• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    KAPPI: ty brdo, co tisknes?;)
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    R0C3S3K: Uz beru jenom od nich (primo z jejich eshopu). Mesicne zbastim 50 az 100kg a zadne problemy. Hlavne PETG a PLA.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Jo to taky. Pravda je že z cca 10 cívek jen jedna byla fakt moc, ten zbytek byl slušně suchý.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: tak PWS hlavně přijde už mokré
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    R0C3S3K: Mam v paneláku doma celkem nizkou vlhkost a vyndany PETG za mesic natáhne dost vody na to abych to poznal . I od Prusy. A takove PWS nasava jak houba, tomu stačí 2 tydny.
    Ale úplně aktuálne to neznám, jedu hlavně ABS nejakou dobu.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: PETG naopak defaultne hygroskopicky je. Prusa a PM to budou mit proste vychytany. A jsem taky v panelaku :)
    Kdyz se to Spectrum ususi tak to tiskne uplne krasne a v pohode, je to fakt vlhkosti.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    R0C3S3K: Vsechno co jsem měl doma mělo mizernou přesnost průměru filamentu. U některých to litalo +- 0.1.

Když to je funkční tak to nevadí (me to štve stejně) 😄
    KULA
    KULA --- ---
    R0C3S3K: bez problémů mi z aurapolu vylezlo tohle, ale jestli to byla pla, to už si nevzpomenu....žádný extra kotrmelce se nekonali.

R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: pochybuju o zazracnosti svoji tiskarny, mam MK3s+ v defaultu

spis si myslim, ze panelakovy byty jsou znamy suchym vzduchem a malou vlhkosti, ten pokoj je k tomu permanentne vetranej a za me zrovna petG neni moc hygroskopicky,,, jediny co hazu do boxu s vice silikagelem jsou Flex materialy, ktery naopak hygroskopicky jsou,,,ale zrovna nedavno jsem tiskl nejaky knoby z rok stary nacnuty civky a tisk jak vino

protoze pokud ti petg dela co pises, tak je to za me spis hodne srackovej vyrobce
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: tak zkus nekdy tohle https://www.materialpro3d.cz/1-75-mm-2/petg-matt-filament-desert-storm-1-75-mm-spectrum-1-kg/
    schvalne jestli mas zazracnou tiskarnu :-D tohle nemuzu nechat venku ani pres noc (teda v lete kdy tu mam 50+% vlhkost)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: doted jsem tiskl jen prusament a PM

nevim s cim smirenej, me petg tiskne skoro lip, nez pla, ciste a bez stringu, asi mam teda stesti, protoze kdyz tady obcas ctu, s cim vsim lidi laborujou, jak nastavujou, co dokupujou a pak tu nahodi fotku okousanyho hnusovytisku, tak jsem teda fakt asi megaklikar;)

jo a v tom panelakovym byte kde tisknu i susime pradlo;)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    R0C3S3K: zkusit to muzes, ale ja susim v podstate kazdy PETG a zrovna ty levny to casto potrebujou.
    Jestli jsi nikdy nesusil tak je nekolik moznosti
    1) vybral sis filamenty co jsou hygrofobni (treba Verbatim)
    2) mel jsi stesti ze to prislo suchy a podarilo se ti to udrzet fakt v suchu
    3) mas filamenty co nesaknou tragicky a jsi, stejne jako asi tak 90% lidi, smirenej s tim, co obcas PETG dela

osobne tipuju moznost 3, zkus to nekdy ususit a schvalne jestli poznas rozdil :-)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ZVIRATKO: pred tiskem vysus? predpokladam, ze to prijde vakuove zabaleny, tak snad to ma z fabriky tabulkovou vlhkost?

jinak ja tisknu v panelakovym byte, vsechny filamenty mam normalne v krabici jen s malym pytlem silikagelu a s vlhkosti jsem nemel nikdy problem
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nejpruhlednejsi tisk co se mi zatim povedl na necem tlustsim je z polypropylenu :)

R0C3S3K: PETG mi vzdycky fungovalo i velmi levny, takze Aurapol bude v pohode. Jen to pred tiskem vysus a drz v suchu, pochybuju ze to nebude nasakavat.
    PECA
    PECA --- ---
    Transparentní, jako průhledný, házel MIKULAS odkaz:
    https://all3dp.com/2/transparent-3d-printing-create-transparent-parts/

Já našel nějakou radu na Printables:
    https://www.printables.com/cs/model/15310-how-to-print-glass
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: tohle delaj vsechny 'transparentni' filamenty na klasicky nastaveni, to je v pohode, resim spis tu praktickou cast, jestli to neucpava trysku a jestli vlivem kvality netrpi vysledny tisk a nedela to nejaky brikule

jinak navodu jak udelat ryze pruhlednej tisk tady kdysi popisoval MIKULAS, ted z hlavy nevim, ale myslim ze hlavne zvednes infill a preextrudujes
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: Zrovba jsem dojel civku. Byl to muj prvni pokus s petg. Transparent to do jiste miry je. U malych dilu to dokonce i propousti svetlo. U vetsich (4mm tloustka, 30% infil) to jde do takoveho mlecneho odstinu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    R0C3S3K: tisknu vicemene z cenovych duvodu jen aurapol pla/petg. Nenarocne veci. Tiskarna Any i3 mega x. Nezaznamenal jsem potize mimo beznou praxi.
    Nicmene nektere civky dodane alzou nebyly ciste navinute, proto mozna ta cena. Jine ano.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    jake mate zkuesnoti se znackou filamentu aurapol? potrebuju transparentni petG a prusa i mladec nemaj skladem
    LYCO
    LYCO --- ---
    QWWERTY: tady už jsem na tenkém ledě, ale myslím si, že to tak není: se svým vlastnictvím můžeš svobodně nakládat, prodávající ti v tom nesmí bránit. A jeho odpovědnost trvá celou dobu, může se z ní vyvázat jen za zákonných podmínek (tím že prokáže že to opravdu rozbil nový FW).

Pochopitelně neodpovídá za vady toho nového FW, to je jasné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam