A dovolim si report po mesici pouzivani Bambu Labu - jsem stale nadsen, ale par veci me do budoucna trochu desi. Doufam, ze budou dostupne vsechny nahradni dily, doufam, ze nevypnou cloud :)
Neodhodlal jsem se jeste na vice "funkcni" vytisky, civka PAHT-CF co k tomu byla stale lezi v dryboxu, na ceste mam CoPa nylon ze ktereho budu zkouset nejake drzaky, tak snad si nezatemuju celou tiskarnu :-D Co jsem na to hodil to zvladlo. Zatim PLA/ASA/PETG. ASA to tiskne nadherne a drzi, na PETG je dobre trochu zpomalit jinak to sem tam urve vrstvu. Defaultni teploty jsou vysoke, jak jsem je u PETG snizil tak se to delaminovalo tak asi vedi proc tam jsou. Ruzna loziska a fidgety to tiskne paradne, prakticky nic slepeneho. Jestli je to velikostne presne jsem nezkoumal, ale diry na sroubky ve vecech fungujou. Naprosto skvele to zvlada detaily kde je potreba presna extruze a zaroven to prakticky nestringuje. Pridavam 2 ilustrativni fotky.
Jednou se mi ucpal extruder protoze tomu bylo horko, heatbreak asi moc nebreakuje heat a kdyz je v komore moc teplo tak se musi otevrit dvirka.
Je to strasne hlucne, hlavne kdyz clovek tiskne neco vicebarevneho tak to vzadu pravidelne triska do kovoveho picepu aby to vyhodilo filament. Vetraky jsou taky strasne hlucne a mam tuseni ze moc dlouho nevydrzi.
Software celkem v pohode, restartovat tiskarnu jsem musel jednou kdyz nechtela sezrat nejaky tisk, sama si o to rekla takze tipuju ze tomu tece nejaka pamet. Ale ma to ted uptime snad 2 tydny. Jejich slicer jsem vymenil za fork co umi par veci navic, kazdy z nich ma zatim par bugu.
Cloud mel 2-3 vypadky kdy se to chovalo divne, prvni vypadek byl potencialne katastroficky protoze se tisk poslal ale nikdy nezacal, lidi to dali tisknout rucne z tiskarny coz proslo a po par hodinach prisel ten puvodni tisk a zacal se tisknout pres to co tam uz bylo 🤦🏻 dit se to nema, maji to osetrene ale asi ne vzdy to v tomhle pripade zabralo. Ale jde to uz pouzivat i po LAN, bohuzel moc nejde kombinace (prestane fungovat kamera ktera jede ciste pres cloud). Ale je to asi jen otazka casu, neni to uplne zavrene, co jsem pochopil bezi na tom treba FTPko na file transfer a MQTT sbernice na ovladani, nekdo to vymysli pokud ne oni.
Po mechanicke strance je docela oser rozebrat treba extruder - jde to, ale napriklad konektor je zasilikonovany, pritom to je vec, kterou asi bude driv nebo pozdeji resit kazdy.
Lidi si stezujou na krivy bed (prohnuty), to jsem radsi nezkoumal abych si nezkazil radost. Nekdo ma vakl na hlave u lozisek (ne loziska ale ulozeni lozisek do chassis), tam mam malinkatou vuli taky. Resi se paskou ale je treba to cele rozebrat, takze mozna, nekdy...
No a to nejhorsi na konec, jsem na tom zavisly a mam chut koupit jeste 1-2 AMSka, ktera nemam kam dat :-D