• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    ELIJEN: Je to cca 31 ml. Nemá to být spíš 38g? IMO je nejdražší režie okolo (příprava výtisku, příprava tiskárny, omytí a dotvrzení výtisku, vyčistění tiskárny po tisku).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BORTOMAR: Nevim jestli to nepocitam blbe, ale vychazi mi to jako 380g resinu, coz je podle cen od Prusy cca 650 CZK jen za material.
    BORTOMAR
    BORTOMAR --- ---
    PECA: No podle jednoho online analyzátoru to má rozměry 60.00 x 60.00 x 125.00 mm (objem: 31.21 cm3), takže nic moc velkého. Chtěl jsem na zkoušku prototyp právě z pryskiřice, protože tisk z PETG, je tady v ČR cenově celkem přijatelnej.
    BORTOMAR
    BORTOMAR --- ---
    SKAUT: Díky za tip, o tom jsem nevěděl. Objednal jsem dva resin výtisky a i dopravou to mám za 28 USD, což mnohem levnější. Tak snad nebudu litovat. :D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LYCO: to jsem zkoušel, bohužel nic.
    LYCO
    LYCO --- ---
    LYCO: tohle teda asi může situaci ještě zhoršit, takže to dělej jenom pokud jsi vyčerpal jiné možnosti.
    LYCO
    LYCO --- ---
    CERMI_FOX: zahřát podložku nad teplotu skelného přechodu (u PETG cca 80 ˚C), počkat až tisk změkne a (snad) odloupnout?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    FARIN: to mi tam zůstane zbytek, ne? Nedokážu si to představit, jak to udělat čistě.

QWWERTY: to jsem vlastně zkoušel taky, ale bohužel ji tam nenarvu a to ani když jsem se snažil výtisk přizvednout kleštěma :(
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CERMI_FOX: osobne jsem to na MK2 sundaval tak, ze jsem mezi PEI a model zkusil nacpat malirskou skrabku, treba i jenom na 0.5mm a pak lit IPA do te mikroskviry a cekat, az si ho to natahne pod sebe
    FARIN
    FARIN --- ---
    CERMI_FOX: co odřiznout nahřátou strunou?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    potřebuju nějaké zoufalé tipy, jak oddělit velký PETG výtisk z podložky (průša 2, takže ještě bez odnímatelné podložky). Zkoušel jsem zahřívat a chladit, lejt na to IPA, dokonce i WD40 jsem to polil a nic. Co mi ještě zbývá krom vyhození podložky? :)
    PECA
    PECA --- ---
    BORTOMAR: Jak je to veliký a jakého polymeru to chceš? Od toho se bude odvíjet cena. A také jestli je v ceně zahrnutá nějaké příprava v podobě kontroly modelu, doplnění podpor apod. Ale pokud seženeš nějakého kutila, tak ti třeba udělá cenu jenom podle materiálu a všimného na pizzu, nebo tak něco.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    BORTOMAR: Co JLCPCB a podobne? taky špatná cena?
    BORTOMAR
    BORTOMAR --- ---
    Zdravím, vlasními silami jsem si ve FreeCADu vymodeloval kompenzační pomůcku pro vlastní užití a protože SLA tiskárnu nevlastním, hledal jsem službu 3D tisku na zakázku, a i když chápu, že jde o komerční službu, celkem mě překvapila cena, za kterou prototyp tisknou (cca 800 + DPH). Zajímalo by mě, jestli je tisk skutečně tak nákladný a taky jestli tu není někdo, kdo mi pomohl vytisknout prototyp ze SLA resinu levněji? Model není nějak komplexní na vyžádání zašlu okdaz ke stažení stl.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    HONCKA: ja tisknul zatim akorat toho jejich Piper cub. Ted jedu 3. iteraci, neb jsem dva uz rozbil. Ale tam jsou mosty vetsinou kratky, obvykle jsou v pohode. A u delsich jsem mel par vrstev taky pruves, ale treba 3. vrstva mostu uz chytla.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    tiskl jste letadla z LW PLA z 3dlabprint? Tisknu teď albatrosa přímo z gcode pro průšu MK3 a zdají se mi divný mosty, jsou celkem velký (cca 5-8cm) a slouží jako výstuže, filament se nechladí tj trvá cca 15 vrstev, než je ten most korektně (filament není prověšený). Stalo se vám to taky?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Pro Mainsail existuje ( bude existovat ?)plugin který tohle hlídá sám. člověk pak jen přepíná cívky.
    Jen jsem to někde zahlidnul a dal nekoukal neboť to jde mimo mě.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: ok;)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    R0C3S3K: Podobne jako Navara. Slicer mi ukazuje vahu vcetne civky, takze nemusim resit nic dalsiho. Zvazim pred nasazenim a je to.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: "kdyz bych bral jednoho stalyho vyrobce a mel vsechny civky stejny" což mám no :)

Mám pár cívek bokem, asi bych si na ně tu spotřebu mohl psát no... příště
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam