PECA: má zkušenost:
- průhledné resiny se velmi liší v bělosti výsledné průhledné barvy - ten panáček na fotce (doufám) není čistá barva, tak pozor na to. Používám
Anycubioc Clear Resin a můžu doporučit, případně ukázat výsledek. Není mi jasné, v čem je tenhle resin jiný od klasického čirého?
- barvy používám buď v prášku (barvivo do gelů na nehty), pokud má být výsledek sytý nebo s nějakým efektem (metalický) a nebo tekuté, pokud chci průhledný ale tónovaný vzhled (nesmí být na bázi alkoholu)
- nezaznamenal jsem rozdíl mezi barvami na nehty nebo přímo do resinů, ty jsou předražené a nedají se levně koupit na ali nebo v nejbližším nail shopu, zkoušel jsem i barvu do omítky - prošlo to, ale...
- největší problém vidím v tom, že poměr barvy v resinu mění jeho vlastnosti - čím víc syté, tim víc musíš přidat expozici (metoda pokus omyl na testovacím výtisku)
- vždy se snažím udělat jednu mixáž a tu celou dotisknout - když to nejde slévám, do sklenic od hořčice
- kombinace více barev nebo namíchat pokaždé stejný odstín je problém, špatně se to odhaduje, byť pracuji s mikrogramovou váhou
- barva v prášku si časem sedá, je třeba řádně promíchat před každým tiskem, někdy i během něho, aby nevznikal efekt blednutí