• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    77WHITE: A čemu vadí ty mikroplasty? Co to dělá? Jsem tak trochu chemik a úplně v tom problém nevidím, Valí se to na nás ze všech stran. PE je navíc inertní materiál. Z ABS bych to úplně nechtěl, protože je jistá pravděpodobnost, že to kafe bude po tý ABSce smrdět.
    No a jestli chcete dělat high tech a vzhledem k tomu, že se to musí stejně namodelovat, tak tohle je snadno vyrobitelné laserem z nerezi. Viděl bych to na 6 dílů a pak posvářet TIGem.
    LYCO
    LYCO --- ---
    HONCKA: myslíš že množina lidí které zajímá SLA je výrazně odlišná od lidí co zajímá FDM? A že je tu takový provoz, že diskuze o obojím by byla nepřehledná? Protože mě připadá, že jediný výsledek bude že budu sledovat dva kluby.
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    77WHITE: Místo plastů doporučovat hliník? Hliník se v tý horký vodě bude vesele rozpouštět a není to nic zdravýho. Ale tady s bakteriema není problém, tohle se bude desinfikovat každý použití. Problém je, že tohle bude extrémně namáhaný a ten tisk to úplně nebude dávat.
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    HONCKA: V práci jsem měl oboje a na formlabse jsem měl třeba úplně jinej slicer. Ale je to furt aditivní obrábění. A kolikrát se rozmějšlíš, jestli bude lepší to pustist na SLA, anebo na FDM.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZVIRATKO: rozdil soudruznosti materialu u vstrikovani plastu do formy versus additivni 3d tisk je docela intuitivni. Obzvlast jestli se bavime jeste o pravidelny zatezi vrouci vody, mycka je vetsinou 60-80 stupnu.
    Nicmene moje zdravi to neni, je to na usudku kazdyho. Neni tajemstvi ze 3d tisk neni vhodnej na jidlo kvuli bakteriim, mikroplast je jen detail.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    77WHITE: myslis ze z plastovyho nadobi se mikroplasty neuvolnujou? :) jako netisknul bych nadobu na syrovy maso nebo na omacky, ale kdyz tim potece horka voda a pujde to dat do mycky tak bych se fakt moc nebal...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JELENIPLOUTEF: Hele na pcbway tohle bude stat prinejhorsin par desitek dolaru z hliniku, pokud chces custom design. Chapu ze chces usetrit a vyblbnou se s 3d tiskem, ale s kazdym salkem kavy si das taky koktejl mikroplastu, a to za predpoklady ze ten plast sam o sobe bude zdravotne nezavadnej. Na cokoliv s jidlem 3d tisk vrele nedoporucuju.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHROSTISTKO: Mám oboje a vidím jedinej průnik, že se to modeluje v cadu a slicuje ve sliceru, jinak moc nevidím, práce s tím je pak úplně jiná :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JELENIPLOUTEF: no... takze 3d model nemas :)
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    ZVIRATKO: v podstatě todle to jen by ty packy byly delší, todle je na one cup, jiná verze má jen větší průměr okrajů, jinak to je stejný.

https://www.printables.com/cs/model/479358-cupone-shower-screen/comments
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JELENIPLOUTEF: v tomhle pripade s varici vodou bych se tolik nebal, a normalne bych to taky strkal do mycky na 60ºC. Existuje k tomu model? (nenasel jsem), jinak je to stejne akademicka debata. Ta geometrie teda vypada trochu nestastne...
    ABSko je taky moznost, ale ja nebarveny nemam. A tohle by chtelo fakt pruhledny at je videt kdyby se tam nejakej bordel usadil, proto delam rad tyhle veci z polypropylenu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tak kdyz to nechas rozleptat acetonem, coz by ABS nemel byt problem, tak by asi nemel byt problem?:) nicmene ja jsem v tomhle paranoidni a na veci denni potreby souvisejici s jidlem bych se na to vykaslal, mozna za nejakou dobu, az domaci technologie a materialy pokroci
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Poteče tím pouze horká voda. Za mě v pohodě, pokud se to bude pravidelně používat, případně nechávat dobře uschnout (třeba na topení).
    PECA
    PECA --- ---
    JELENIPLOUTEF: V tomto směru neporadím, jedu espresso Gaggia Classic, alternativně Bialetti moka či neznačkový French press. :)
    Káva po překápání zůstává po okrajích suchá? Pokud ne, tak je to asi jedno a nehrotil bych to. Předpokládám, že ano, jinak bys to asi neřešil. Nicméně se tímto dostávám Off Topic :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JELENIPLOUTEF: Problém FDM s jídlem není ani tak materiál, jako že se pokládá ve vrstvách v jejichž spárách se rády schovávají zbytky a množí bakterie
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    PECA: vlastně něco takového.

(Pre-Order) Moccamaster KBGV Prototype - Brew Showerhead – Coffeehaus
    https://coffeeha.us/products/moccamaster-kbgv-prototype-brew-showerhead

Bolest moccamasteru je, že voda kape jen doprostřed, byť to vydávají za featuru. :)
    PECA
    PECA --- ---
    JELENIPLOUTEF: natural (nebarvené, bez příměsí) ABS by mělo být food safe. Osobně bych na kávu upřednostnil originální díl, pokud lze sehnat a cena je příčetná. Je-li to nějaký tjunink, tak holt tisk a vyhnout se barveným materiálům.
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    ZVIRATKO: ideálně kdyby to bylo aj nezávadný, bude to sprcha na moccamaster (tzn. teplotní odolnost na vodu ke 100 stupňům chvilkově), aby to líp distribuovalo vodu na filtr. Mám přístup k bambu lab X1C, ale tisknou na tom jen PLA a nějakou zkušenost s jiným materiálem nula. Kdyby to bylo ještě jakžtakž potravinářsky v pohodě a třeba nejlíp si to byl ochotný poslat, revanšuju se penězma nebo výběrovým kafem! :)
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    HONCKA: Já bych to neodděloval. Má to svůj průnik.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPAM
    [HONCKA @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]
    Myslím si, že tisk SLA a FDM jsou celkem dost odlišné disciplíny, že by se zasloužilo to oddělit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam