• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    jeste jsem si vsimnul ze prestoze jsem vymenil remeny a dal je doprostred tak ted jezdej na nekterejch kladkach uplne dole nebo uplne nahore (jestli ve stejny poloze jako predtim bohuzel nevim, asi jo) Ale s tim taky nevim co muzu/mam udelat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: hele kdyz necham neco dotisknout tak to vypada v zasade uplne normalne, zadny diry nebo podobne. Jen na horizontalnich plochach je tenhle divnej pattern. A s nekterejma filamentama to neni moc videt, s jinejma vic. Podezrivam nejakou resonanci.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: tem jsem napsal az dneska vcetne fotek a kopy logu, ale bojim se ze zrovna tyhle "kosmeticky" vady skoncej v nejaky zumpe, protoze bohuzel vetsina stiznosti na BL forech a podobne je od lidi co o tisku nic nevedej a vztekaj se jaktoze na oblym vrsku videj layery a proc na svislejch plochach maj sev a podobne... :/
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SKAUT: stavět nechcu...ALS ze mě pomalu ale jistě dělá kripla, složit pár věcí dříve či (hodně...) později zvládnu, ale montovat celej kit by bylo tak na pár měsíců, no thx
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    AKA_THE_A: Aha když chceš velkou tak asi Voron jen ( když chces zadeklovano a corexy).
    Ještě bys mohl stavět Trident, ten je jednodušší na stavbu a 300x300 je taky ( i v kitu).
    A Formbot nedava moc kvalitní vodiče do energo řetězů takže se celkem "rychle" zlámou. Chtělo by to ideálně něco s CANbusem.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SKAUT: kdyby byl alespoň 300x300 tak beru hned
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: A co na to říká Bambuli support?
    Ne takhle by se neprojevila nekolmost, nebo by byla zcela viditelná ( placatá tiskárna 😄).
    Zkoušel jsi vytlačit danou rychlosti nějaké množství materiálu jestli projde co má?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SKAUT: to je solid infill - druha a treti vrstva. Je to jakoby podextrudovany, ale ve skutecnosti ne, ta linka je asi uzsi nez by mela, ale zaroven vyssi (ano, wtf). Nejspis to je neco spatne na Bambu Lab frekvencni kalibraci nebo firmware driveru nebo ta neco, ale taky by to mohlo byt neco ciste mechanickeho.
    Projevovalo by se takhle, kdyby nebyla kolma osa X a Y? Ale ty ctverecky nejake zkosene nejsou, predpokladam ze to by muselo byt uplne mimo, ze?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: To je 100% infill nebo plná vrstva? Prijde mi to jako pricpana tryska nebo malá teplota a extruder to neprotlaci?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Videl tu uz nekdo nekdy takoveto artefakty v infillu? (dole na fotce)
    To nahore je potom co jsem vymenil extruder + nozzle, nicmene pri dalsim tisku se to vratilo (wtf, ale mozna ze dalsi tisk byl s nizsim layerem, ted cekam az se dotiskne).
    Vymenil jsem remeny, vsechno se hybe, nikde necitim zadny vakl.
    Kvuli tomu jsem se tu ptal na ty loziska, ale kdyz jsem to mel rozebrany tak se vsechno hybe krasne. Posledni co me napada jsou pridreny motorky nebo neco takoveho...

SKAUT
    SKAUT --- ---
    AKA_THE_A: Trochu mimo dotaz ale je rozumný kupovat složený Voron? Nebylo by lepší vzit Bambuli ( když chci neco složeného - nejsem fanda Bambu).
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    Má někdo zkušenosti s https://eshop.microware.cz/ ?
    přemejšlim o Troodon 2.0, buď od nich nebo přímo od Formbot
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Děkuji za nabídku, ale já jsem chtěl právě MK4, když už Průšu. :)
    MMU mám jakože "napotom", když to bude muset být. Kromě jiného chci 32bit řízení.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Měl bych tu rozestavěný MK3S+ kit s MMU2 :)

19k bych si za to představoval (s upgradem na mmu3 vyjde na 21k vs nová za 17k + 8k za mmu3)
    PECA
    PECA --- ---
    ZVIRATKO: Tak asi jako jo no. Ale takhle si tu tiskárnu nekoupím nikdy. :D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: ja teda cesky internety nesleduju, ale zahranicni YT kanaly si treba z MK4 delaly dost prdel, to bylo i o tom ze na zacatku to pulku veci neumelo (treba input shaping), a je to proste brutalne predrazenej bedslinger :) A i kdyz to nebudu porovnavat s nejakym Bambu tak proste za ty prachy to je malo muziky, zadny vykrik techniky, support je udajne super, ale anekdotalni storky od kamaradu tomu uplne neodpovidaji, a ze si to clovek opravi sam je pravda, ale to neni zadne unikum Prusi. Samozrejme jsou duvody proc Prusu poridit, treba do velky fabriky kam chci tech tiskaren 100 bych asi Prusu i bral, ale vcetne toho ze mi jejich technici prijedou se o to starat, a je to "jistota", coz perfektne zapada do nejakyho korporatu (je to stare takze osvedcene, a protoze je to osvedcene tak je to jeste drahe :-D)
    PECA
    PECA --- ---
    ZVIRATKO: A tak nejsem žádný mladý roztleskávač, abych nosil růžové brýle. Spíše takový nepoučitelný optimista. :) Ale poněkud jsi mě tedy vyděsil. Jako fakt je to taková bída? :o To bych totiž potom čekal, že bych se takové zvěsti dočetl i různě po netu.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: sentiment hezky, ale sundej si ruzove bryle :) lidi kolem me co si poridili treba to Mini byli vesmes, eufemisticky receno, NASRANY. A pokud ma byt domaci vyroba konkurenceschopna tak sice muze byt o neco drazsi, ale nemela by byt technicky 10 let zpatky, timhle podporujes jen to, aby mel Prusa dost penez na koks... END_OF_FLAME
    PECA
    PECA --- ---
    No já právě po všech těch svých pokusech chci hotovku, nebo kit, ale odladěný, kde to složím a tisknu... A jako jo, řeším i tu cenu i to svědomí (produkce u nás vs v komunistické Číně, přeci jenom jsem dospíval za socíku, něco pamatuju a něco se dozvěděl později) a hlavně furt ještě jsem Čech a Evropan a ty prachy prostě zůstanou tady.
    Takže zatím to furt vidím na na tu MK4, na kterou ještě nemám, ale doufám ji objednat tak do měsíce, když se zadaří, aby došla do Vánoc, když se podruhé zadaří. V nouzi bude až po novém roce... A také si pořád myslím, že ať už to u Průšů bastlí jakkoliv, tak materíál a výroba bude v lepší kvalitě.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ted me support pobavil, odpalil jsem desku v tom AMS, pro potvrzeni se ptali jestli umim s multimetrem, konverzace:

BL: If you have a multimeter and the knowledge necessary to use it, could you please measure the resistance of the AMS mainboard cable by referring to these photos?
    use a 10/20K ohm range.

Z: Both show infinite resistance, even when checking directly on the board.

BL: Thank you for providing this measurement.
    The values you provided are out of the acceptable range and the AMS mainboard needs to be replaced.

btw reakcni doba s fotkama co mam jak zmerit cca 30 minut... za me cajk. Jen teda od vcerejska cekam na link na nahradni dil :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam