• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Hm o kousek vetsi by mohla vytisknout klic. Ehm ehm z fotky ehm...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Smallest 3D Printer in the World | World Record | Portable | DIY
    https://www.youtube.com/watch?v=D6eusBL3dtc
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DRAGON: v blenderu je snad generator realisticke kostry
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ENDREW: super, diky :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    DRAGON: Tech modelu je hodne

    Napr.
    Full Size Anatomically Correct Human Hand Model by DaveMakesStuff - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:4841107

    Ta varianta s vytistenim ruky a zvlast ty exo casti mi prijde asi jako nejlepsi řešení. Nasledne si s tim pohrat a pomoci treba dratku to nejak pospojovat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zkusim vytisknout tuto ruku a pak to dodelat modelarinou, to bude asi nejjednodussi, mi prijde
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ENDREW: ahoj, diky za odpoved: tu tkan urcite nechci, spis bych chtel aby to bylo jako na tom vycistenem obrazku vpravo. Jinak ty floating dily, jak psal Rainbof je mozno klidne prichytit na skelet.

    Napadlo me nechat si vytisknout pouze kostru a pak si s tim pohral v postprodukci, tzn 3D Print te ruky a pak dratky, barvicky a ruzne plisky atd. A pak to cele natrit svitive zelenou barvou.

    Jde na netu najit 3D model ruky?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Taky jsem o tom uvazoval a tisk bych delal do pruhledneho matrose nebo dily, a pak pres formu zalil. Ale prace moc. Pak by to slo jeste digitalne, jako hologram v krabicce :) ten by vypadal nejlip.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    @Dragon: čau,

    Vidim v tom pár zádrhelů. Vpravo na te ruce jsou casti ktere nic nedrží. Byli by to samostatne dily.I z toho obrazku mi prijde ze mas vnitrni cast (kosti) pak mekou tkan (kuze), kterou nevim jestli tam chces, protoze na druhem obrazku uz neni a treti cast nejaky ten exosjelet. Pokud bys tam tu mekou tkan nechtel vysel by ten exoskelet ve vzduchu. Pokud bys to chtel komplet muselo by se to udelat ze tri casti. Kosti, kuze a na to exoskelet. To vytažení z obrazku je zaklad pro ten model. Dal se musi doupravit. Tzn dodat tomu 3 rozměr, zaoblit ty casti, které maji byt kulate, udelat hloubku castem ktere maji byt uvnitr. atd. Prace celkem na dlouho ale da se.
    SW který by umel neco takoveho vygenerovat neznam. Prinejmensim ne z jednoho obrazku. Kdybys mel vic obrazku z ruznych uhlu tak to by slo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, mohl bych poprosit o radu? Mam kamose a tomu se hrozne libi tohle logo z jedny stary hry od Originu (Bioforge). A ja bych mu docela rad vytisk ke ctyricatinam model ty ruky, by ho to urcite potesilo :)

    ta ruka vypada nejak takhle:



    samozrejme je mi jasny, ze existujou tooly, ktery z 2D obrazku udelaji 3D model, ale neni to moc kvalitni.. viz napriklad toto:



    a proto se obracim na vas, jestli byste dokazali poradit.
    Zaprvy asi jestli to vubec jde realizovat. A pokud ano, jaky je tak vas odhad pracnosti takove veci? Existuje treba soft, ve kterym muzete popsat o co jde, napriklad ze to je ruka, cca to namapovat na nejakou sablonu v jeji databazi a ono by si to zbytek udelalo? Asi bez sance co?
    Pripadne by to nekdo musel udelat do 3D modelu a ten pak vytisknout? Vubec se v 3D printingu nevyznam, tak ani nevim jak moc hloupe se ptam.

    Moc dekuju za pripadne tipy a rady :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ENDREW: v pohode, vis o tom, to je hlavni;)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MAKROUSEK: Diky, ale ne pokud nejsi z Prahy. Tohle je dost naprd. Samozrejme jsem koukal kam by se dalo zajet, ale v okruhu 20km vsechno na obednavku.

    Jinak ABS melo nad ranem clog. Tentokrát se to na podlozce i udrzelo. Takze aba letelo a jede ted bily PLA. Nakonec to striknu sprejem. Nechapu, ze me to nenapadlo driv.

    A ano mam tiskarnu v obyvaku a vdachoval jsem styren. Vim neni to zadne labuzo, ale pro jednou v tom nevidí m vetsi problem. Krabka cigar je podle me horší avsak skoly na to nemám. Jak jsem psal nize delam v automotiv. Tam se ABS pouziva bezne. Kdyz si vezmu jak to smrdí u vstrikolisu a lidi u toho delaj denne 12h. To si myslim, ze je z dlouhodobyho hlediska problem.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ENDREW: V Alzaci maji na sklade.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ENDREW: hele ja nevim, muzes si sbouchnout nejakej improvizovanej stan, nebo muzes vybufetit kartonovy krabice u sbernaku, ale bezpecnost prace oboji nic moc,,,

    vis doufam, ze je to jedovaty, netisknes doma v obejvaku, ze ne?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Ahoj potrebuju poradit. Tisknu vetsi vec. Puvodne z PLA, ale to mi ted doslo. Resp. dosla cerna. Tisknu to pro zenu a ta by radeji mela tu vec v cerny barve. Tak jsem tady vystoural ABS. Chtel jsem si s nim hrat az udelam enclosure. Jenze cas me tlaci.Do pondeli musi byt tisk hotov a ja ted narychlo nevim kde sehnat jiny cerny PLA. Takze tisknu z toho ABS. Jiz treti pokus a po 3 hod. se mi krouti. Enclosure nemam a tak jsem dal kolem tiskarny aspon karton ze stran aby mi tam primo netahlo. Rikam si ze furt aspon neco lepsi nez nic. Tenhle pokus zkousim brim na 10 mm a obrys aby sel do vysky vytisku. Kores jsem napatlal. Napada vas co vic se da na rychlo sbastlit aby se zmensil efekt smrsteni? Tisk je na 44h takze moc pokusu uz mi nezbyva. Davam tomu posledni sanci, jinak to bude muset zena prekousnout v jiny barve.
    SPM
    SPM --- ---
    SPM: Tak jenom varování, kdyby to chtěl někdo zkusit; právě mi přišla odpověď ze supportu, která mě lehce nasrala :-) Starý Simplify3D šlo nainstalovat na dva počítače, nová v5 jde jenom na jeden a jaksi i u koupení upgradu se moc neobtěžují tenhle detail někde zmínit. Ve FAQu píšou, že mají floating licence, ale chtějí za ní 400$. Upgrade na v5 stojí 59$, ale bez možnosti druhé instalace...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    ZED42: jen to tam leží
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BUCKOWSKI: ono se to samozřejmě dá udělat hezké i z více kusů. Jen se to musí dobře navrhnout.
    ZED42
    ZED42 --- ---
    BUCKOWSKI: Ten kryt na koši jen tak leží (a za madlo se pak zvedá), nebo je z nějaké strany nějaký čep nebo pantík a na tom se to pak otáčí?
    SPM
    SPM --- ---
    Mno, nevím, jestli jsem s tím upgradem Simplify3D neudělal chybu :-) Jsem ten upgrade koupil, hned jako první mi nefungovala ta jejich přiblblá aktivace softwaru. Respektive na linuxu, pod rootem OK, pod normálním uživatelem to hodí chybu s aktivací a nespustí se to. Od supportu za 3 dny žádná odpověď. (Mezitím jsem do toho šťoural a přišel jsem na to, že když překopíruju ty věci v user profilu z toho funkčního root účtu, tak to jde i pod uživatelem). Co mě ale iritovalo víc je, že ten licenční model překopali, takže zatímco v4 šla nainstalovat na dva počítače, tak v5 standard jde jenom na jeden (a ano, používal jsem to aktivně na dvou). Na stránkách je zmínka, že mají nějaký flexible model, kdy se to chová jako konkurentní licence (nainstalovat to jde na libovolné množství PC, spustit v jednu chvíli jen na jednom). To bych i přežil, ale samozřejmě se to při nákupu neptalo na to co chci a support s dotazem jestli mi to přehodí zase mlčí (to jsem psal teda dnes ráno, abych byl fér...). Jako, trochu mě sere za to zaplatit peníze, když to potom nefunguje a na maily neodpovídají :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam