• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    77WHITE: dobry, box v plny palbe s dph stoji 22 tacu,,, z toho krom ramu a plexiskla jsou tam tyhle komponenty

Filtrační systém, LED pásek, Mechanický zámek (to je mozna dobry pro skoly, ale ty to nepotrebujes), Hasicí systém BlazeCut, Rychlokonektor napájecího kabelu

zapomnel jsem na neco? vetsina lidi, co si koupi 3d tiskarnu jsou aspon amatersky bastliri a je na kazdym do ceho vrazi prachy,,, ja jsem treba opravdu spatnej na marketing, ale jestli je 4/5 penez schramstnou finance kolem, o to vetsi duvod je si to zbastlit, protoze nejvetsi cenu na celym tom produktu ma kovovej ram, kterej v kontextu obycejnyho plexiskla ani nema cenu tam mit, pokud neplanujes, ze ti to bude (i s tiskarnou) padat na zem,,,

za me kazdej, kdo si koupi 3d tiskarnu je schopnej naucit se zaklady v nejaky CADu a ty picoviny kolem si vyrobit

proste nedokonala krabice stoji ty samy prachy, co nova tiskarna, u ktery mi prijde (sam mam prusu) ze na rozdil od toho boxu to jsou dobre investovany prachy;)

je to jenom muj n00backej nazor, nicmene od ty doby, co jsem ve svete 3d tisku, kde ma defacto kazdej uzivatel jiny zkusenosti se stejnou veci docela platnej, protoze nez vrazit prachy do podobnyho produktu, tak si radsi zajedu do hobby marketu a objednam par veci z ali a jeste si uziju nejakou tu srandu;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    R0C3S3K: ta cena je zcela odpovidajici pro malou seriovku. Zpravidla vyrobni naklady =1/5 koncove ceny. Je to kvuli nutnejm slevam pres resellery, dph, vydaje na marketing, vyvoj, servis... Takze 18 litru za box v plny palbe stoji ve vyrobe 3600 kc. Musel bych nakopit doslova kontejnery soucastek, abych se se na tu uroven dostal.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ELIJEN: ta cena odpovida tomu, kdyby to nekdo delal na koleni a nabyla to seriovka

co tu daval skaut, ta verze z hlinikovych profilu a plexi dava daleko vetsi smysl, pokud to chces fakt bytelny a se chces navic zabavit kraftenim

me treba ani nedava smysl nadavat na ikea stul a protipozarni bezpecnost a pak si koupit kovovou pixlu s obycejnym plexi, ktery je horlavy jak prase
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PECA: Jeste nemam uplne cenu filamentu v oku, ale prijde mi, ze kdyz si to vytisknu sam a koupim nekde plexi sklo, tak se dostanu na max 2000.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RAINBOF: A tak jestli je to TPU... :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NAVARA: Kdyz jsem objednaval, tak byl za plnou cenu. Se stavebnici je za 7500.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NAVARA: tak mrkni co tiskne :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RAINBOF: z používání enclosure žádný modřiny nejsou :)
    PECA
    PECA --- ---
    ELIJEN: Co jsem koukal na výkresy (jejich github), tak mi ta cena nepřišla už tak hrozná. Nemám na to prostředky a nechat si to udělat u někoho na zakázku mi nepřijde výhodnější.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ELIJEN: az ten model pouzijes :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIJEN: S novou MK4 ho měli za polovic :o
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    RAINBOF: Z ceho modrinky? Ja spis koukam na tu cenu a hledam, jak si ten enclosure vyrobit sam :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ELIJEN: no tak aspon modrinky budou :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RAINBOF: Nevim, prijde mi to jako prumyslova technologie, trochu s odstupem. Spise, nez domaci zabava typu kocka domaci.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GIOMIKY: presne tak. bez tumoru to neni ono
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PECA: Vzdycky jsem byl zastance nazoru, ze na 3d tisk je zapotrebi bezprasne prostredi typu ventilovana bunka bez pristupu v dobe tisku. Ale to jsou takovy vlhky sny.
    PECA
    PECA --- ---
    GIOMIKY: Tak jistě, ale nemyslím, že by těch částic bylo výrazně ví, než třeba z pneumatik a výfuku běžného osobáku. Asi není nejlepší nápad si pustit tisk v obýváku či v přes noc v ložnici. V zadeklované bedně s filtrem asi ok.
    Děti by si taky neměly tisknout u sebe v pokojíčku. Je to věc do dílny či vyhrazeného odvětraného prostoru.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RAINBOF: Furt to uvolnuje nejaky ty nano castice, kdyz se to tiskne, ktery muzou zpusobit tumor?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Klasika prusa je zabava na nekolik veceru
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Dneska dorazil Prusa MK4 :3

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam