• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---


    Josef Prusa introduces a resin-based 3D printer SLA - 3D Printing Industry
    https://3dprintingindustry.com/news/josef-prusa-introduces-a-resin-based-3d-printer-sla-140370/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Me to prijde jako dost zanedbatelne. Zajimave, ale ne dost na to spocist.
    U 12V systemu si to dokazu predstavit, ale u 24V a 220V ten vzduch vice izoluje nez chladi.

    Nicmene mam enclosure a odpadove teplo uvitam :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAWRHIS: Rychlost nahřátí, spotřeba držení teploty

    ANDY_WARHOL: já mám koupený 3 zrcadla, sundavám to stejně vždycky z podložkou, že jak mám Z osu na 2 motory, tak když jsem chtěl sundavat přímo výtisk z tiskárny, tak se mi rozjely
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: ano muzu sundat cely zrcadlo, ale to se mi nechce, chci sundat vytisk a tisknout hned znovu.
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Proč? Nemusíš přeci odmontovat celý stolek, sundáš jenom Al (nebo SiO2) desku s výtiskem, ne? Buď to chytit za výtisk, nebo do chňapky na pečení :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Jenže zas člověk musí čekat až to vychladlé dyl. A výtisk do té doby než bed vychladne, nelze sundat
    PECA
    PECA --- ---
    MAWRHIS: To asi taky, ale hlavně to rychleji nahřeje na požadovanou teplotu a lépe to tu teplotu drží. Odpadne velká tepelná ztráta vyzářená směrem dolů. kde to teplo není ani potřeba.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    HONCKA: k cemu by to bylo, zere to pak min?
    ACID
    ACID --- ---
    BTW zkoušel jste někdo tisknout spiral vase objekt z FLEXu? Jde to? Mám myšlenku na vytištění malé manžety...
    ACID
    ACID --- ---
    HONCKA: mam nachystany kus korkove desky, ale zatim ne a ne najit duvod, proc rozdelat bed, resp vozik bedu, abych to nainstaloval...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Pouzivate neco na izolaci heatbedu zespodu, pripadne co?
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    A já bych se chtěl zeptat jestli někdo nevíte kde koupil UV resin levněji než 1500 za litr :)
    BODY
    BODY --- ---
    Zdar, mate nekdo moznost SLA tisku? kdyztak posta
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    resil jste nekdo zakrytovani tiskarny, resp kolik mista by melo byt nad hotendem, aby nebyl problem s teflonovou privodni trubickou
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Nepletete si trochu akryl a polykarbonat?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    KRIVOCHCALEK: Jsem celkem obycejny sw developer, takze jsem asi mel fakt stesti, kazdopadne hned po slozeni jsem uspesne tisknul (jeste bez kalibrace). Navod byl formou videa a matne si vzpominam, ze tam byl max jeden dva trochu nejasne momenty, jinak na tom nic neni (resp. jak zalezi na meterialu pri skladani???)

    Ja to nikomu rozhodne nenutim, ale takhle genericky to odsuzovat je uplne zbytecne. Kvalita tisku je v porovnani s Prusou samozrejme horsi, ale pomer cena/kvalita je nesrovnatelny.

    Nikdy jsem neresil lak na vlasy nebo dalsi veci. Malirska paska a obycejny lepidlo je vse co jsem k tomu kdy dokoupil.

    Nezapominejte taky na to, ze tiskarny konkretne od tohoto vyrobcejsou celkem rozsirene a uz pred temi 2 roky jsem nasel dost diskuzi, kde si lidi radili co a jak.

    Takze znovu, tiskarna je funkcni, nepotrebuje nursing ani stovky hodin ladeni, a na domaci 3D tisk ji s cistym svedomim doporucuju namisto prusy (na kterem tisknu v kanclu).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja mam treba vetsi plochu a muzu ji jeste zvetsit kdyz budu potrebovat, na prusovi mi vadi ze na tom vytisknes jen do 20 cm
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KRIVOCHCALEK: muj hypercube nema z polykarbonatu ani kousek :))) tiskarnu sem si stavel sam, pomoci druhe koupene v cine, ale ani ta nebyla z polykarbonatu, je z hliniku. ja bych si polykarbonatovou tiskarnu taky nekoupil... jenze nejsou jen tyto a kdyz uz si takovou koupis, neni problem si ram udelat svuj a pouzit jenom ten zbytek, pokud ovsem vis co delas :) a to ty nevis.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRIVOCHCALEK: ja jsem prave klon prusi nechtel, chtel jsem corexy a ultimaker S5, kterej má zhruba stejnou velikost stojí nějakých 150k, takze i kdyz si budu pocitat hodiny a necham na tom 100 hodin prace, tak budu hluboce v plusu
    KRIVOCHCALEK
    KRIVOCHCALEK --- ---
    Ja jeste nevidel tiskarnu z polykarbonatu, ktera by se amatersky, pouhym sledovanim navodu, slozila a fungovala tak nejak na prvni drc. A to jsem jich par videl a par pomahal skladat. Naopak frustrace amateru po koupi levne polykarbonatove tiskarny byla celkem vseobjimajici. A kdyz jsem tady cetl, co vse s tim provadite, jak resite, cim, na co, jak tisknout, jake primery, gluesticky, laky na vlasy, whatever.... a to tisknete obvykle PLA, ktere je takove mile a nezakerne, no, nevim. V tom je extremni vyhoda prusi. Nalazeny firmware proti hardwaru a nalazeny slicer proti firmwaru a hardwaru. Najit ekvivalentni nastaveni treba pro Anet A8 je beh na dlouhou trat, protoze FW od vyrobce je garbage, naohybat marlina tak, aby delal, co cekate, to chce trochu pile. A pak resite sticking, chlupateni, delaminace, oozing...

    Uprimne, pokud se nekomu povedlo postavit cinsky klon a ten bez problemu tiskne, bud jste pokrocili materialovi inzenyri/jini geniove, nebo mate neskutecny stesti, nebo proste zanedbavate ten nursing, co tiskarne delate a predstirate, jako by nebyl, protoze k tiskarne uz chovate stockholmsky syndrom.

    Ad Prusa a podpora: Neni to idealni, polud mate starsi tiskarnu, ale upgrades porad vychazeji, je to velice slusne zadokumentovane, je to porad opensource, takze ke vsemu jsou docela zdrojaky.

    Ad levne na zacatek: No, learn hard way docela hodne lidi odradi. Mnohdy lide nechteji neco, co se rozbije, aby se to "levne opravilo". Ale whatever, vas cas je vas. Ja svym nerad plytvam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam