• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: jako člověk co si tím prošel jsem přesvědčen, že je lepší trávit čas tvorbou něčeho zajímavého než se vrtat v tiskárně. Ale chápu, že to má každý jinak.
    QWWERTY: me se rozbil Průša po několikáté už, a teď smutné stojí v bedně a tisknu na nové tiskárně, ale ne jednou za 2 měsíce, ta mrcha stojí jenom v noci 😁 a je tak rychlá, že Průša (mk3s ) se může jít zahrabat a noční tisky nejsou potreba
    LEXXA: kdybych doma neměl hafo pla tak ho na tyhle podložce netisknu, na to je lepší ta hladká. Ale stojí 30 ecek, tak to bude chvíli trvat, než si ji pořídím.

Nepomůže to namatlat tyčinkou lepidla? Nechce se mi to pořád drbat.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: me osobne teda asi pro hrabani stacilo, ze jsem postavil prusu ze stavebnice. da to zakladni prehled co, jak, proc, aby clovek vedel co kde rozebrat, kdyz je potreba udelat servis
    ale jak pise ANDY_WARHOL - vetsinou je cilem tisknout a je fajn mit tiskarnu, kterou po 2 mesicich idle zapnu, dam ji model, zkontroluju prvni vrstvu, necham ji 10 hodin tisknout bez dozoru a na konci mam pouzitelny vysledek, aniz bych musel se o to musel nejak vic starat
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Pro první tiskárnu je fajn se v tom chvilku hrabat, aby člověk zjistil proč.
    Ale dneska už jsou tiskárny co prostě tisknou.

Osobně bych volil Prusu nebo Bambuli a s těma slevama bych asi šáhnul po bambuli :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: No, chapu i tenhle pohled ale chci si to jlavne osahat, vyzkouset. Ten v3 KE je imho docela chvalenej, jestli tahle nechut nema puvod u starsich v2. Nevim.
    Kazdopadne sedam do auta a jedu pro nej.

Nejaky tipy na zdroj levnyho pla? Nebo co chci tisknout do zacatku? Kde pripadne prijit k nejakym vzoreckum filamentu? Diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: pokud je tvůj koníček opečovávat tiskárnu tak Ender. Pokud potřebuješ primárně tisknout, tak to chce něco lepšího
    Já sem měl dřív stejný pohled, ale teď je to ztráta času a zdržování od primárního cíle. Radši počkat 2-3 měsíce, dosetrit, než se v tom pak půl roku hrabat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Já teď řeším proč mi nedrží pla na podložce, mám tu pei, ale ne hladkou, mám tu strukturovanou, po každém tisku to umeju isopropylalkoholem. Ale poslední 3 tisky to ujelo a to tam dávám brim.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: This is the way
    ACID
    ACID --- ---
    Když je řeč o voronu, jak sakra dostat led difusor do krytu stealthburneru? Začínám mít podle obrázků pocit, že na to lidi kašlou a vrznou tam jen držák neopixelu a kašlou na to, že to prosvítá přes půl deklu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: To by me mohlo! Beru kit a budu doufat. Uz 3 mesice je 188mm gt2 belt v cr nedostupnej. Kdbybych to bral po dilech tak bych tu tiskarnu stavel v duchodu az :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: To muzes kupovat po dilech :D Zaklad je nekupovat cely kit!
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Hlavne aby se doma nedomakli kolik bude stat ten voron. To je muje predsevzeti za 2024 :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Hele porid cokoliv muzes, naucis se na tom a pak tvoje potreba dalsich tiskren poroste, ale to nikomu nerikej :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: To je dvojnasobnej rozpocet co mam k dispozici, takze nehrozi bohuzel. Na hrani bych si to neobhajil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: hele radsi si priplat a kup si tu qidi co mam ja. se slevou na prvni nakup je to nejakych 11k, budes urcite spokojenejsi
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: já už v tom ležím nějakou dobu, ale je toho takový kvantum a hafo výrobců a tipů že jsem si musel nastavit priority. Cenu už jsem zvedl na těch cca 6k, ono to bude postupně reálně víc, všichni tohle co kutíme známe, ale bude to rozložený v čase a to je pro mě schůdnější.

Vytipoval jsem si pár tipů o který jsem se zajímal a který jsou tak nějak v mé cenové relaci. Přemýšlel jsem nad nějakým bazarovým kouskem, ale asi preferuji novou tiskárnu kterou si případně rozvrtám sám a budu trochu vědět co se s ní dělo a nedělo.

UPGRADE your Creality Ender 3 V3 KE with Linear Rails
    https://www.youtube.com/watch?v=9gozME8UZP0

Tady docela hezky rozebírá týpek tuning toho enderu, přijde mi, že to tiskne OK-ish od výroby a tohle by se postupně dalo asi řešit.

No asi ho objednám, pořád jsem čekal na nějakou akci, nebo kupon ale asi bych takhle mohl čekat ještě pěkně dlouho.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Udelej si research. Mam pocit se endery jsou jak ojete auto a musis pocitat s +20% porizovaci ceny na upgrade. Co jsem tak koukal V3 potrebuje vyztuzit osu Z samodomo tiskama. Ale aspon tu tiskarnu poznas a pochopis do posledniho sroubku. tim ze je to KE tak se krasne naucis s klipperem. Za me dobra volba.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: škoda že ta mini je fakt mini, 180x180x180 bych se bál, že bych se ošidil...

Sehnal jsem prachy na nákup tiskárny a pořád pokukuju po tom Enderu 3 V3 KE kterej je kolem 6k.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nějak se mi nedostává casu, nechtel by nejaky bastlič za úplatu dorazit jeden můj projekt. Je to tak praciccka na vikend.
    JAKES
    JAKES --- ---
    ORBIT: Ložiska https://shop.loziskapraha.cz/
    Po cestě, naproti malostranské mu hřbitovu mají řemeny.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A pak jedna aktualni sleva, pokud by to nekoho zajimalo: bambolabky maji celkem velkou slevu:
    Hassle-free 3D Printers from €199 - Bambu Lab EU Store 2nd Anniversary Sale
    https://eu.store.bambulab.com/en-cz/pages/2nd-anniversary-sale?skr=yes
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Byl jsem hodne spokojenej s kvalitou "cinskych" lozisek co mi prodal korbel-loziska.cz (nebo tak neco, proste nejakej korbel) doruceni do dvou dnu mam pocit
    Na sroubky jsem nasel spojovaci-material.cz, trosku horsi logistika ale rozhodne doruci driv nez cina
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Máte doporučení na dobrý zdroj ložisek, hladkých tyčí a spol? Ne nutně na tiskárny, ale třeba na heat insert press a další blbůstky co by seš mi hodily. Objednávat z číny se mi to moc nechce, něco co by bylo krapet rychlejší, nejlépe CZ zdroj..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam