MCKIDNEY: vidis a ja bych treba zase tvrdil, ze je potreba framerate a dynamicky rozsah
nefotim timelapse pres octoprint, takze kdyz foti snimek, tiskarna nestoji, ale bezi - pokud je kamera pomala a foti pri rychlym pohybu, tak je obraz maznuty, takze potrebuju neco, co umi snimat rychle (i pri mizernym svetle)
s kontrastem nesouhlasim, resp. tipuju, ze jsi tim myslel potrebu dynamickyho rozsahu
Contrast and dynamic range vary opposite from one another. ... Cameras which test with greater dynamic range aren't any better than other cameras. They simply have lower contrast.
samotny kontrast je mi k nicemu - svetly je bily, tmavy je cerny ... nechci, nevidim detaily
potrebuju dynamicky rozsah, aby ve snimku nebyly svetly plochy prepaleny a stiny podexponovany
demo: vlevo mam kontrastni obrazek, detaily zanikaji .. vpravo mi vyssi dynamicky rozsah umoznuje videt i detaily, ktery se jinak utopi v cerne
IR filtry by mely byt zabudovany ve vsech consumer web-cam by default ... kdysi jsem kuchal logitechku, prave abych ho odstranil
tenhle clanek je na to tema uz asi klasika :D
http://danyk.cz/irfot.html
TEAPACK: nemusime se nutne bavit o kalibraci - videt "drobny veci" muze znamenat i "vidim, kdy presne zacal padat overhang", kdezto se spatnym rozlisenim to poznas az ve chvili, kdy upadne uplne :D