• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: ono se to samozřejmě dá udělat hezké i z více kusů. Jen se to musí dobře navrhnout.
    ZED42
    ZED42 --- ---
    BUCKOWSKI: Ten kryt na koši jen tak leží (a za madlo se pak zvedá), nebo je z nějaké strany nějaký čep nebo pantík a na tom se to pak otáčí?
    SPM
    SPM --- ---
    Mno, nevím, jestli jsem s tím upgradem Simplify3D neudělal chybu :-) Jsem ten upgrade koupil, hned jako první mi nefungovala ta jejich přiblblá aktivace softwaru. Respektive na linuxu, pod rootem OK, pod normálním uživatelem to hodí chybu s aktivací a nespustí se to. Od supportu za 3 dny žádná odpověď. (Mezitím jsem do toho šťoural a přišel jsem na to, že když překopíruju ty věci v user profilu z toho funkčního root účtu, tak to jde i pod uživatelem). Co mě ale iritovalo víc je, že ten licenční model překopali, takže zatímco v4 šla nainstalovat na dva počítače, tak v5 standard jde jenom na jeden (a ano, používal jsem to aktivně na dvou). Na stránkách je zmínka, že mají nějaký flexible model, kdy se to chová jako konkurentní licence (nainstalovat to jde na libovolné množství PC, spustit v jednu chvíli jen na jednom). To bych i přežil, ale samozřejmě se to při nákupu neptalo na to co chci a support s dotazem jestli mi to přehodí zase mlčí (to jsem psal teda dnes ráno, abych byl fér...). Jako, trochu mě sere za to zaplatit peníze, když to potom nefunguje a na maily neodpovídají :-)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    SKAUT: víc hlav víc ví :) To mě vůbec nenapadlo a přirom jednoduché řešení. Ale budu ho brát jako nouzovku. Z jednoho kusu by to určitě vypadlo líp. Je to totiž normálně vidět nahoře na lince, takže bych byl radši kdyby to i nějak hezky vypadalo. Když tam budu cokoli dolepovat, nebude to moc hezký.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: Co si nechat uriznout desku z neprůhledného akrylu a udelat jen úhelníky aby viko drželi na místě?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    ZED42: KULA: SKAUT:

    Díky za odpovědi. Skutečně se jedná o vestavěný koš a atyp, který jsem nikde na webu nenašel, že by se ještě dělal - proto rozhodnutí "vytisknout"
    Původní foto nemám, ale mám přiloženou fotku.

    Mohlo by to být i jednodušší. Vůbec netřeba v tom mít to madlo. Prostě souvislý kus s tloušťkou cca 2 mm. Rozměr je 200x150x15 mm. No já to zkusím v něčem vytvořit a pak se zase připomenu. Nebo jestli je to někomu, kdo v tom umí zabere 10 minut a dokáže to i vytisknout, tak mu raši zaplatím, než abych s tím trávil 2 večery a pak to měl ještě blbě :).

    SPM
    SPM --- ---
    ZVIRATKO: no jo, takhle jsem si nechtěně koupil upgrade na sublime text - nabídlo mi to automatickej upgrade a já to odklepl :-D (ano, psalo to tam něco o license key upgrade required, ale asi jsem byl moc rozespalej na to, abych to pochopil :-D )
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: aplikace update nenabizi protoze je to placeny upgrade :(
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Ja mám pohledové strany zhora a když to nejde tak davam podložku s texturou. Nekde jsem viděl že lidi mají podlozky se vzorem který je pak vidět na výtisku.
    Ono tryska moc dole dělá u některých materiálu problém ( a někdy to "zatlačí" materiál moc do podložky a pak to nejde sundat / poničí ji to
    SPM
    SPM --- ---
    TRUBKYN: Sakra, tak to jsem ani netušil, to mám zase o čem přemýšlet :-D Já na to naposled koukal na web a to tam ještě nic nebylo, ani v blogísku nic aktuálního nebylo, tak jsem skoro myslel, že už to zavřeli :-) A aplikace novej update nehlásí... Hmm, hmm, to zas neudělám nic :-D (kupoval jsem to stejně na firmu, takže tam mě ten placenej upgrade zas tak netrápí)
    TRUBKYN
    TRUBKYN --- ---
    SPM: ad Simplify3d nedavno byl update na 5 a pak 5.0.1, lec placeny...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: pouzil bych spis nejakou zavadeci caru nekde na kraji kde netisknes, me casto tahle cara naopak nejde odlepit (protoze v tu chvili neni ten tlak vyrovnany, ale zalezi urcite na tiskarne), a to misto pak nechavam schvalne spinavy.
    SPM
    SPM --- ---
    PISTA1: Dík, asi to tak skončí :-) Alespoň mám konečně motivaci změnit slicer a odladit profily :-) (Používám pořád ještě Simplify3D, se kterým jsem spokojenej, ale už x let nevyšla žádná verze, takže mám pocit, že přecejenom je dneska jinde víc muziky :-) ).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SPM: Obrys jsem přestal používat. Napsal jsem si místo toho tohle: :)

    M190 S[first_layer_bed_temperature] ; turn on heat bed
    M104 S140 ; extruder preheat
    G28 ; home all axes
    G92 E0 ;Reset Extruder
    G1 Z20.0 F3000 ;Move Z Axis up
    G1 X5 Y5.1 F5000.0 ;Move to blob position
    G4 S20 ;20s to remove the leaked filament from the nozzle
    G1 Z0.1 F3000 ;Move Z Axis down
    M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder final temp
    G1 Z2 F5000.0 ;Move up from blob
    G1 X10 Y5.1 F5000.0 ; move out blob
    G1 X20 Y5.1 Z0.28 F5000.0 ;Move to line position
    G1 X100.0 Y5.1 Z0.28 F1500.0 E8 ;Draw the first line
    G1 X100.0 Y5.4 Z0.28 F5000.0 ;Move to side a little
    G1 X20 Y5.4 Z0.28 F1500.0 E15 ;Draw the second line
    G92 E0 ;Reset Extruder
    G1 Z2.0 F3000 ;Move Z Axis up
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    VLADDRACUL: Diky. Presne to jsem potreboval vedet.
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: Jako asi je no, ale nemůžu se zbavit pocitu, že ta hladká vypadá pohledově líp, než když je to právě takhle :-D

    ZVIRATKO: Jo no, já ho tam mám právě jenom jako jeden obrys s mezerou od objektu, aby při startu tisku se naplnil hotend, protože jinak od startu to vlastně pár centimetrů netlačí nic :-) (Proto mě i napadlo to nahradit start gcodem, aby si to udělalo čáru někde na kraji bedu, kde mě to nebude štvát, když toho tam pak půlka zůstane :-D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: s 3D LAC na skle jsem nikdy brim nepouzil, to drzi fakt pekelne. Jeste muzes zvetsit mezeru mezi brimem a objektem "Brim-object gap". U tekutejcich filamentu co se rady spojuji (treba ASA) jsem nastavoval misto defaultniho 0.1 -> 0.12
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    jesteze nemam pro koho to tisknout
    nebo skoda, ze nemam 4 milenky, protoze pak to vychazi lip :-D

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BTW jestli je prvni vrstva úplně hladká, je moc nízko tryska. Takhle mám ja prvni vrstvu - ABS saténový plát. Bed je PCB style z prusa mini, rovnano asi pred 3/4 rokem od té doby tisknu prakticky jen ABS a nepoužívám ani bed mesh.

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BTW jestli je prvni vrstva úplně hladká, je moc nízko tryska. Takhle mám ja prvni vrstvu - ABS saténový plát. Bed je PCB style z prusa mini, rovnano asi pred 3/4 rokem od té doby tisknu prakticky jen ABS a nepoužívám ani bed mesh.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam