem na vlasy se musi trochu laborovat. jednou mi to pekne drzelo a pak to slo sundat, po druhy a treti se to pak kroutilo v rozich, protoze to blbe drzelo. ale myslim ze to byla spis moje chyba. asi sem ten lak nenechal dostatecne uschnout. na mokrym to pak pochopitelne nedrzi a nez to uschne odchlipnou se rohy a cely se to zkouti. nicmene to krouceni jevidet az po par vrstvach. takze sklo dobre odmastit, nastrikat aby byla souvisla plocha a nechat poradne zaschnout
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PECA: Nevim co ti brani tisknout primo na hlinik - jestli teda rozumim dobre ze je to hlinikovy bed a ne PCB/Topici teleso. Sklo + sponky na papir staci a pridat lepenku, lak na vlasy, kores....

    Jinak ANDY_WARHOL byl asi posledni.
    PECA
    PECA --- ---
    Nevím, kdo to tu radil, ale nemaje nic lepšího, zkusím tisk na sklo z rámečku na fotky a lak na vlasy. Mám jen hliník a přímo na něj se mi tisknout nechce. Musím objednat PET fólii, na tu se prý tiskne velmi dobře.
    Hlavně tedy doufám, že to z toho laku dostanu dolů - potřebuju (rozumějte "chci") začít s kalibrací tiskárny a tak... :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TEAPACK: Muzu ti to hodit do fronty - Praha 4 Chodov. PLA/PETG
    S podporama se ti delat nechci, takze na to nezavesovat vic jak je sila vrstvy (~15kg)
    Vyjde to cca na 10kc prototyp.

    Pokud se mas chut dnes/zitra zastavit a vyzkouset si to, tak neni problem
    Jinak se pohybuji v Karline a na chodove v pracovni dny.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Technický dotaz: byl by tu někdo ochotný vytisknout držák na GoPro kameru kompatibilní s Lego Technic? Zadarmo to nechci - buď dotyčný dostane reklamu ve videích z robotů, na kterých to bude jezdit, nebo prachy ;) Lego kostky i se propojkama na otestování dodám taky =)

    GoPro LEGO Technic Mount by 08milluz - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:1072741/#files
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Notebnook se simplify3d je tedpouzivan jinde.
    Mate prehled o hostech?

    Pozadavky:
    - Gcode archive (Mista bude dost)
    - Pohodlne ovladani GCode (Makra, Jog Controls, Temp/speed overwrite)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak sem to prechvalil :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak po vyzkumech, nejlepsi co mi funguje pri tisku petg na skle je lak na vlasy. drzi to a sundava se to nadherne :)
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    i3 od CTC za 99,9e. Dreveny ram, nekolik konstrukcnich vad, kratke kabely, nesmysle ve stavebnim navodu. Vikend na sestaveni, oziveni, kalibraci a vyreseni nejvetsich ptakovin.
    PLA tiskne hezky.
    PECA
    PECA --- ---
    ACID: Dokončuju Rebel II.c a nemám spočítáno, kolik jsem do toho už nacpal peněz - o času nemluvě. Na jednu stranu mě to donutí vstřebat spoustu informací okolo tiskárny a její konfigurace. Na druhou stranu už mě dohání spánkový deficit a řeším kraviny jako "proč mi nejde sestavit FW", "proč mi nejezdí Z2", "proč se Y chová, jako kdyby endstop byl o 5 cm dovnitř konstrukce" (fokin ósóm ixpíríns) :)
    Kdybych měl morál a neutratrácel "kapesné" za deskovky, tak mám za ten rok nakupování a studia informací 20 litrů na Průšu MK3 (nehledě, že před rokem to bylo nějakých 16 za MK2) dávno naspořené a jdu do stavebnice Průši...
    Takhle pro mě bylo jednodušší koupit postupně sadu tištěných dílů, pak sadu hliníkových profilů, pak motory, pak elektroniku, pak to smontovat a zjistit co chybí, objednat další kousky do skládačky... Dílem obchod.rebel.cz (mikrokom motory, bed, hotend...), vsepro3dtisk.cz (řemeny, řemenice, ložiska...), ehlinik.cz (profily a hliníkové desky na bed a vozík) a aliexpres.com (elektronika...). Jo a v železářství spojovák. Cenově jsem odhadem někde kolem 12 tisíc, přesně to spočítám až se mi bude chtít. Čas nepočítám, ale bude to už dobře týden na fulltime (40 hodin = cca 6 - 8 tisíc kdyby to byl melouch bokem). Jako kdyby to nebylo vyloženě hobby, tak ten MK3 jr loženej, ale zase je v tom i samo studium.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID: Pokud jdes po cene tak snad jenom rozmysli zda chces tisknout flexible a zda chces mit moznost upgradu na 2 materialy. Podle toho chce vybirat extruder.

    Muj pribeh je ze jsem misto anet A8 si nasel slevenku na CR-10 a mel jsem ji za 330E i s dopravou a extra 1kg vlakna. Trosku jsem toho litoval kdyz se po oznameni MK3 zlevnili kity MK2 na bazarech. Ta kopie CR-10 od Anet patri do sberu, to urcite nekupuj. Jinak moznosti je dnes spousta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam