• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LYCO:
    "Ve výchozím nastavení se tisknou 4 dna a 4 stropy" - ale ono to tam je i kdyz si tohle prenastavis jakkoliv. Aspon co jsem ja zkousel, tak nic nepomohlo.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VIXLE: pak ti zbyva jedina moznost - projdi github issues, jestli uz si na to stezoval i nekdo jiny a dostal oficialni odpoved nebo zaloz novou
    Issues · prusa3d/PrusaSlicer · GitHub
    https://github.com/prusa3d/PrusaSlicer/issues/

    mozna pomuze vyzkouset neco tady z toho
    Unwanted solid infill surface in the middle of part · Issue #1054 · prusa3d/PrusaSlicer · GitHub
    https://github.com/prusa3d/PrusaSlicer/issues/1054
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    LYCO: ja rozumim tomu jak to vznikne, ale z myho pohledu je to tam zbytecny a nezadouci. vyplneni solid infillem zpusobi, ze je ta vrstva ve vysledku jednolita, ale misto aby se vyplnila cela najednou nastavenym top paternem, vyplnuje se takhle:



    zkusil jsem par dalsich moznosti ale nic z toho nepomohlo:
    - only infill where needed
    - solid infill every: 1
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Tak mě napadá, jestli by to nedopadlo lépe, kdyby mezi válcem mince a číslem byla plocha a byly to dva oddělitelné kusy...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LYCO:
    a) dost mozna se pletu, resp. me porad lehce mate, ze podle uhlu fillu je z toho myho screenu videt, ze cervena vrstva je N a fialova je N-1
    b) kde se to da nastavit netusim .. zkousel jsem par veci podle helpu, ale chovalo se to porad stejne
    Prusa Knowledge Base
    https://help.prusa3d.com/en/article/infill_42
    LYCO
    LYCO --- ---
    VIXLE: ROMANICAK: vždyť vám to QWWERTY vysvětlil.

    Já to zkusím znova a jinak:
    Ta mince je v místě kde je vystouplá číslice tlustá (aspoň v nastavení mého sliceru) 10 vrstev, a v ploše jen 8. Ve výchozím nastavení se tisknou 4 dna a 4 stropy, takže v místě kde je číslice by měly být 2 vrstvy infillu, v ploše žádný (všechno je dno nebo strop). No a slicer nedělá(*) ten infill až do krajů té číslice, z každé strany udělá několikamilimetrovou rezervu, a to co zbude je jen malá ploška - kterou vyplní infillem ve výšce 2 vrstev. Na VIXLE je vidět stav dvě vrstvy nad tím: většina plochy je červená (tiskne se jako by to byl strop), a ty malé plošky už se vyplňují jako strop, jen ne vrchní (takže asi rychleji, s jiným násobitelem extruze atd.).

    (*) jen nevím proč je ta rezerva tak široká, rozhodně je širší než ty tři perimetry co mám nastavené, vypadá to tak na 3mm. QWWERTY, netušíš kde se to dá nastavit?
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    VIXLE: je to v jednom kuse, to je divné :/
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    VIXLE: je to jeden jednolitý mesh nebo je ten mesh poskládaný z několika objektů? Pak by to možná vysvětlovalo ten chaos - můžeš nasdílet stl?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    ano, chapu a to by me taky zajimalo. Porad mam pocit, ze je to chyba sliceru.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    MEJLA77,ROMANICAK: to jsou samozrejme moznosti, na tomhle me to realne netrapi a neresim to. slo mi o to jestli to jde ve sliceru nejak eliminovat jednak z princupu a jednak pro pripad, ze by se totez objevilo u nejakyho komplexniho modelu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    Hele tak si je nakresli v TinkerCadu uplne znova, a mas po problemu. Kolecka udelat je snadny, dat na ne cislovky ktery jsou tam predmodelovany je taky snadny.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    VIXLE: tak mě napadá, jestli to netisknout separátně a pak neslepit? :D
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    QWWERTY: to jsem prave predpokladal ze by se ale melo dat obejit nastavenim tech solid top/bottom vrstev, a to bohuzel nepomuze. zkousel jsem to i v kombinaci s treba 10 perimetrama a solid infilem.

    idealne bych chtel aby byla souvisla vrstva a na ni v dalsi vrstve nalepena cislovka, jak pise ROMANICAK. zmena vysky vrstvy taky nezabira, jediny ucinny reseni zatim bylo zmensit ty mince v modelu. neni to zas az takovej problem, jen ta vrstva jede zbytecne dyl nez kdyby byla vyplnena cela stejne, ale spis me zajimalo jak to vyresit..

    maly


    vs. velky

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Zkusil jsem ten coin set zvysit o 0.2mm a ono se to podelalo jeste vic - v 6 vrstve tam je ten bordel, pak je jedna uplne hladka a pak 8. vrstva zas bordel a az pak relief. Nechapu.

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    QWWERTY:
    No, jako moc mi to nedava smysl. Tam prece neni nebo nemel by bejt zadnej horni objekt, kterej by slicer slepoval se spodnim. Vzdyt je to plocha na kterou se dava dalsi plocha a je uplne fuk jak je mala.

    Zkusil jsem v TinkerCadu udelat dve mince. Jedna ma tu dvojku zanorenou a druha ne, sedi presne na plose. Ani u jednoho se to nechova tak jak u tech nize uvadenejch.



    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ROMANICAK: protoze okraje diry pod hornim objektem maji vzdycky lehce presah "solid infillu" (fialovy), na kterym se v podstate stavi perimetry horniho objektu?
    akorat v pripade tech minci, jsou ty horni objekty mezi "je to moc maly, solid infill netreba" (pripad 1,2,3) a "bude tam solid infill + dira", takze to zacne generovat fialovy solid infill, ktery v podstate tu diru ucpe a jevi se to jako separatni fialova plocha

    tady sample na jinym modelu:


    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DRSNAKE:
    Nerozumim reci tveho kmene :-)
    Ja vim ze tam ten posuvnik je. Resime ale proc se tam tohle ve sliceru vubec objevi, proc tam neni normalne plocha a pak rovnou perimeter s infillem v nasledujici vrstve.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIXLE:
    MIKULAS:
    Nebo lehoucce poupraviv vysku vrstvy ve sliceru? Treba bude stacit o kousek a spravi se to...ne, tak od 0.10 az do 0,40 to nejde, furt to tam je.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    VIXLE: nebylo by lepší to opravit v modelu (zvýšit reliéf) tak, aby to vycházelo na přesný násobek výšky vrstvy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam