• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    ne
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    PISTA1: nezačne topit. Mohl by být ko zdroj (tedy nějak částečně. protože hotend jede...)?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BLAHOVEJ: odpoj kabely heatbedu z desky a připoj je přímo na zdroj,
    začne topit - KO spínání na desce
    nezačne topit - KO heatbed
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    BLAHOVEJ: to je fakt divny, asi napis rovnou prusovi na podporu
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    Tak kabely jsou v pořádku a čidlo reaguje na změnu teploty. Tak netuším.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BLAHOVEJ: vem merak otevri to a zmer si hed na konci kabelu. Podle me je ruplej.
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    Zdar. Prave jsem se zacal starat o skolni tiskarnu PrusaMK3s a zacalo to hazet heatbed eror. Po par restartech se chytla, ale po par hodinach tisku heatbed error. Uz ani nepredehriva (teplota kolem 25 - i rukou je patrne ze netopi). Cidlo zda se funguje na zmeny teploty a kabely jsou neposkozene. Stalo se vam nekdy neco podobneho? Jak jste postupovali? Dik.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: pak to F vyplnit a dát File > Export > Stl
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    XBAHNO: dá se označit okraj díry - nebo okraj toho skenu prostě, pak E (extrudovat) - dá se to táhnout někam pryč nebo třeba v požadované ose (po zmáčknutí X, Y nebo Z na klávesnici)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    uff, dalsi tool... me z toho jebne. Nicmene uzavrit diru bych umel i v tom meshlabu, ale tady mam obousmerne trcici plochu, takze neni co uzavirat - nedriv to potrebuju prave nejak spojit s krychli, resp. s meshem, co ma 5 sten a vycucnout uzavreny water-tight objekt.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: případně, pokud je tam potřeba nějaké ukončení, dá se označit okraj díry, pak E (extrudovat) - dá se to táhnout někam pryč nebo třeba v požadované ose (po zmáčknutí X, Y nebo Z na klávesnici), případně po zmáčknutí S se to dá zvětšovat a nulová velikost v nějaké ose (zmáčknete po extruzi S, písmeno osy a nulu na numerické klávesnici a ono se to srovná do roviny kolmé k té dané ose)... případně se tam dá přidat třeba krychle a pak přes boolean modifikátor spojit se skenem... možností je víc, chtělo by to vidět sken a vědět, co se s ním chce dál...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MEJLA77: ja vedel ze budes mit drsne snadnou radu.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    XBAHNO: asi by - pokud to jde naimportovat do blenderu mělo jít uzavřít - označit okraj díry v edit modu a F na klávesnici to vyplní
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    A tincercad to taky nesezere, protoze to neni validni stl - neudela z toho teleso, je to jen plocha z trojuheliku.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    mam neco takovyho, jako ma v tomhle tutorialu: https://www.youtube.com/watch?v=6psAppbOOXM&list=PL8B1E816EAE236B4D&index=27 A potrebuju k tomu prilepit "zada" a vyrobit validni(tedy nederavy) stl.To je cely kouzlo co chci. Ale nevim, jak na to.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    No presne jak rikas. Nebo na to proste kvadr nalepit. Nevim jak to vypada.

    Pokud to nechces posilat pryc tak free je blender a nebo by mohl stacit fusion kterej mival free verzi ale jak je toted netusim.

    Nejsem si napriklad jist, jak by ti pomohl meshlab.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    RAINBOF: Mas na mysli tinkercad? To jsem sice nechtel, ale budiz - jenze co dal? Da se udelat krychle, riznout ji nekde timhle vytvorem, vzit horni pulku a zase odecist, ale prilis prakticky mi to neprijde... Nebo nejaky lepsi napad? Kromtoho ne uplne kazdy stl chci posilat pryc.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XBAHNO: otevri to thinkercadu :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Ptal jsem se vedle u 3d scanu, ale tam nikdo neni: Lama dotaz k meshlab- mam ziskanej 3d scan, uz i tak nejak ocistenej, trochu ofiltrovanej a tak. Jenze je to jenom "3d plocha", nema a ani nemuze mit zada, takze to nejde vyexportovat a vytisknout. Potreboval bych k tomu primergeovat treba kvadrik, abych z toho udelal realne teleso. Jak?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Můj favorit je Herkules na puzzle. Drží tak akorát, vrstvy dělá tenoučký, stojí málo, meje se dobře a má aplikátor s houbickou, možná i lepší než spray.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam