PISTA1: Ja jsem spis n00b, zacal sem si s 3D tiskem hrat nedavno (koupil sem Creality Ender 3 v2), takze moje nazory narozdil od mistnich gurus s rezervou, nicmene:
- Cura mi prijde mnohem intuitivnejsi a vic user-friendly nez Prusaslicer. Ale mozna me eventualne necim omezi?
- Troskou technickyho kresleni sem ve skole mel a nejvic mi vyhovuje Fusion, v hobby verzi zdarma. V zasade 2D technicky kresleni a pak to jen "vytahnes/zarotujes" etc. podle potreby. Zkousel sem i TinkerCAD, ale prislo mi to jak omalovanky. Kdyz sem snazil delat veci trosku presneji (treba ulomeny pant dvirek detsky kuchynky), prislo mi to lepsi. Par youtube tutorialu pomohlo pro studeny start (AutoCAD sem nevidel od roku 2001).
- Side note - zatim ma nejvetsi challenge byla prilnavost k tiskovy plose, jakoze peklo. Kryci lakyrnicka lepenka pomahala jen malo, lepidlo na papir v tube zatim asi best ale je to furt celkem bolavy. Problemy, ze by neco neslo sundat sem nezazil, spis to odpadne jeste behem tisku, kdyz je to mensi vec :( Mozna delam neco spatne.
- Dej vedet, jak to pujde s BLTouch, zatim sem nekoupil, ale uvazuju.