SKAUT: maly veci z nonoilen jsou v pohode, ale zkus neco vetsiho, delsiho, a krouti se to tak ze mi to zvedne magnetickou podlozku :) to ten colorfabb je o trosinku lepsi, jen zas neni tak hezkej. NonOilen veci jsou jak kost a velmi prijemny na omak (a jdou trochu vyhladit acetonem), PLA-HP je straslive hnusny.
Neni udajne prima umera mezi smradem a styrenem, nektery ASA co mam vubec nesmrdej, ale kdyz se divam na trysku tak z ni jde para a komora je pokryta buhvicim.
Jestli chces klidne ti zbytek FormFutura PP dam, zbylo mi asi 20g. A pridam tak pul civky TPE 90A od Fillamentum, to uz nechci ani videt ani zkouset tisknout, proste nedrzi na nicem, mnohem horsi nez PP...
Me se od Fillamenta fakt krouti i PLA, tisknout z toho neco s previsama je strasny, mnohem horsi nez jiny PLA i PETG. PETG od nich se obcas loupe jak pernicek, ASA dtto, to i C-Tech z Alza mi funguje lip. Tisknu z jejich PLA uz jen hracky, ale na ty je to pro zmenu straslive predrazeny. A treba ten jejich recyklovanej nylon, co stoji 2x (mozna vickrat) tolik nez normalni nylon, to samy PLA nebo PHA... wtf. A taky se mi pri suseni kroutej jejich civky, tusim ze ty sedivy jsou z polystyrenu. A drevo co ucpava 0.4mm trysku (coz chapu ze lidi historicky akceptujou, ale jiny dreveny filamenty to uz proste nedelaj)
PEBA je zajimava, hlavne to ma byt elasticky i kdyz to je vetsi vrstva, ale ta cena je BRUTALNE mimo, vlastne by to byl asi nejdrazsi filament co bych zatim koupil.
Prijde mi ze proste na nasem "specifickem trhu" nejsem cilovka, to jsou asi firmy co jedou Prusu :-D