Možná trochu OT ale... Neřeší tu někdo poslední změnu licenčních podmínek Fusion 360? Zdarma už je to jen pro startupy mladší než 3 roky s příjmem pod 100k$ ročně(+pár dalších podmínek) a jednotlivce co si tím nevydělají 1k$ ročně... K tomu zdražili roční licenci z nějakých 300$ na 500$ (což se mi fakt platit nechce když to třeba 2 měsíce v kuse nezapnu... stará licence mi vydrží někdy do srpna.) Preferoval bych něco trochu levnějšího a bez rizika, že to zase zdraží až se trochu posunou ve vývoji.
Jde mi o to co má F360 jako SOLID, SURFACE a FORM workspace... tzn. NURBS boundary representation a T-Spline modeling. Render a pár analytických nástrojů se taky hodí, ale to se dá vyřešit přes něco jiného, zbytek F360 funkcí nepoužívám.
Největší problém je s T-Spline/subdivision/etc. modelingem, našel jsem zatím jediný program co to umí uspokojivě nahradit: Rhinoceros (1 licence na furt 1000€, upgrade na novější verzi 500€), a to spíše až ve verzi 7, která je ve vývoji (dostupná zdarma pokud máte koupenou verzi 6)...