• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    Mimochodem Cura to umí taky, relativně jednoduše.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: To jde ve Slic3ru taky. Simplify to možná umí jednodušeji, nedokážu porovnat, neznám ho. Ve Slic3ru máš 2 možnosti, podle toho co je výhodnější buď necháš podpory vygenerovat automaticky a tam kde je nechceš umístíš blockery, nebo je generovat nedáš a ručně umístíš enforcery pouze tam, kde je chceš.
    PECA
    PECA --- ---
    MILAZAJICEK: Tak by to mělo být v nastavení "Print settings", panel "Supprt material", položka "XY separation..." Bude to chtít trochu laborovat s čísly, jako vždy :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: já vím ale myslím že tímhle by to šlo suplovat. Mě šlo teda spíš o vyladění té mezery aby to ještě podporovalo ale šlo to snadno sundat. Jestli to teda vůbec jde.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: to není úplně ono. V simplify3d si prostě naklikas podpory kde je chces
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: jestli se večer dostanu k PC Zkusím to taky. On to bude furt generovat automaticky ale jen v omezené oblasti.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MILAZAJICEK: to sem nikdy neobjevil, mrknu na to
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: ve sliceru by to mělo jít přes ty modifikátory ne?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NAVARA: proxxon mikrofreza
    PECA
    PECA --- ---
    MILAZAJICEK: Co jsem četl, tak je to o nastavení sliceru, nebo jako mezera mezi podporami a vlastním výtiskem. Jestli se večer dokopu ( ), tak na to mrknu. A rovnou bych si mohl najít chvilku na vyladění 1. vrstvy...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    V simplify3d jdou podpory přidávat ručně a je to pak mnohem jednoduší než když to vygeneruje slicr sám. Tohle mi v tom slicru fakt chybi
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Když jsme u tech supportu máte někdo nacviceny jejich tisk? Na YouTube to lidi sundávají jako by to bylo jen naraficeny a já s tím bojují a tisky jsou pak samej otřep a bordel
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Máte nějaké oblíbené nástroje / sady na čištění / finalizaci / odstraňování supportu / ... z tisknutých věcí?
    MICA
    MICA --- ---
    Nemáte náhodou někdo přebytečnej termistor a plast na aretaci bowdenu pro e3dčko?
    Termistor cartridge :: www.vsepro3dtisk.cz
    https://www.vsepro3dtisk.cz/p/termistor-cartridge
    https://www.vsepro3dtisk.cz/p/doplnek-bowden-1-75mm-do-kovu
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPM: když jsem měnil trysku za originál E3D tak ta originální vyšla delší. Tudíž mi ofuk foukal přímo na trysku a chovalo se to otřesné zhruba jak píšeš. Ona se ta teplota nesrovna. Protože měření probíhá daleko od trysky takže jsem prostě předělal ten ofuk aby nefoukal přímo na trysku a už to zase tiskne.
    SPM
    SPM --- ---
    Hmm, možná že ty moje největší problémy s PETG jsou taky daný materiálem... teď jsem vytáhl cívku PETG od Mladeče, v rámci pokusů jsem na ní i dost snížil retrakci (mám tam teď 1,3mm) a po hodině tisku je tryska celkem čistá (není na ní nabalená gumová bambule) a stringing skoro žádný (dvě nitky). Paradoxně na tom materiálu, co mi to zlobení dělá, je uvedená i relativně nízká teplota (200-240C, to Mladečský má uvedeno 220-250). No nic, asi prostě radši kupovat jinej materiál, než se s tím takhle vztekat :-)

    Nicméně ještě jedna otázka - pozoroval tu někdo, jak se mu chová regulace teploty hotendu, při zapnutí větráku na ofuk výtisku? Já mám regulaci nastavenou přes PID, generálně vzato normálně funguje docela dobře. Problém je ofuk výtisku při zapnutí - větrák fouká i přes hotend a trvá to, než se srovná. Příklad - mám v gcodu puštěný větrák od druhý vrstvy, takže hotend se nahřeje, tiskne první vrstvu v pohodě. Přijde začátek druhé vrstvy, pustí se větrák a teplota na hotendu začne pomalu padat a spadne nakonec asi zhruba o 4 stupně. Tohle padání trvá cca půl minuty, pak se teplota zase začne zvedat, až vyleze na nastavenou teplotu a tam už zase drží v pohodě. Nenapadá mě úplně moc co s tím... regulace samotná asi funguje, když se to pak dostane zpátky na svojí teplotu a drží. Mám přiškrcený maximální výkon pro PID, ale tím bych si asi taky nepomohl, když to té teploty ve finále je schopné dosáhnout. Setkal se s tím někdo?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SPM: může být mechanicky poničená. Něco tam je, při coldpullu jsem urval filament, navíc při "zásunu" bez podávacího kolečka cítím ve spodku coldendu že to jde blbě.
    SPM
    SPM --- ---
    CERMI_FOX: zkus vyndat a uvidíš, ale u v6 full je ta trubička v části, kde by se to hřát nemělo (a teda mělo by to fungovat i při tisknutí vysokýma teplotama). Takže zničit ji teplem je asi jedině možný, když by ti selhalo chlazení...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPM: Ja jsem zrovna u tehle veci priznivce co nejvic spolehlivyho a blbuvzdornyho reseni
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KROCIK:
    SPM: vypadá, že se nějaký bordel uchytil v coldendu (to s žebrama, snad to je cold end) a/nebo je poškozená ptfe trubička (aspoň jsem zjistil, že ji tam mám). Zkusím rozebrat víc, až budu mít příští týden čas, a lépe zjistím stav vnitřku a prostě objednám novou trubičku, zjistil jsem, že se prodávají za pár korun.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam