• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    Muj Trident dneska dostane darek v podobe "Creality Space PI Filament Dryer" - mam par PC ktere se na to vylozene tesi, dam vedet jak funguje :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tenhle https://www.aliexpress.com/item/1005002823643350.html dorazil z Germánie asi za šest dní, ale zatím jsem neměl dost mokrý filament abych mohl porovnávat schopnosti sušení; jen jako prevence.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak že prý MMU3 shipped.
    LYCO
    LYCO --- ---
    ANDY_WARHOL: já jsem pořídil sušičku na ovoce Status a slouží mi výborně, ale vypadá to že už se neprodává :-(

    rychlým hledáním jsem našel https://www.onlineshop.cz/susicky-ovoce/susicka-potravin-vigan-mammoth-esp4dg-941881P.html to se trochu podobá té mojí (nerezové rošty, tvar kvádru) ale možná je moc drahá.

    IMO potřebuješ jen aby fungovala, měla vnitřní rozměry aspoň 210 x 210 mm, měla regulaci teploty a časovač.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Vecer kouknu co to mam doma. Dulezite je ze se v tom meni vzduch nucenym obehem.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: co tak ale sleduju internety, tak na rozdíl od těch "na filament" fungují..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: to se mi nikam nevejde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: ja kdysi planoval, ze bych koupil z bazaru susicku na ovoce .. na bazosi jich je plno za par stovek i s regulaci teploty
    dokud topi, tak je ti jedno v jak hnusnem stavu je, jak dlouho lezela v prachu na pude a staci ti vylamat stredy pater, aby se tam vesla civka
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mate nekdo vyzkousenou overenou susicku na filament? v troube to susit nechci. a idealne aby to nestalo bambilion a prislo to v rozumnem case (tedy eu warehouse ano, cinsky ne)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ORBIT: jojo, pul spulky na pulku mosazny trysky :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ZVIRATKO: To semi stalo kdysy u miniho, ktery byl citlivejsi na tyhle veci. Ale drt z filamentu, ktery ohobluje extruder je taky problem :D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ORBIT: dnesni dreveny filamenty uz 0.6 nepotrebujou (az na nektery exotiky nebo divny vyrobce), ale to neni ten clog co jsem myslel, jen jsem blbe napsal "ucpalo trysku", mel jsem napsat "ucpalo extruder" :)
    Kdyz je to kompozit, at uz PLA-CF nebo drevo nebo neco podobnyho, tak to mekne driv a vic nez cisty PLA (napriklad PLA-CF ma tusim 52ºC vs. 55+ºC normalniho PLA). Je to par stupnu, ale kdyz predtim tisknu neco se zavrenou tiskarnou a na 290ºC tak se to proste namota na extruder (a v dusledku to casto teda i ucpe trysku jak se to tam pece, ale to neni root cause).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ZVIRATKO: Nevim jakou tisknes tryskou, ale tyhle divnofilamenty mi dobre sli skrz 0,6, bez clogu, at to bylo co to bylo. Je to výrazně větší..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Taky to nejen mě pobavilo :) Není to poprvé co měli takhle pěkně zpracovaný apríl, ale tenhle se povedl moc.
    A to ze na to potebujes 0,25 trysku tam rikali :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ZVIRATKO: Ja byl spokojenej s dřevěným od PM, s 0.4 tryskou to tisklo bez potíží.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PSA: kdyby nekdo touzil po drevenem filamentu, tak 3D Jake Wood (ted novy) je fakt dobry. Min chlupaty nez ostatni, neni to tolik "drevo" a neskryva tolik vrstvy, ale stoji pulku a tiskne se luxusne. Taky prekvapilo Spectrum Wood (Ebony) co maj i v Alze, ale to uz je podstatne drazsi a je mekci takze mi jednou ucpalo trysku, kdyz jsem mel moc roztopenou tiskarnu.

    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Jop, docela jsme se tím se synem pobavili. Přišlo mi to moc prima, že někdo udělá takový krásný a komplexní fórek. Dorazili mě "ThermoPLAstic People" a i ty songy. Ještě k videu i kompletní blogpost... Paráda. :D
    "...pakliže tisknete na zrnitý textový plát, tak druhá strana desky bude vždycky obsahovat několik brutal death metal songů."
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAVARA: Ja se nachytal, ale kdyz mi to doslo, podival jsem se na to, jak by musela byt mala tryska a pochopil. Teda teoreticky by se to mozna dalo tisknout nastorc, ale pak by to nesmelo vibrovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam