• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Ja si nedovedu představit držet heatblock 🙈. Ja tohle rovnou přeskočil neboť mi to přišlo strašně debilní ( tak jsem koupil drahý Mosquito 😄 který mi ted bude nejspíš na nic protože je prostě velky)
    Jo ten jsem tisknul, z PETG a 1,5Nm ( dle měření na zařízení k tomu určeném jsem kolem těch 1,5Nm). Davam tam prodloužení a až pak ořech ( nebo jsou rovnou ořechy na delším sestihranu). A je tim třeba točit na správnou stranu, na jednu to je natvrdo ( neptej se proc to tu zdůrazňuji).

Na tu golu z auta opatrně ať neukroutis trysku ,nebo pokud máš hliníkový heatblock, tak ať nezničis zavit v něm.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: jj, delal jsem to na 280 C
    tisknuty momentak jsem zkousel, ale bud jsem ho vytiskl blbe nebo mam spatnou predstavu o tom, kolik je 0.5 Nm. pri pokusu otoceni rukou mi to prislo dost tuhy
    + je to strasne neforemny. v podstate jsem na vymenu sudnal jenom fan shroud a nedovedu si predstavit drzet heatblock klestema dostatecne opatrne, abych neskripl draty termistoru a zaroven tam manipulovat tohle obrovskou veci tak, abych s tim manualne otocil
    taky jsem moc neveril tomu plastu. i.e. jakou rotaci to tak asi zvladne, kdyz jsem zahraty na 280 C a ta tryska se zacne zahrivat v okamziku chyceni prvniho zavitu?

anyway, gola sada z auta to vyresila. tiskne to poslednich 13 hodin a nikde nic netece :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Tak u Prusy toho moc není. A nemůže se tam vztekat ze ty kupované profily na rám nejsou nařezané pravouhle ( z toho co vim tak nikdo je nereze pravoúhle)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Revo - tryska je i s heatbreakem takže v jednom kuse.
    Mosquito - muze se dotahovat za studena a neni třeba držet heatblock ( pokud vim tak klasika V6 a některé další se maji utahovat ohřáté na 280°C ). A samozřejmě na moment ( tisknuty momentak funguje taky dobře)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: nemáš link?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Preju prijemne skladani. Stavba Vorona me bavila asi vic nez Prusa
    ACID
    ACID --- ---
    BTW konečně odeslali, těším se

ACID
    ACID --- ---
    Fígl je olssonuv momentak, trysku měním podle materiálu často, nikdy žádný problém
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    On je na to takový fígl, nejdřív se to má dotáhnout na max a pak to trochu povolit. Najdi si video
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: to neumim posoudit, nikdy jsem s nima nedelal :)
    ta tiskarna fungovala s puvodni tryskou/extruderem vic jak 5 let. kdybych si nevymyslel, ze chci kvuli grafice presnejsi linku, tak by krome obcasne potvrzovaci Z kalibrace nevyzadovala zadnou dalsi udrzbu + tohle byl jasny user error, protoze jsem trysku nikdy nemenil a udelal to spatne.
    stacilo 280C a trochu vic sily pri dotazeni a zatim to vypada, ze je problem fixnuty, aniz bych musel rozebrat a vycistit cely hotend
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Zlatý Mosquito nebo Revo 😄
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    QWWERTY: díky za připomenutí, objednávám momenťák
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    hadejte kdo malo utahl trysku a ted to vypada, jak kdyby mi na heatblocku zdechl vetrelec?

ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: :) jj modovami tiskany ma svuj cas. Ale kdyz se to bude hodit nebudu vahat;)
    Ale jeste nevim jak to bude cely velky a kam to presne umistim.. mam k tomu prusa enclosure, takze to je cely obrovsky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: U toho videa pozor na to, že používá nějaké vlastní díly - třeba ty festa na připojení ptfe zezadu v origo mmu3 nejsou
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A hele jedno fresh video o assmbly, kdy bs se to nekomu hodilo: https://www.youtube.com/watch?v=aO5o-yvxhZE&ab_channel=Real3DPrints

NAVARA: moc jsem tam toho nenašel, ale asi nejdřív sestavím a pak začnu hledat jak budu narážet na vlastní hranice :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Videa neznám, ale práci se slicerem popisují v runbooku - https://help.prusa3d.com/tag/mmu3
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Mám nad boxem na vytištěných podpěrách repbox, ze kterého jsem to doteď tahal a spokojenost.
    Jak to bude fungovat s mmu3 musím teprve ověřit, ale mělo by to fungovat stejně dobře.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A taky asi budu potřebovat nějaký filament rack,t o asi není součástí, že?
    Vyráběl jste si někdo, že byste doporučili nebo naopak nedoporučili? Díky za zkušenosti :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    No mě to dorazí až někdy v Květnu podle tabulky. Pak se s tím naučit zacházet, to bude času..
    Nemáte nějaké dobré video jak na PrusaSlicer a MMU3?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam