ANDY_WARHOL:
QWWERTY:
Jj, zdroj nema rad teplo a proto napriklad vubec nechapu proc je to zapouzdreny jak je to zapouzdreny. O nejakym airflow si to muze nechat zdat, i kdyz je to mimo box, tak je po par hodinach tisku ten zdroj horkej.
Tak jsem se nasral, koupil dva maly Noctua vetracky a k nim StepDown, vyriznul riry do case zdroje, nastavil StepDown na 9V a pripojil ho rpimo na ten zdroj tiskarny a od ty doby je pokoj. Jeden fouka dovnitr a druhej ven - teplota se drzi stejna jako je v boxu, tzn. max 35-40°C , coz je pohoda. Predtim se na tom chvilema nedala udrzet ruka.
Jinak teda XT60 i ty levny z Ali drzej jak prase, vubec se toho neboj. V modelech letadel se tim taha jeste nasobne vetsi proud a neni zadnej problem. Teda krome zapojovani, to vzdycky hodi oblouk jak prase, ale to se te netyka.
A kdyz us to teda prezentuju, tak motor hlavy byl taky strasne horkej. I kdyz mi lidi rikaj ze to snese, tak si toproste nemyslim - dal jsem tam aspon pasivy. A z case se odsava pomoci Octpi enclosure pluginu ->> PWM 2x Noctua (bylo potreba udelat pomoci tranzistoru prevod z 3.3 na 5V ridici PWM).
Vice zde