• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XBAHNO: ja mam s PETG 2 problemy
    - oranzovy prusament/PM se mi sere, kdyz ho zkousim tisknout jemneji nez 0.2mm ... ostatni PETG bez problemu, na 0.2-0.3 taky bez problemu
    - zadny snadny smoothing

ale jinak je to posledni dobou taky moje prvni volba
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    REDSNAKE: PETG je univerzální filament, pro mě první volba. PLA když tisknu na krásu a nemám jiné požadavky. ABS jen, když mě zachrání těch pár stupňů teplotní odolnosti navíc, TPU když to musí být gumový. HIPS me k srdci nepřirostl a ASA jsem nezkoušel.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak jen hlasim ze po zvednuti teploty na 220 mi dnes pod rukama nic neprasklo takze spoko. Neni to perfekt, ale bude to pouzitelne a hlavne nasbirano hafo zkusenosti. Super je ze cokoliv co nebude ok muzu behem chvile dotisknout. Definitivne jsem dalsi 3d tiskovej pacient 😅

A rc nakladac uz se rysuje

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tvl, přeskočenej filament. Ono to jako tiskne, ale vždy když za to tiskárna zatáhne tak to vydá takovej křupavej zvuk a já teď budu několik hodin nervní jestli se neposere tisk. A furt to nejsem schopnej eliminovat. To je dílo..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Petg kdyz je vlhky tak stringuje silene ze to dokaze pokazit tisk. Ale mam petg rad.

A taky mam rad asa protoze se krasne brousi ;)

A s pla kde je nejsirsi vyber filamentu se chystam na nejake hueforge projekty.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    + PLA je lepší na detaily
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: pla se tiskne nejsnadněji, petg box nepotřebuje, na tisk je o něco složitější než PLA, ale jen o trochu. Na vlhkost není zas až tak haklivy jak tvrdí lexxa. PLA je ve více barvách.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: vic stringuje. je nachylnejsi na vlhkost. nezvlada az tak dobre ironing. osobne davam prednost PETG.
    pla uz pouzivam minimalne ale je to dane i tim ze muj prvni funkcni pla vytisk se tak nejak nepovedl a stal me sedmicku kdyz jsem ho montoval. takze mam s tim materialem trosku slozity vztah. :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Teď koukám na PETG, má vůbec ještě smysl tisknout z PLA? Nebo se to PLA tiskne jednodušeji na prototypování a pak třeba "finál" z PETG?
    Pokud se nepletu, PETG nepotřebuje při tištění box a jestliže jde sehnat v pohodě od 300/kg, tak to mi fakt vychází líp než PLA.

Jamghe PETG 1 kg - ČERNÁ (BLACK) - 3dfun.cz
    https://www.3dfun.cz/jamghe-petg-1-kg-cerna--black-/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Ja si nestezuju, jsem s tou tiskarnou maximalne spokojeny, vsak rikam ze ta technologie je uz dnes tak pokrocila, ze muze tisknout i debil jako ja.

Jen bych to rad posunul a ta strukturalni integrita me dnes vypekla. Ale tusim co zmenit v nastaveni a uvidim.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: pockej pockej!?!? ty mas tiskarnu 4 dni, mas 50% uspesnost a tady resis tohle? ty vole piskej si :)
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: doporucuju nehýbat s vícero parametrama naráz, než zjistíš co a jak, tak prostě počítej že ne všechno klapne napoprvé
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: Rozhodne se na PID nechystam, vsak jsem psal ze mi prijde ze to netiskne uplne blbe. Jen s tim zatim neumim 😌 na druhou stranu vic nez polovina dilu je pevnych a pouzitelnych, takze to fail nebyl aspon ne uplnej. Zitra chci zkusit 220c a jen 50% fan.
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: ne, těch 205 bylo málo. 220 by mohlo být OK.
    Hele než všechno rozvrtas, zkus nejdřív začít s tím co máš, mě například PID autotune parametry spíš rozdrbal, než vylepšil..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Plus z te cerne jsem klukovi toho darth vadera a i prestoze si s nim hraje 4 letej klucik, stale se mu neulomil ten mec kterej ma par mm.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Notyvole! Slusny!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Zas takovy drama to nebylo
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Temp tower se urcite nelamala pod rukama, ja ji aktivne lamal
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Ja se zameruji na tom ze nevis co jsi vlastne z te druhe ruky poridil. Ja tohle delam pokazde kdyz neco zmenim na extruderu. Temp tower z pla by se ti fakt nemela lamat pod rukama
    A je to mam pocit neinvazivni zasah.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Jenze ja se trochu bojim ze to je takovej klipper neklipper. Proste neco modifikovanyho pro creality. Flashovat na klipper klipper se mi to zatim moc nechce. Popravde, nemam pocit, ze by to tisklo blbe. Mozna doladim z-offset jeste a imho pujdu volbou materialu. Mam objednane zlute klasicke pla. Cerne mi to tiskne uspokojive a rozhodne to krehke neni. Jeste tu teplotu vyzkousim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam