• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: ono se to samozřejmě dá udělat hezké i z více kusů. Jen se to musí dobře navrhnout.
    ZED42
    ZED42 --- ---
    BUCKOWSKI: Ten kryt na koši jen tak leží (a za madlo se pak zvedá), nebo je z nějaké strany nějaký čep nebo pantík a na tom se to pak otáčí?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    SKAUT: víc hlav víc ví :) To mě vůbec nenapadlo a přirom jednoduché řešení. Ale budu ho brát jako nouzovku. Z jednoho kusu by to určitě vypadlo líp. Je to totiž normálně vidět nahoře na lince, takže bych byl radši kdyby to i nějak hezky vypadalo. Když tam budu cokoli dolepovat, nebude to moc hezký.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: Co si nechat uriznout desku z neprůhledného akrylu a udelat jen úhelníky aby viko drželi na místě?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    ZED42: KULA: SKAUT:

    Díky za odpovědi. Skutečně se jedná o vestavěný koš a atyp, který jsem nikde na webu nenašel, že by se ještě dělal - proto rozhodnutí "vytisknout"
    Původní foto nemám, ale mám přiloženou fotku.

    Mohlo by to být i jednodušší. Vůbec netřeba v tom mít to madlo. Prostě souvislý kus s tloušťkou cca 2 mm. Rozměr je 200x150x15 mm. No já to zkusím v něčem vytvořit a pak se zase připomenu. Nebo jestli je to někomu, kdo v tom umí zabere 10 minut a dokáže to i vytisknout, tak mu raši zaplatím, než abych s tím trávil 2 večery a pak to měl ještě blbě :).

    SPM
    SPM --- ---
    ZVIRATKO: no jo, takhle jsem si nechtěně koupil upgrade na sublime text - nabídlo mi to automatickej upgrade a já to odklepl :-D (ano, psalo to tam něco o license key upgrade required, ale asi jsem byl moc rozespalej na to, abych to pochopil :-D )
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: aplikace update nenabizi protoze je to placeny upgrade :(
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Ja mám pohledové strany zhora a když to nejde tak davam podložku s texturou. Nekde jsem viděl že lidi mají podlozky se vzorem který je pak vidět na výtisku.
    Ono tryska moc dole dělá u některých materiálu problém ( a někdy to "zatlačí" materiál moc do podložky a pak to nejde sundat / poničí ji to
    SPM
    SPM --- ---
    TRUBKYN: Sakra, tak to jsem ani netušil, to mám zase o čem přemýšlet :-D Já na to naposled koukal na web a to tam ještě nic nebylo, ani v blogísku nic aktuálního nebylo, tak jsem skoro myslel, že už to zavřeli :-) A aplikace novej update nehlásí... Hmm, hmm, to zas neudělám nic :-D (kupoval jsem to stejně na firmu, takže tam mě ten placenej upgrade zas tak netrápí)
    TRUBKYN
    TRUBKYN --- ---
    SPM: ad Simplify3d nedavno byl update na 5 a pak 5.0.1, lec placeny...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: pouzil bych spis nejakou zavadeci caru nekde na kraji kde netisknes, me casto tahle cara naopak nejde odlepit (protoze v tu chvili neni ten tlak vyrovnany, ale zalezi urcite na tiskarne), a to misto pak nechavam schvalne spinavy.
    SPM
    SPM --- ---
    PISTA1: Dík, asi to tak skončí :-) Alespoň mám konečně motivaci změnit slicer a odladit profily :-) (Používám pořád ještě Simplify3D, se kterým jsem spokojenej, ale už x let nevyšla žádná verze, takže mám pocit, že přecejenom je dneska jinde víc muziky :-) ).
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SPM: Obrys jsem přestal používat. Napsal jsem si místo toho tohle: :)

    M190 S[first_layer_bed_temperature] ; turn on heat bed
    M104 S140 ; extruder preheat
    G28 ; home all axes
    G92 E0 ;Reset Extruder
    G1 Z20.0 F3000 ;Move Z Axis up
    G1 X5 Y5.1 F5000.0 ;Move to blob position
    G4 S20 ;20s to remove the leaked filament from the nozzle
    G1 Z0.1 F3000 ;Move Z Axis down
    M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder final temp
    G1 Z2 F5000.0 ;Move up from blob
    G1 X10 Y5.1 F5000.0 ; move out blob
    G1 X20 Y5.1 Z0.28 F5000.0 ;Move to line position
    G1 X100.0 Y5.1 Z0.28 F1500.0 E8 ;Draw the first line
    G1 X100.0 Y5.4 Z0.28 F5000.0 ;Move to side a little
    G1 X20 Y5.4 Z0.28 F1500.0 E15 ;Draw the second line
    G92 E0 ;Reset Extruder
    G1 Z2.0 F3000 ;Move Z Axis up
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    VLADDRACUL: Diky. Presne to jsem potreboval vedet.
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: Jako asi je no, ale nemůžu se zbavit pocitu, že ta hladká vypadá pohledově líp, než když je to právě takhle :-D

    ZVIRATKO: Jo no, já ho tam mám právě jenom jako jeden obrys s mezerou od objektu, aby při startu tisku se naplnil hotend, protože jinak od startu to vlastně pár centimetrů netlačí nic :-) (Proto mě i napadlo to nahradit start gcodem, aby si to udělalo čáru někde na kraji bedu, kde mě to nebude štvát, když toho tam pak půlka zůstane :-D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SPM: s 3D LAC na skle jsem nikdy brim nepouzil, to drzi fakt pekelne. Jeste muzes zvetsit mezeru mezi brimem a objektem "Brim-object gap". U tekutejcich filamentu co se rady spojuji (treba ASA) jsem nastavoval misto defaultniho 0.1 -> 0.12
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    jesteze nemam pro koho to tisknout
    nebo skoda, ze nemam 4 milenky, protoze pak to vychazi lip :-D

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BTW jestli je prvni vrstva úplně hladká, je moc nízko tryska. Takhle mám ja prvni vrstvu - ABS saténový plát. Bed je PCB style z prusa mini, rovnano asi pred 3/4 rokem od té doby tisknu prakticky jen ABS a nepoužívám ani bed mesh.

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BTW jestli je prvni vrstva úplně hladká, je moc nízko tryska. Takhle mám ja prvni vrstvu - ABS saténový plát. Bed je PCB style z prusa mini, rovnano asi pred 3/4 rokem od té doby tisknu prakticky jen ABS a nepoužívám ani bed mesh.

    SKAUT
    SKAUT --- ---
    VLADDRACUL: ASA 275 je zrovna něco co je buhvico. Normální ASA je v pohodě.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    TALAGE: Celokovu se nemusíš bát. Jestli se nepletu, všechny typy H2 mají bi-metalové breaky (měď-titan) a ucpávání moc nehrozí. S tím byl problém snad naposledy u V6 levnejch čínskejch heatbreaků - stačilo vzít kvalitní a stranu od heatsinku máznout teplovodivou pastou.Výměny filamentu jedu při klasickejch cca 210 (PLA) a 240 (PETG, ABS).
    U toho ABSka mi přijde, že je potřeba si nejvíc dát pozor na výrobce - Print with Smile a Verbatim mi třeba fungují o poznání líp, než takový ty běžný loc cost značky. Větší pevnost, menší díly udržím na podložce i bez boxu a tak. Asu nevím, zkoušel sem akorát ASA 275 a měl sem chuť ten materiál zahodit.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    SPM: Mam to stejne. look&feel je az na prvnim miste :). Uprimne, tu podlozku umyju jen kdyz tisknu pohledovou vec a chci at to vypada rozumne, pripadne kdyz uz to prestrikavam po patnacte a je tam vrsva, ze by se jeden stydel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam