• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPM: sorry mas recht :) nevim jak sem se takhle mohl blbe splest
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: ampérů, wattů budeš mít úplně stejně...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: a co za ridici desku ? ja koupil mks sbase 1.3 ktera beha nativne na smothieware, ale nakonec sem tam soupnul stejne 32bit marlina, ale asi bych ted volil neco jineho i za cenu ze bych konvertoval napeti..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Taky hodlám stavět 24V variantu a díly pokud to bude mít smysl budu dávat obráběné raději než tištěné.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: ok. pokud budes stavet 300x300, mam tu vyhrivanou nalepovaci silikonovou podlozku teto velikosti. objednal sem druhou, protoze vypadalo ze prvni nedorazi. da se nalelip na hlinikovy plech a vytvorit heatbed. akorat je na 24v (zvolil sem 24v system, kvuli lepsimu vykonu - laucky receno: potrebujes zkratka jen pulku wattu nez u 12v), mam i desku, co to podporuje naprimo, ale da se to pro desku lehce konvertovat a na heatbed pouzit spinani mosfetem a dodavat tam 24v primo z trafa (coz bych ostatne doporucoval i v 12v systemu)

jinak jedna prakticka rada: nejlepe se mi osvedcilo na tu tiskarnu tisknout dily z petu ve 100% infilu, to vydrzi vsechno ;)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: To mě chybět nebude nechystám se tisknout tak velký věci trvá to dlouho ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: a jak velkou ? ja mam 300x300 a asi bych ted stavel o neco vetsi plochu, protoze tam 2-3 cm na z kazde stran nelze vyuzit
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    ANDY_WARHOL: To chce ubrat teplotu na první vrstvu (+- 205°C první, zbytek 235°C).
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: tak prima. Mě se taky líbí. Budem stavět s kámošem dvě najednou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: ja sem hevo postavil a je uzasna
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: petg na pei neni moc dobry napad. doporucuji sklo + lak na vlasy, bed cca 80 stupnu, teplotu tisku doladit pomoci teplotni veze
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID: Tohle je pro PETG klasika - dela to i se sklem. Lepidlo pouzivam proto aby tam byla vrstva PVA a hezky se to odlepilo.
    SPM
    SPM --- ---
    SVJETLUSHKA: jj, já ho znám :-) Ale právě na tu klasickou konstrukci má detailní návod, podle kterýho to sestaví prakticky každej, ale na tu krabici toho moc není, akorát seznam materiálu a modely :-) (a to co měl na tom expu byl teda druhý prototyp tohohle :-D)
    ACID
    ACID --- ---
    Nějak se mi nevložil obrázek.

SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    SPM: v případě rebelixe bych se obrátil na Martina Neruda. Na fb má odkazy na stavbu a někdo mu děkoval za rady se stavbou.
    ACID
    ACID --- ---
    MIKROM: Tak já mám nakonec jiný problém, PETG drželo až moc a poškodil jsem PEIku. Iron evidentně nestačil. Na zbytku ještě zkusím laborovat s lepící tyčinkou a nejdřív asi s teplotou, měl jsem první vrstvu na 255C, na bluetape super, tady to možná je příčina problému. Zkusím 230C co mám na zbytek tisku a případně jít ještě níž.
    SPM
    SPM --- ---
    eventuelně v tomhle krychlovém provedení už existuje Rebel a RebeliX, ale nevím popravdě jak moc jsou k tomu dostupné návody na sestavení (naživo jsem to viděl, ale jestli to už někdo dokumentoval...)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MILAZAJICEK: Ja jí nemám, ale kdybych zjistil že si zase potřebuju postavit tiskárnu, bylo by to h.evo.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    AXTHEB: to je ono a na tuhle jsem už koukal. Je to dobrej nápad?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MILAZAJICEK: hypercube evolution? nevím teda jak vypadá REXROTH profil ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam