ROMANICAK:
Napíšu nějaké myšlenky co mě napadly:
Malinko bych zvýšil infill, pokud by byly problémy na horních povrchách - halvně rovné plochy, pokud je to cajk, nechal bych 15% tak jak máš.
Rychlost je asi v klidu, já poslední dobou tisknu na 45 perimetry a 60 infill, a všiml jsem si o něco lepší kvality, ale asi bych nechal tak jak máš.
U trysky 0,4mm se mi osvědčil extrusion width 0,5mm, ty máš 0,45 což je slic3r default, ale tam problém není.
V nastavení filamentu bych fakt zkusil všude 200°C.
Cooling bych dal jako minimum 15 % aspoň, těch 35 defaultních už bývá hodně pokud má člověk nějaké upravené chlazení. Protože když kouknu na to, jak míří tvoje chalzení, tak se skoro bojim, že se příliš chladí i kostka a tiskárna musí s teplotou docela lítat. Já zaznamenal o 150% zlepšení u malých perimětrů, po nasazení tady těchle srand.
https://www.aliexpress.com/item/32954824811.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.79fc64d6adl6Th&algo_pvid=bb07291f-7f8e-4f05-bf05-d0aa71712f1f&algo_expid=bb07291f-7f8e-4f05-bf05-d0aa71712f1f-2&btsid=2100bb4a16180558407636081ec0d6&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_Problém totiž může být, že když vypneš ofuk úplně a tiksneš na malé ploše, tak žár od heatblocku taví povrch materiálu, a dělá to šakredý povrch, tady ta siliconová sranda to ohodně řeší a zároveň odstraní, že ti fouká ofuk na heatblock a tiskárna kolísá s teplotami. Skoro věřím, že jsi schopen v pohodě tisknout na 190°C klidně i na 170°C, protože jestl ise nemýlím, tak podle fotky ti ofuk fouká přímo na stranu, kde je termistor, takže heatblock topí jak urvaný a na senzoru je sice 170°C ale díky tomu že na to fouká ofuk, kdežto heatblock může mít klidně přes 200°C. Ta silikonová ponožka ti v tomhle hodně pomůže. Doporučuju jí akorát vyříznout větší díru pro hotend, bývá dost malá a občas se mateirál točí zpátky dovnitř.
Retrakce:
délka cajk, lift z pokud chceš, tak cajk (někdy pomůže vypnutí aby přestal stringovat, ale může se stát, že zhodí výrobek). Retraction speed bych klidně u PLA dal 40. Deretraction speed stejně. Retract on layer change bych klidně vypnul. Wipe while retracting bych vypl pokud používáš Linear advance, extra length after retraction je hodně zrádné. Pokud máš po retrakci například na začátku vrstvy šev hodně viditelný tak to pomůže, ale u malýžch perimetrů, například tyhle "věže" s tím mají problém, protože tam narveš hodně materiálu který nejde zpracovat a hned proběhne retrakce a zůstane materiál anvíc, který stringuje. Takže tohle záleží na tobě, já to občas používám, ale většinou to dojde k tomu, že má mrpoblém někde v extruderu (zablokovaná trubička, zmáčklá trubička, vypálená trubička, něco se ucpalo při výměně trysky apod.).
Na porvchu té temperature tower jsou docela viditelné ty chyby, ale máš seam position jako "aligned" takže tam problém nebude. Spíš bych začal koumat extruder případně filament.
Jinak podle tvého nastavení máš Infill before perimeters vypnuté, ároveň máš external perimeter first vypnuté, takže postup je správný po maximální kvalitu -> vnitřní perimetry -> vnější perimetry ->infill, nebo vnější a infill opačně, ale na tom nesejde.