• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    LYCO: muzes zadat prumer filamentu? Pokud ano, zadej ze ma min, extruder by pak mel podavat vic..
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    LYCO: Já ho používal jen krátce, ale přišel mi supr. Když na to přijde, tak ho můžeš na vyzkoušení i upirátit. Jen teda pokud se ti zalíbí, tak si tu licenci potom kup
    LYCO
    LYCO --- ---
    VLADDRACUL: jo, o Simplify3D vím, slyšel jsem že je lepší, ale nejsem si jistý že je o 3000,- lepší. Nebo je to takový rozdíl (řekněme oproti Slic3ru)?

    BTW ty konfigy jsou pro Creator, ten byl ještě open-source :( ale našel jsem na githubu nějaký config pro dreamer, asi to s ním zkusím.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    VLADDRACUL: A ještě jednou, sorry za tapetu - tady sou configy pro jinou tiskárnu od flashforge pro Prusa slicer, imho musí jít nějak nastavit i ten Dreamer. Ale s tím nepomůžu, když ho nemám u sebe https://www.dr-lex.be/software/ffcp-slic3r-profiles.html
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    LYCO: Hmm, zkusil sem ho nainstalovat a najít to, ale nepodařilo se. V tom případě asi nic jiného než nastavit to přes menu tiskárny nezbývá. Co sem koukal do nápovědy, tak to má šířku extruze nastavenou stejnou, jako je šířka vrstvy. Tzn vytiskni si jednoperimetrovou kostku bez výplně, změř tloušťku stěny a dopočítej o kolik procent to musíš zvednout
    LYCO
    LYCO --- ---
    VLADDRACUL: FlashPrint
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    LYCO: Ty potřebuješ změnit parametr flow rate pro konkrétní materiál. Co používáš za slicer?
    LYCO
    LYCO --- ---
    VLADDRACUL: nerozumím. Ten článek mluví o kalibraci tiskárny, ne? Nastavení globálních parametrů platných pro všechny tisky? To nechci, jiné materiály se současnou kalibrací tisknu správně (nebo aspoň "good enough"). A můj slicer neumí nastavit specifický g-code pro každý filament zvlášť, ve skutečnosti vůbec nemá interface pro změnu g-code.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    LYCO: Nenastavuj šířku extruze při tisku, ale testovacím tiskem. Viz kalibrace průtoku zde - https://3dfactory.cz/2018/02/26/kalibrace-extruderu/
    LYCO
    LYCO --- ---
    LYCO: A ještě: tisknu rychlostí 15 mm/s, tloušťka vrstvy 0,2 mm, žádné retrakce.
    LYCO
    LYCO --- ---
    LYCO: Ještě dodám, že tuhé materiály (PETG, PLA) nemají problém, tzn. není to úplně špatným nastavením tiskárny.
    LYCO
    LYCO --- ---
    Teď bych potřeboval poradit já. Snažím se tisknout z TPE88 od Plastů Mladeč, a mám problémy s tloušťkou čar: tiskárna mi vytlačuje málo materiálu. Tohle je třetí vrstva když jsem nastavil 125 % extruzi:



    První vrstvu mi slicer dovolí dát až 200 %, tohle je tištěné na 140 % a je to skoro dobré. Další vrstvy nemůžu nastavit na víc než 125 %.

    Na tiskárnu jsem si dodělal držák cívky, filament je vedený shora přímou čarou do extrudéru, tiskárna má přímý extrudér. Zkoušel jsem zvýšit teplotu, trošku to pomohlo (předchozí tisk byl ještě horší), tohle je tištěné na 245 °C, víc si netroufnu (teflonové trubičky v hotendu).

    Tiskárna je Flashforge Dreamer. Bohužel jsem odkázaný na slicer od výrobce tiskárny, nepohlídal jsem si při nákupu že používají standardí G-code, mají nějaký vlastní dialekt :-(.

    Napadá vás co s tím?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    QWWERTY:
    jo, dik
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ROMANICAK: zkus Layer > Advanced > Seam position > Random

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Prosim o radu. zkousel jsem Avoid crossing perimeters, ale nepomohlo.

    Lze nejak nastavit v Prusasliceru, aby mi tahy v jedne vrstve nezacinaly na stejnym miste? Aby nevznikalo tohle? aby se proste (je to kruh) kazdej tah zacal o kousek vedle?

    SPM
    SPM --- ---
    VIXLE: Ohledně toho zpomalování - ve slicerech bývá typicky nějaká option na minimální čas tisku jedné vrstvy nebo podobně. Dá se tím tedy hodně výrazně zpomalit tisk, ale jenom na těch vrstvách, kde se toho tiskne málo a byly by jinak rychle vytisknuté (pač když bys to jinak zpomalil 100x úplně celé, tak by se to tisklo věčnost).
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    VIXLE: Zkus ještě ubrat teplotu a zvednout ofuk výtisku. Na Thingi jsou na to i nějaké testovací modely
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    zkousel jsem ted tisknout tuhle blbustku: https://www.thingiverse.com/thing:4216832 a nejen na ni se mi stava, ze overhangy odstavaji strasne nahoru, viz fotka. zpravidla cim mensi cast, tim je to horsi, a kdyz se pak kolem presouva extruder, casto urazi ty casti z bedu. tak nejak tusim, ze to asi nestiha spravne zchladnout, coz i potvrzujou ruzny fora, ale nedari se mi to porad uplne vychytat. zkousel jsem zpomalit tisk cca o tretinu a stahnout teplotu nekam k 200, coz sice vyrazne pomohlo ale jak je to vic nez par precnivajicich vrstev, po chvili se to stejne projevi. nemate nekdo tip co jeste zkusit poladit?

    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam