PECA: nevim jak A1, ale ostatni BL tiskarny jdou prepnout do LAN modu kdy se cloud nepouziva (teda kamarad to ted zkousel a moc se mu to nevedlo, napriklad proto ze Slicer pak vidi tu tiskarnu jen ve stejnem subnetu a kdyz ma clovek vic VLAN tak ma smulu... pokud teda nepouzijete SFTP+MQTT nebo SD kartu misto sliceru :)). Ale ona tahle tiskarna neni vubec cilena na nas co se o 3D tisk zajimame, ale spis na lidi co jen chteji 3D tisknout, jeste mnohem vic nez jejich predchozi tiskarny (ja se o 3D tisk zajimam ale tiskarnu skladat fakt nechci, takze X1 byla pro me).
AMS neni zdaleka o multicolor nebo multimaterialu, je to strasne moc o pohodli. Proste tam soupnes civku, namackas co to je a kdyz chces tak z toho tisknes. Zadny cekani az se to zahreje, vytahne, zahreje, natahne, odfrkne si to, proste to vsechno dela samo na pozadi (za cenu par minut navic pri kazdem tisku). A me to zachranilo hodne tisku tim, ze to pozna kdyz je spulka zamotana, zlomi se vlakno nebo proste dojde, a samo si to najde plnou spulku kdyz ji tam clovek dopredu da, nebo si to na ni pocka. Neni to 100% (mam spulky co se tam nechteji tocit a obcas to nejdriv podextruduje vrstvu a pak teprve to preleze nejakou mez kdy to zarve), ale proto tomu jak to funguje bez AMS je to bomba.
Ta rozebiratelnost je problem. Doufam, ze ta sit reselleru co ted BL konecne dodavaji, budou fungovat i jako servisni strediska a budou umet resit i treba vymenu chassis a podobne (nebo aspon jako svozove centrum at nemusim shanet originalni krabici co samozrejme nemam a posilat to do CN).
That said, moje tiskarna ma ted tak 4200 hodin nalitano, coz je za zenitem spolehlivosti vetsiny ostatnich tiskaren (a jedna bambuhodina je vykonem ekvivalent tak zhruba 3 prusahodin :)) a neresil jsem nic moc. To, co treba ted resim, je spis zpusobene mnou a tim ze jsem asi dotahnul nekde sroubek co jsem nemel, nebo by to chtelo nove remeny a me se nechce do vymeny...
A zatim BL support nemel problem lidem vzit tiskarnu zpatky kdyz neco bylo dulezite a neresitelne, jen se obcas lidem nelibilo ze nechteli vzit zpatky kazdou tiskarnu ktera jen vydavala nejaky zvuk navic...
Ta cenovka je presne cena Prusa Mini, jen to umi barvicky a je to o dost lepsi masina, plus se to nemusi skladat ani tak jako to Mini :) a koukni na cenu bez toho AMS. Ja lidem radil do zacatku treba Sovol, ted budu asi radit tohle.