• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    RICHMOND42: me to prijde cely sileny ... jako nevidim duvod proc na takovou vec ztracet hodiny casu tiskem blbinek ... kdyz to jde spojit par sroubama, dvere hodit na normalni panty atd ... jako chapu ze je to posh ... imho zbytecny plytvani casem plastem elektrinou co2 atd ...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RORSCHACH: já jsem říznul přívodní kabel ze zdroje do tiskárny a dal si tam konektory, takže je to rychlá operace :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ANDY_WARHOL: Me se to samozrejme taky tavi a trochu lepi na unasec kotoucku, takze to z toho po chvilce musim sundat, ale ze by to trhalo ten plast? To ne. Jsou tam nataveniny, ktery pak doladim nozem nebo smirglem, ale nic zasadniho. Tak tri takovyhle diry vyriznu pred nucenou ocistou nastroje. Co mas za kotoucek? Zubatej nebo rozbrusovaci?
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL: ten odlamovací nůž se dá, ale je lepší ho nažhavit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XBAHNO: tohle sem samozrejme zkoušel, ale akorát se to rozteče a nalepi se to na to a pak to začne tvrdnout a trhat ten plast....
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    MIKULAS: kdyz delam vec na ktere mi tolik nezalezi tak jsem to tam nechal stat treba 8hodin...ale je to znat ne ze ne...na vecech na kterych mi zalezi prichazim tesne pred koncem a pripravuju si IPA...vytvrzovac mam zbastlenej z kovove krabice a uv uvnitr...ale je dobre mit opravdove uv se spravnou vlnovou delkou..narazel jsem na nejake fake uv lights s filtrem ci co...a u hodne detailnich veci jeste po minute dvou osvitu drhnu kartackem na zuby a ipou a davam znovu do uv komory...obcas z toho touto cestou smyju posledni "pripeceny" resin poznas to tak ze je to leskly povrch s takovym liquify efektem :D

    btw...pokud delas duty model s infillem treba... je fakt potreba mit vymyslene kudy ti chyceny resin z modelu vytece...dve diry pro podtlak a diry v infilu vymyslene pokud to nevychytas vytejka z toho rezin este mesice a vsechno to znici a opatla...
    FARIN
    FARIN --- ---
    ANDY_WARHOL: Rezal jsme to klasickym odlamovacim nozem, pomalu a postupne prohluboval ryhu dokud nebyla skrz. Trochu to prasklo, ale to nakonec zpevnil ten 2 cm lem. Myslim ze kdybych byl trochu opatrnejsi tak by to mozna nemuselo prasknout vubec.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ANDY_WARHOL: Dremelka nebo podobny nastroj s malym kotouckem a velkejma otackama.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FARIN: tak sis vyrizl okynko, hezky :) btw, jak si to do toho vyrizl aby ti to neprasklo ? moje pokusy rezat do techto krabic dopadaji zalostne, takze se mi nedari to na nic moc pouzit.
    FARIN
    FARIN --- ---
    kdyz uz jsme tu u tech lowcost enclosures :-)
    (ta zelena vec uprosted je tam protoze se to o kousek neveslo, holt v katalogu byl ten sirsi rozmer, lec bedna se zuzuje)
    enclosure — ImgBB
    enclosure
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ANDY_WARHOL:
    QWWERTY:
    Jj, zdroj nema rad teplo a proto napriklad vubec nechapu proc je to zapouzdreny jak je to zapouzdreny. O nejakym airflow si to muze nechat zdat, i kdyz je to mimo box, tak je po par hodinach tisku ten zdroj horkej.

    Tak jsem se nasral, koupil dva maly Noctua vetracky a k nim StepDown, vyriznul riry do case zdroje, nastavil StepDown na 9V a pripojil ho rpimo na ten zdroj tiskarny a od ty doby je pokoj. Jeden fouka dovnitr a druhej ven - teplota se drzi stejna jako je v boxu, tzn. max 35-40°C , coz je pohoda. Predtim se na tom chvilema nedala udrzet ruka.

    Jinak teda XT60 i ty levny z Ali drzej jak prase, vubec se toho neboj. V modelech letadel se tim taha jeste nasobne vetsi proud a neni zadnej problem. Teda krome zapojovani, to vzdycky hodi oblouk jak prase, ale to se te netyka.

    A kdyz us to teda prezentuju, tak motor hlavy byl taky strasne horkej. I kdyz mi lidi rikaj ze to snese, tak si toproste nemyslim - dal jsem tam aspon pasivy. A z case se odsava pomoci Octpi enclosure pluginu ->> PWM 2x Noctua (bylo potreba udelat pomoci tranzistoru prevod z 3.3 na 5V ridici PWM).

    Vice zde





























    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EATHAT: btw jak rychle po skončení sla tisku je třeba umývat? Je to jedno nebo co nejdříve? Jaká je příliš dlouhá doba na okapani? :)

    Zajímá mě ta workflow, dáš něco tisknout přes noc a do rána to visí...
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Tak teď jsem si zažil dobrou zábavu. Upadlo mi pár magnetů z heatbetu u MK3, tak jsem se je chystal přilepit. Dávám tam 3. a asi vlivem ostatních magnetů mi vyskočil, skočil na další a takle dál jak domino až jsem měl pryč skoro všechny. No nakonec jsem těch magnetů lepil asi 20 a dva jsem zničil, paráda :)
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    EATHAT: neni v dneyni dobe lepsi bedna od fractalu s prachovejma filtrama?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EATHAT: no je to sice ot, ale v tvem pripade by pomohlo vodni chlazeni na vsech komponentach a dokonale utesnena bedna.
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    budu ted trochu OT ale myslite ze by slo do naky takovydle krabice dat pc? jako asi by to chtelo vic pruduchu atd...ale resim fakt ten prach...naka krabice akrylova na zakazku s prachovejma fitrama a 8mi tichejma pc vetrakama...pasivne by to asi dusilo kompl...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RORSCHACH: to je pravda, ale uvědom si, že to není určený na to to nějak často demontovat. Navíc prusa má nějaký nový model toho lack boxu, kde se ti vejde i mmu2 a je tam možnost mít zdroj na tiskarne. S tim, že se nedoporučuji vysoké teploty...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RORSCHACH: ad. vytahovani zdroje - aktualne s kolegou premyslime, ze kabel od zdroje naspojkujeme pomoci XT90 konektoru (XT60 jsme zavrhli jako nedostatecny)
    podle specs z TME:
    XT60: 500V/30A/12AWG
    XT90: 500V/40A/10AWG

    vzhledem k tomu, pro jaky vykony se pouzivaji v RC jsme dosli k zaveru, ze by to mohlo fungovat... zkousel jste nekdo neco podobnyho?
    (je jasny, ze tohle je neco, na cem je spatne setrit, takze jsme ofc nevzali ty nejlevnejsi)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    ANDY_WARHOL: Jasný, to nijak nerozporuju, jen mi to tady nepříjde moc šťašně řešený. Ty vruty do papíru asi moc montáží/demontáži nevydrží.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    co si budeme povidat, idalnei by bylo, kdyby byl v boxu jen hotnend a tisknutelna plocha, jen tak clovek muze pomyslet na tisk z opravdu zajimavych , napriklad kompozitnich materialu, ktere vyzaduji nejen vysoke teploty hotendu, ale i celeho boxu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam