• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: tak jsem to zkusil znovu a najednou to funguje. Jeste jsem zpomalil prvni vrstvu.Vzdycky to myju jarem a houbickou a pak jeste otru isopropylem. Najednou to drzi az moc. Nechapu. Mozna to potrebovalo zdrsnit houbickou? Nebo jsem mel predtim mastnou houbicku? Nebo tomu vadila houbicka kterou jsem myl to lepidlo na drevo a nesnasi se to?


    XBAHNO: taky vyzkousim, diky :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Ted jsem narychlo zkusil - prusa PLA, bed na 40°C, podložka je BuildTac se zbytky 3dlac(to tam mám spíš jako separátor protože mi tam vsechno drží až moc) a drzelo to na tom víceméně stejně jako když tisknu PLA normálně ( bed na 55°C). A mam pocit ze jsem na druhé tiskárně kdysi tiskl PLA pri 40°C na PEI tak i na saténovou a neměl jsem nějaké problémy.
    Bud máš divné PLA, binec na podložce ( umytá jarem/ mýdlem a používáš správnou stranu? bambu to tak nejak má ne?), nejde tam trochu přitopit?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    XBAHNO: jo to nevim, je to samolepka,, https://eu.store.bambulab.com/products/bambu-cool-plate
    pouzival jsem jejich OEM stick, s tim to vetsinou drzelo, Kores byl horsi (hlavne je tuzsi), jeste tu mam Pritt a ten mi prisel stejny jako Kores. 3D LAC pri tehle teplote nefunguje, az nad 60, zatim se mi nepovedlo s tim tisknout ani PLA ani ASA na tomhle bedu - PLA nedrzi vubec (na 35ºC), ASA zase sla skoro i s kusama podlozky, zkousel jsem i druhou stranu podlozky s tlustou vrstvou lepidla na ktere tisknu treba to ASA a taky se to odlepilo i na 60. Lepidlo na tom bedu vzdycky zustane. Nechapu.

    Ted mam bud divny kus filamentu, nebo nejaky error v tiskarne a proste se to odlepi. Sirsi veci drzi dostatecne, ale ted se snazim vytisknout neco s tree supporty a ty se proste urvou i kdyz maji zakladnu jako brim. Roli hraje taky to, ze ta tiskarna je az moc rychla a proste to asi sejme, pritom ty supporty jsou docela pruzne. Filament je colorFabb Vibers PLA, takze s rostlinnymi vlakny, drzel vzdycky hur ale fungoval, ted z toho nevytisknu prakticky nic.

    Herkules tu bohuzel nemam, udajne ten co se prodava ted uz na tisk nedrzi? Mas odkaz co pouzivas?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZVIRATKO: A ta podložka je co? (Málo) ředěný Herkules na skle jsem viděl skončit i destrukcí skla. Herkules na puzzle, dvě vrstvy na úplně čistou musí fungovat. A 45 není studená podložka.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    poradte mi neco co na _studene_ (35-45ºC) podlozce udrzi PLA?
    lepidla mi nefunguji, spreje na studenem nefunguji...
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    Ahoj, porouchalo se 3D pero a nove je na tenky struny, mam za odvoz nebo za pivo skoro kilo cerneho ABS od Verbatimu 2.85 , jestli nekdo chce. plus par kratkych tycek assorted barev
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...ja som si velice zamiloval modelovani v prostredi Virtualni Reality (Gravity Sketch)
    ...umoznuje parametricke kreslenie i volne modelovani a pre QUEST 2 je free ;oD

    HOW TO!! Organic Tube frame in Gravity Sketch!!
    https://youtu.be/R0ioaLFkXLE
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Solidworks se da tusim stahnout free v nejaky verzi pro skoly.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Revo už jede, nakonec sem vychytal 15% slevu na e3d a tak to vyšlo na něco přes dva litry..
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MIKULAS: spešl program pro komerční sféru má halt taky spešl komerční cenu ;-)
    Jinak namátkou Solidworks má "hobby verzi" za $99/rok (či $9,9/měsíc), ale jen subscription a je to vybrakovaný, navíc musí mít internet.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CYBERHIPPY: tak 10 vrstve PCB uz neni zrovna moc hobby zalezitost. To vice ose obrabeni ve F360 uplne moc vyzkousene nemam (jak jsem dodelal a overil postprocesor pro svuj RS, tak jsem to nezapnul), driv tam byvala jen indexace a ono tech CAMu ktere zvladaji bezebytku alespon 4 axis uplne moc neni. Jista sance ze to k necemu bude zde je, vzhledem k tomu ze je to vykradeny a zpraseny HSM works. Zatim jediny CAM (z tech levnejsich a dostnupnych i pro garazove firmy) ktery 4 axis zvladal bezezbytku pred f360 byl sprutcam (ktery se od te doby co jsem si s nim hral docela dost posunul) Jen je v techto dobach z krajin zapovezenych, coz je skoda. Z tech "lepsich" CAMu mi prisel nejchopnejsi s nejpricetnejsim UI a velice dobrym UX.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    JVCNC: ...pouzivam platenu verziu Fusion360 ...pretoze samostatne sa licence EAGLE neda kupit a free verze je nepouzitelna pre 10 vrstve PCB... ...z toho balicku aspon vyuzivam CAM pre viceose frezovani (ked uz to platim) ...sucastou balicka je i moznost vyuzitia jejich vypocetniho vykonu pre renderovani... (co vyuzivam, lebo je to fakt rychle)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MIKULAS: Onshape na taky nějaký free mod ale nevím kam se to dá zařadit.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GRAGAGROGOG: 200ms je dost na hrane, me to trva jeste o neco dele, roletovemu menu nema co takhle dlouho trvat, to proste nekdo jednoduse posral.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CYBERHIPPY: konfigurace je nepodstatna kdyz na stejnem PC bezi solidworks ponekud rychleji. Problem je ze spousta lidi je s F360 spokojena protoye zadnou jinou zkusenost casto nemaji. Je to jako jet v trabantu a byt spokojenej protoze to jede a zadne jine auto neznam.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CYBERHIPPY: viceose frezovani neni ve free verzi, az v placene. Autodesk toho koupil vic a vetsinu tech veci budto zcela zariznul, ze prestali existovat nebo zastavil dalsi vyvoj. TO prave kulitomu aby mohl tlacit F360, ktery by jinak zase az takovy uspech nemel.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    MIKULAS: free f360 tech omezeni ma docela dost. Nicmene rec byla prave o tom, ze F360 se umistuje v zebriccich pomerne vysoko prave predevsim z duvodu ceny.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    AKA_THE_A:
    Namatkou hledam ceny...
    CATIA: 11.400 USD licence + 2.000 /y maintenance ... resp. 4.500 /y
    Solidworks: 4,195 licence bez supportu
    Fusion 360: 1.635 / 3y

    Nedokazu si predstavit, ze by cokoliv z toho chtel/mohl pouzivat hobbysta a nekrast :)

    Jedinej fusion jde ** pokud vim ** pouzivat free bez omezeni.
    Nebo existuje free mode i pro nejaky dalsi "profesionalni" soft?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    AKA_THE_A: Jak rikas v Catii 5 jede celej automobilovej a leteckej prumysl a je top. NX je tlacenej kvuli partnerstvi daimleru a siemesu, ale podle me je to krok zpet. Nx neni dle me tak dobrej.
    Delam v automotiv konstruktera od r. 2005. Mam zkusenosti se Solidworrks/Inventor/Autocad.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    R0C3S3K: CATIA
    Z těch normálnějších - Solidworks, Siemens NX, Solid Edge...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam