• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: na facebook marketplace je celkem dost nabidek.
    a co se tyce Ender-3 KE. Mne tam osobne vadi, jak se priblizuji k uzavrenemu ekosystemu. Z-axis je slozena z proprietarnych dilu komplet.
    ale jestli chces neco co rozbalis a zacnes tisknout tak to neni spatna volba.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    už delší dobu se chci vrhnout na 3D tisk, ale až teď nově budu mít k dispozici prostor, kde bych mohl tisknout. Co je dnes vlastně nejlepší tiskárna poměr/výkon? Čím levnější tím lepší popravdě, teď před Vánoci je to nějaký nahnutý. Koukám tak kolem těch 4-7 tisíc, pravděpodobně zatím vyhrává Creality Ender-3 V3 KE.

Případně kdybyste měli někdo nějakou starou tiskárnu do začátku co vám někde leží a prodali byste za pár peněz/výměna za elektro věci co nabízím zde v bazaru, případně mi tu ležej starý airpady/iphone 6 - (funkční, ale vhodný tak na nějaký kutění) budu rád za případnou nabídku.
    ACID
    ACID --- ---
    HEINZZ: milerad přejdu na FC, pokud bude použitelný. Což z mého pohledu bohužel zatím není.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    TALAGE: Good news then - Fix TNP by mel byt v 1.0.
    Vyhazeni workbnches se resi v ramci toho UX, pro neznale napr rozdil mezi Part a Part Design je fakt zbytecne matouci..

A naprosto souhlasim, nechci tady nějak silene evangelizovat, kazdemu co jeho jest.. jenom upozornuju na alternativu, ktera by snad mohla byt v dohledne dobe o neco stravitelnejsi. = )
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    HEINZZ: Za me by bylo super, kdyby vyodili z defaultu tunu workbenchu, ktere jsou pro zacinajici matouci, ale hlavne kdyby vyresili https://wiki.freecad.org/Topological_naming_problem
    Ten problem znam, workflow jsem prizpusobil a stejne mam nekdy chut to rozkopat na atomy... :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: V poho, ja to sem nedaval jako Tvou kritiku. Spis abych treba nekomu usetril cas
    BOAR
    BOAR --- ---
    REDSNAKE: tak bohuzel no. ale fakt to fungovalo, ja jsem ji za tu cenu v kosiku mel. holt meli omezenej pocet. meli to i minuly vikend, ale taky jsem uz nestihl kupon.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BOAR: This discount has reached its usage limit
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja frcim na fusionu a prijde mi na to hobby fajn, ale nejak me nejak vzadu v hlave neco rika, ze to driv nebo pozdeji fakt zrusi a k tomu ten cloud,,, koukal jsem na par videii s Plasticity a celkem se mi libi a krabicovka stoji mezi 3,5-7k podle bundlu, nemodelujete v tom nekdo?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Open Source UI/UX is notoriously bad. How FreeCAD is breaking the curse | Ondsel
    https://ondsel.com/blog/freecad-breaking-open-source-ux-curse

snad se dočkáme nějakýho pokroku.. Komunita kolem FreeCADu už se celkem shodla že UX maj příšerný a je tam velká vůle s tím něco dělat...

já se tím nakonec prokousal a to workflow mi smysl dává, ale já sem masochista co dobrovolně používá Vim a většinu času tráví v command-line - UX je pro slabochy! = D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HEINZZ: Tak to zkusim az vyjde.
    Když jsem to totiž zkusil naposled tak jsem se v tom trapil nekolik hodin s mizerným vysledkem.V F360 jsem to same měl ( včetně uceni se s programem ) za pul hodiny.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Neboo je tu taky Free a Opensource FreeCAD! = ) momentalne prochazi vcelku podstatnym rewrite ktery by mel mimo jine ulehcit nejaky ten vstup pro běžné uživatele a dost věcí podstatně zjednodušit. Na konferenci Fosdem na začtku února 2024 se očkává release 1.0 který by měl být opravdu podstatný skok dopředu..

a ano, je to fakt mnohem méně user friendly, ale když si člověk dá chvíli práce (pár hodin max) tak je to vpohodě použitelná alternativa u který se nemusíte bát že vám zatrhnou licenci/přehodí to do cloudu/koupí to microsoft. = )

geek out.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Díky vám všem. Vyzkouším :-).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JONEZ1: pro zakladni domaci hobbikovani je fusion free - jsou tam samozrejme nejaky omezeni, ale nic drastickyho

https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
    "free version that includes basic functionality for qualifying users who generate less than $1,000 USD in annual revenue and use for home-based, non-commercial projects only."
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    A zprovoznil nekdo fusion 360 na linuxu pod waylandem? Ja se s tim patlal dva vecery a vykaslal se na to. Povedlo se mi nainstalovat solid edge a nechal jsem si vikend na testovani.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    JONEZ1: Podival bych se na Solid Edge 🤣🤣
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    JONEZ1: hobby licence je gratis a omezeni jsou pro klasickeho hobika minimalni
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JONEZ1: Hobby verzi pro nekomerční
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    QWWERTY + LIBANON:: když se dívám na web, tak mi přijde, že ta licence stojí "raketu".
    Na to, abych nakreslil pár objektů a přesně si je změřil, mi to přijde neúměrnej náklad. To používáte nějakou "forever trial" verzi, nebo toho v tom děláte tolik, že si to na sebe vydělá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam