• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JVCNC: nope, v tom videu ukazuji, ze vysledny model je ulozeny ve forme XML, takze minimalne strukturou to STL neni
    + jestli to resi non-manifold edges a dalsi podobny problemy, tak to nemuze byt STL, kde vznikat muzou
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GIOMIKY: jestli to chapu spravne tak je to v podstate akorat kontejner na bazi zipu pro STL + XML
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAKROUSEK, QWWERTY: zkousel jsem to ted a funguje to
    tisk jsem zacal normalne pres panel na tiskarne z SD karty
    octoprint vidi probihajici tisk, dostava update o stavu (viz terminal), ukazuje progress, muze to te tiskarne pauznout/zastavit a updatuje Discord
    jedina divna vec - prvnich cca 15-20% to psalo akorat wait/busy a v OctoPrint GUI nebyl zadny update, az pak se to rozjelo a fungovalo
    http://neaxi.cz/FTP/_3d_print/octoprint_monitoring_sd_print.png
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    QWWERTY: MMU (jedno jaka verze) je největší nesmysl který Průša vydal. Na rozpustný podpory je to jeste horsi. Jen si spočítej kolik filamentu vyhodis resp musis vyblejt někam mimo kdyz budes v kazdy vrstve pouzivat dve az ctyri barvy plus HIPS. Btw je vyzkoušeno ze ti ten hips nebude praskat v tom MMU?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: já mmu2 plánuju, ale hlavně kvůli rozpustnéj podporam
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAKROUSEK: fungovat by to melo od lonskyho roku, ale jsou tam nejaky podminky, viz
    [Request] Monitoring of prints started manually · Issue #2335 · foosel/OctoPrint · GitHub
    https://github.com/foosel/OctoPrint/issues/2335#issuecomment-371205166
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MILAZAJICEK: Jako ze Octoprint bude monitorovat stav tiskarny, ktera bude tisknout ze SD karty? Ja to takhle rozchodit nedokazal...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MILAZAJICEK: ver, ze jeste smutnejsi nez Prusa bez OctoPrintu je to co pise MAKROUSEK - OctoPrint snazici se vzpamatovat z blikajiciho semaforu na MMU

asi nejsem uplne cilova skupina pro MMU a prijde mi s tim vic srani nez uzitku
    na to, ze mame MMU uz asi rok, tak jsem na tom krome testu nic vice-filamentovyho netiskl
    chvili jsem chtel zkusit tohle, ale pak jsem zjistil, jaky zlo je procpat samotny TPU pres MMU a cely jsem to zavrhl
    kdyz jsem naposledy potreboval vicebarevny tisk, tak jsem ho stejne delal manualne na MK2 (vic barev v ramci jedne vrstvy .. zadny prusovo colorPrint podle Z)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAKROUSEK: muze to furt tisknout z sdkarty. Ale prusu bez octoprintu mame v praci a je to nejsmutnejsi tiskárna co znam.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MILAZAJICEK: Nebo jde napojit Octoprint jenom aby monitoroval stav, ale aby se furt tisklo z sd karty?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MILAZAJICEK: Jojo, to jsem samlzrejme zkousel. Jenomze tohle nema power panic a taky se z ruznych chybovych stavu MMU2 tiskarna nevzpamatuje, jako kdyz se tiskne z sd karty...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MILAZAJICEK: Dobra, dalsi otazka tedy zni, jak neco takovyho zprovoznit na Prusovi 3?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAKROUSEK: všechno jde. Akorát proc to resit tak slozite a mozna nespolehlivě. Me tiskarna posila prubezny stav na telegram a chybove stavy jako ze se zastavila atpd.. Muze taky jen mi k zadnemu takovemu stavu jeste nedoslo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mel bych takovy trochu stranou dotaz. Mam tiskarnu, na tu namirenou webkameru, abych se podival, jestli se nezasekla. No a mel bych takovy napad, ze by mi webkamera poslala notifikaci, kdyz se prestane pred ni tiskarna treba na 60 sekund hybat. Jde neco takoveho na webkamere nastavit?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Naštěstí já nemusím řešit problémy vizuálního charakteru, protože mám svoji pracovnu/dílnu, zatím v bytě. Ale svaret tam třeba nemůžu, to půjde až v dílně, co si postavím u domu, až bude hotov :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QNEDLEEQ: to je pravda pro základní použití. V profi světě je to jak píšu já.
    Já už na to narazil když sem se díval na podmínky tisku jednoho filamentu od igusu, ten nejodolnejsi vyžaduje 80 stupňů komoru a není jediný, jsou ještě speciální filamenty od jiných firem, třeba kombinace silonu a uhlíkových vláken, to pak vytisknes díl, co je lehký a odolný jako hliník, ale tohle umi tiskárny za statisíce.
    Nastesti i má igus i filament, kde stačí IKEA box.
    Některý materiály se daj tisknout klasicky, ale když je tisknes ve vyhřívaném boxu a necháš pomalu chladnout, tak sou pevnější, atd.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    QNEDLEEQ: box má mnoho výhod - nepráší se do něj, svítí se v něm, vyhrazuje místo na tiskárnu, snižuje hluk, drží smrad z PETG/ABS uvnitř ... a co je největší výhoda a bez toho vlastně 3d tiskárna nejde provozovat, tak už vizuálně nepopuzuje přítelkyni a tak byla 3d tiskárna vzata na milost :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: a samozřejmě veškeré díly tiskárny z kovu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Jako jsou materiály, co rady vyhřívánou komoru na 80, ale to tad stejně moc lidí tisknout nebude. Tam už bych se bál nechat i motorky Nicméně takový ABS to chce hodně přes 30 co sem četl, aby to nevarpovalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam