HONZAK89: Ultimaker ma bowden. Když se dobre odladi ( bowden) tak se da tisknout i flex. Koneckonců Ultimaker 3 i S5 zvládají všechny běžné materiály v pohodě.
A na tom mém bastlu mam bowden taky, otisknuto nejake stovky hodin a nebyl problém. Pořádný extruder, od něj bowden 2/4 ( nebo jeste lepe Capricorn) a slušný hotend, ideálně bez teflonového vedení. Idealni kandidát je ted treba Revo ( taky jsem cetl chválu na Bamboo hotend ale horší dostupnost, nebo případně nejaka slušná Čína), neco to stojí ale prostě to funguje. Alespoň ja to beru tak že nechci řešit problémy které být nemusi protože ten cas můžu věnovat jiným věcem. Treba i těm které mi pomůžou tu "dražší" vec zaplatit
Čím hustější pasta tím menší riziko že "vyschne" ,když jsem hledal ( kdysi davneji na prusa mini hotend - hrozný bastl ) nějakou vhodnou pastu tak jedinou za rozumný peníz a dostupnou jsem nasel tohle
https://www.tme.eu/cz/details/pasta-silver-05/teplovodni-pasty/ag-termopasty/art-agt-143/ ( daval to i Průša k heatbreaku pro mini ).
Slice dava boron nitridovou pastu - vypálí se a drží ( používá se i v prumyslu). Když je třeba, dá se vydrolit. Mě na Mosquitu drží rok a něco ( většinu času 240°C + ).
A na vyzkoušení topení - pripojit přímo na zdroj a koukat na display / ui co říká čidlo. Stačí chvíli.