SKAUT: na blogu pisou "A dedicated webpage will be set up for customers to sign a waiver of warranty and safety responsibility. Once signed, firmware R will become available to be installed on the printer, enabling third-party firmware installation even if you are already on V1.7.1.0.". Otazkou je, jestli tenhle firmware bude k dispozici vzdycky: "we will no longer provide solutions for rooting the new versions of the firmware."
Co se tyce zaruky, myslim ze to bude podobne jako s HW modifikacemi, a tam zadna support apokalypsa nenastala. Budou chtit mozna nejak prokazat, ze to neni zpusobene firmwarem, a pokud to poskozeni bude typicke pro neco co, dela ten jailbreak, tak cloveku poslou dily a navod jak je vymenit ve wiki, ale zadarmo "v zaruce" to servisovat nebudou. Pro bezne veci (coz vlastne nevim co znamena) to zaruku IMO invalidovat nebude (a ted nemyslim de iure, tam vime, ze to udelat nesmi, ale fakticky). Ono u 3D tiskarny vubec ocekavat zaruku a jakou... Uz ted muze byt nejake poskozeni zpusobene tim, ze neznaly uzivatel v mobilu dal neco tisknout pritom uz tam tisky mel a neco se polamalo, nebo ze tam naladoval gcode pro jinou tiskarnu a podobne, tohle neni zas tak jine.
Osobne me zajima dostupnost dilu co nejsou na eshopu, takze pokud mi odejde nejaka elektronika tak jestli mi ji za par desitek euro poslou. Track record zatim rika, ze ano.