WEWERKA: staci trocha na prst a na studenou trysku to lehce opatlat, nema to z toho kapat :) ze se to dostane do materialu bych se nebal (a i kdyby tak to mnozstvi nevadi)i jen si tim zkus nanapatlat podlozku :) ja problem nemam a to mi tryska dela bed leveling skoro pred kazdym tiskem... Na vetsinu tiskaren je na vyber hromada trysek, tak bych koupil nejakou "vecnou" o kterou se budu starat, ktera ma na sobe anti-stick a na tu si vsechno naladil, ale u moji hardened steel fakt staci drzet ji cistou. Nejvic se mi lepilo Plasty Mladec PETG-CF, a tam nakonec zda se pomohlo poradne to vysusit a zmensit extrusion multiplier z 1 na 0.95 (coz je default pro PETG-CF) + zpomalit tisk aby se to dobre speklo a netrhalo... kdyz konci tisk tak teda vezmu kus papiru a trysku utru, vzdycky tam nejakej bordel je, ale jen troska a spis nechci mit kontaminovanej dalsi tisk. Nesmis to tam nechat moc dlouho, pak to degraduje a zuhelnati to, to se pak odstranuje leda nejakou cepelkou a ocelovym kartackem.
0.8mm tryska urcite snese sirsi steny, 1mm jde s 0.4, nebal bych se treba 2mm. Jeste zalezi jak davas velkou vysku vrstvy a jestli tam chces ty vrstvy priznany, jakoze pises ze jo :) ja mam radsi kdyz je to jemny, takze tisknu 1mm siroky ale jen 0.1mm vysku vrstvy a funguje mi to v pohode, a mam pocit ze je to i pevnejsi (a kdyz tisknu z pruhlednyho PETG/PCTG tak je to i vic pruhledny). A s nizsi vyskou vrstvy fungujou lip previsy (coz jde mimochodem aplikovat i na normalni tisk - sirsi outer wall zvladne mnohem lip vetsi uhel previsu)