ARCHIMEDES: hladka PEI + PETG = problem. Musis pouzit separacni vrstvu (tycinku). 3D LAC funguje jen zcasti, stejne to jde dolu blbe, leda bys mel tu podlozku mesic nemytou. Na Textured PEI lidi bez lepidla tisknou, ja jsem na ni radsi opatrnej a pouzivam aspon 3D LAC.
A neni PETG jako PETG (a PLA jako PLA), nektere materialy proste dolu nejdou, ja uz na to ziskal trochu odhad kdyz vidim spulku a radsi prvni tisk z podezrelych materialu udelam na podlozce, ktera uz ma nejlepsi za sebou.
Namatkou bile materialy - matne PLA, ASA, to nejde dolu z niceho.
Nebo recyklaty, at uz PLA nebo PETG - taky to nejde dolu z niceho.
Bacha na TPU - zalezi na slozeni. Klasicke TPU musisi tisknout na lepidlo (preferuji tekute nebo Magigoo Flexible). Ale taky mam TPE, ktere naopak na nicem nedrzi a krouti se (Fillamentum 90A).
A nebo treba Bambu Lab Matte PLA - tam se to zlepsilo a nove spulky jdou v pohode bez niceho na Textured PEI, ale pvni varky nesly dolu vubec.
Z Textured PEI jde vetsina veci oskrabat bud nehtem nebo nozikem pod horkou vodou, pripadne tomu jde pomoct IPA. Nebo na to udelat par dalsich vytisku a ono to casem pusti. Uplne jinak se bude chovat podlozka co uz neco tiskla a nova, i kdyz tu svoji starou drhnu tak 3x tydne pod vodou s jarem, tak IPA z toho stejne dalsi 3D LAC pokazde dostane a na omak je pak uplne jina.