• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ACID
    ACID --- ---
    HEINZZ: milerad přejdu na FC, pokud bude použitelný. Což z mého pohledu bohužel zatím není.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    TALAGE: Good news then - Fix TNP by mel byt v 1.0.
    Vyhazeni workbnches se resi v ramci toho UX, pro neznale napr rozdil mezi Part a Part Design je fakt zbytecne matouci..

A naprosto souhlasim, nechci tady nějak silene evangelizovat, kazdemu co jeho jest.. jenom upozornuju na alternativu, ktera by snad mohla byt v dohledne dobe o neco stravitelnejsi. = )
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    HEINZZ: Za me by bylo super, kdyby vyodili z defaultu tunu workbenchu, ktere jsou pro zacinajici matouci, ale hlavne kdyby vyresili https://wiki.freecad.org/Topological_naming_problem
    Ten problem znam, workflow jsem prizpusobil a stejne mam nekdy chut to rozkopat na atomy... :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: V poho, ja to sem nedaval jako Tvou kritiku. Spis abych treba nekomu usetril cas
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: tak bohuzel no. ale fakt to fungovalo, ja jsem ji za tu cenu v kosiku mel. holt meli omezenej pocet. meli to i minuly vikend, ale taky jsem uz nestihl kupon.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: This discount has reached its usage limit
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja frcim na fusionu a prijde mi na to hobby fajn, ale nejak me nejak vzadu v hlave neco rika, ze to driv nebo pozdeji fakt zrusi a k tomu ten cloud,,, koukal jsem na par videii s Plasticity a celkem se mi libi a krabicovka stoji mezi 3,5-7k podle bundlu, nemodelujete v tom nekdo?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Open Source UI/UX is notoriously bad. How FreeCAD is breaking the curse | Ondsel
    https://ondsel.com/blog/freecad-breaking-open-source-ux-curse

snad se dočkáme nějakýho pokroku.. Komunita kolem FreeCADu už se celkem shodla že UX maj příšerný a je tam velká vůle s tím něco dělat...

já se tím nakonec prokousal a to workflow mi smysl dává, ale já sem masochista co dobrovolně používá Vim a většinu času tráví v command-line - UX je pro slabochy! = D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HEINZZ: Tak to zkusim az vyjde.
    Když jsem to totiž zkusil naposled tak jsem se v tom trapil nekolik hodin s mizerným vysledkem.V F360 jsem to same měl ( včetně uceni se s programem ) za pul hodiny.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Neboo je tu taky Free a Opensource FreeCAD! = ) momentalne prochazi vcelku podstatnym rewrite ktery by mel mimo jine ulehcit nejaky ten vstup pro běžné uživatele a dost věcí podstatně zjednodušit. Na konferenci Fosdem na začtku února 2024 se očkává release 1.0 který by měl být opravdu podstatný skok dopředu..

a ano, je to fakt mnohem méně user friendly, ale když si člověk dá chvíli práce (pár hodin max) tak je to vpohodě použitelná alternativa u který se nemusíte bát že vám zatrhnou licenci/přehodí to do cloudu/koupí to microsoft. = )

geek out.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Díky vám všem. Vyzkouším :-).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JONEZ1: pro zakladni domaci hobbikovani je fusion free - jsou tam samozrejme nejaky omezeni, ale nic drastickyho

https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
    "free version that includes basic functionality for qualifying users who generate less than $1,000 USD in annual revenue and use for home-based, non-commercial projects only."
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    A zprovoznil nekdo fusion 360 na linuxu pod waylandem? Ja se s tim patlal dva vecery a vykaslal se na to. Povedlo se mi nainstalovat solid edge a nechal jsem si vikend na testovani.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JONEZ1: Podival bych se na Solid Edge 🤣🤣
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    JONEZ1: hobby licence je gratis a omezeni jsou pro klasickeho hobika minimalni
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JONEZ1: Hobby verzi pro nekomerční
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    QWWERTY + LIBANON:: když se dívám na web, tak mi přijde, že ta licence stojí "raketu".
    Na to, abych nakreslil pár objektů a přesně si je změřil, mi to přijde neúměrnej náklad. To používáte nějakou "forever trial" verzi, nebo toho v tom děláte tolik, že si to na sebe vydělá?
    LIBANON
    LIBANON --- ---
    JONEZ1: naopak f360 je spravna cesta. Mel jsem podobny pocit driv [tinkercat dobry], asi mýlil jsem se
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JONEZ1: popravde neschopnost merit a presne od sebe pozicovat objekty pro me byla hlavni motivace prejit z tinkercadu na fusion
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    MAKROUSEK:: mám dojem, že je to vidět na tom obrázku - zobrazuje to rozměry opsaného obdélníku kolem toho pootočeného tvaru, místo aby mi to umožnilo změřit délku té hrany, kterou jsem obkreslil zelenou čárou.
    Když jsem si ten tvar zkopíroval stranou, točil ho tak, aby byl rovnoběžný s pravoúhlou soustavou plochy, a zmenšil tloušťku jedné strany, tak se to dalo konečně změřit přímo v tom nákresu. Ale ty bláho, jako ta představa, že dělám takovýhle harakiri pokaždý, když chci něco je trochu natočené změřit, to me trochu děsí :-).

LIBANON:: díky ti. Fusion 360 je pro mně kladivo na vrabce, ale Windowsí 3D Builder to zvládne jak nakreslit, tak smysluplně změřit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam