úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
3D tiskárny
používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
rozbalit záhlaví
ORBIT
---
---
10:09:35 9.8.2024
1 odpověď
SKAUT
: Teplomer na steaky je dobry doplnek 3d tiskare ;)
A nebo si to rovnou radne modifikovat a pridat tam regulerni cidlo.
Ty susicky mivaji casto i ventilator na proudeni vzduchu, coz je imho to nejpodstatnejsi, aby ta vlhkost sla pryc..
ANDY_WARHOL
---
---
0:06:54 9.8.2024
SKAUT
: tak záleží hlavně na watech, tohle má slušných 500
SKAUT
---
---
0:05:18 9.8.2024
2 odpovědi
ANDY_WARHOL
: Tu teplotu bych radši změřil nějakým spolehlivým teploměrem. Neptejte se mě proč 😆.
BTW když si to člověk ohlídá tak koupí použitou za pár stovek ( ja si před lety koupil za 250kc včetně dopravy jednu starší s digitálním nastavením teploty)
A taky si lidi tiskli nástavce a držáky aby neničili origo.
ACID
---
---
19:40:11 8.8.2024
1 odpověď
ANDY_WARHOL
: změřit, vyfotit v konfiguraci pro cívky, vyfotit, postnout
ANDY_WARHOL
---
---
18:45:32 8.8.2024
2 odpovědi
+1
Kupovali jsme teď sušičku Siguro FD-K450B Ultra Dry kvůli sušení potravin, ale zjistil jsem zajímavou věc. Má vyjímatelné středy těch sušících plat a dá se tak bez zníceni použít na sušení filamentu. Místo plata zbyde pak jen obvodový kruh toho plata. Plat je u tohoto modelu 9, navíc mají možnost že dát nad sebe v různé vzdálenosti, takže výsledný rozměr je minimálně na 2, možná 3 cívky. Maximální teplota 70 stupňů sice není moc. Ale lepší než nic. Cena u alzy necelých 1200.
Kdyby se to někomu hodilo, zjistím průměr výsledné díry a maximální výšku vnitřního prostoru.
SKAUT
---
---
15:00:06 7.8.2024
ORBIT
: Jo to beru. Byť preferuji Plasty Mladeč a Fillamentum z českých.
Podle mě tohle dělají všichni slušní výrobci ( byt to nezverejni ).
A chci zkusit 3dxtech ezPCCF nebot je celkem dost chválené ( a pry lepší než Průšovo PCCF )
ORBIT
---
---
14:31:33 7.8.2024
1 odpověď
+1
SKAUT
: Já se na to dívám, že tohle dělali preventivně, když vypouštěli tyhle materiály do oběhu. Nikoliv jako ad-hoc řešení situace. Je dobré mít českého výrobce, který prodává kvalitní produkt.
S prusamentem se mi proste bezchybne tiskne uz dlouho a to je dobry :)
SKAUT
---
---
9:23:15 7.8.2024
1 odpověď
ORBIT
: Hmm na Redditu je tahle cast schovana mezi tabulkama tak jsem ji nejak minul. Asi mě lákaly ty fotky kousek pod tim. A nezmiňují tam velikosti které měřili ( ono to bude asi dané tím popisem nějak ale stejně by to bylo lepší mit).
A zmínil jsem to proto že jsem kdysi četl nějakou studii zamerenou na množství uvolněných částic při tisku a s vyšší teplotou se tohle množství značně zvyšovalo. Ale je to už nějaký ten rok a samozřejmě jsem si to nikam neulozil. Takže jakékoli další rozebrání tohoto tematu je fajn.
ORBIT
---
---
9:09:02 7.8.2024
1 odpověď
SKAUT
: V clanku pisou i o vyparech pri tisknuti.
REDSNAKE
---
---
13:37:33 6.8.2024
+7
No, jeste nakladac ze setu a zas nebudu mit co delat 😅 je to super, krasne to funguje s bezdratovym ovladacem k ps3
SKAUT
---
---
18:40:56 5.8.2024
1 odpověď
QWWERTY
: Mysleno tak ze bedna svych dost aby tesnila, takze se nemusi nic tisknout.
ORBIT
: Skoda ze jen hotove vytisky a ne co se deje pri tisku.
ROMANICAK
: Hele nic lepsiho jsem nenasel. Na vysku jsou akorat, na delku by mohli byt mensi. Problem s mistem mam bohuzel taky...
Mam to jako drybox na tisknuti, skladovani mam ve vetsi bedne kde je kazda civka ve vakuovem pytliku se silikagelem.
Modely jsou poruznu z netu, neco jsem si mozna upravoval a jeden jsem si asi kreslil protoze ho nemuzu nikde najit.
Tenhle se mi asi libi nejvic - malo plastu, lehce se odviji, nejaka vetsi civka tam jde taky ( ale ne dve velke vedle sebe). Ale clovek musi stelovat sirku.
Printables
https://www.printables.com/cs/model/69719-filament-dry-box-with-dual-spool-holder-and-tube-o
Pak je tu tento. Docela sikovnej, odviji dobre ale je teba hromada plastu a nedaji se tam dat najednou dve velke ( PM ) civky. Sirku neterba resit...
Printables
https://www.printables.com/cs/model/775121-ikea-365-106l-spool-holder-filament-dry-box
Pak je tu tohle ale to ma vetsi odpor pri odvijeni. Moje tiskarny si s tim poradili ale obecne se mi to nelibi..
Printables
https://www.printables.com/cs/model/348295-drybox-spool-holder
QWWERTY
---
---
16:14:39 5.8.2024
1 odpověď
+1
SKAUT
: btw oficialni ikea clipy uz se afaik neprodavaji, takze si je pak musi dotisknout
ROMANICAK
---
---
16:10:56 5.8.2024
1 odpověď
SKAUT
: Na ty jsem koukal a pripadaj mi ze tam je zbytecne spousta mista kolem. Resp. ja mam malo mista uz tak, mam to v puvodnich krabicich vzdy s pytlickem kulicek, i tak mi to zabere celou jednu polici na dilne a vic mista uz nemam. Preferoval bych neco tesnejsiho...
I tak ale, byl bys ochoten poskytnout mi ty modely k tisku, kdybych se do toho pustil tak jak to mas ty?
ORBIT
---
---
15:28:29 5.8.2024
1 odpověď
+2
Prusament testovani bezpecnosti:
https://x.com/josefprusa/status/1820060753161867306
SKAUT
---
---
12:29:07 5.8.2024
Plus tam mám malý vlhkoměr v čele.
SKAUT
---
---
12:28:08 5.8.2024
2 odpovědi
+1
ROMANICAK
: Ikea 365 10l bedna na 2 cívky. má těsnění a dost klipů.
Reverse bowden - cca 1m ptfe 4/3 trubička
Uchycení civky, někde mám držák dole, v jedné mám tyč ale ta ma dost velké tření ( a na houby manipulace protože se musí vyndat cela tyc). Takže něco jednodušší s lozisky ( ideálně válec ať se nemusí resit různé šířky civek) preferuji ( není potřeba přidávat další tření).
Silikagel mam ve vytisknutem kontejnerku ( lepsi pro výměnu ale vysypané dole taky bude fungovat).
Přiložená mizerná fotka 😆
ROMANICAK
---
---
11:52:59 5.8.2024
1 odpověď
Potrebuju nejak resit vlhkost filamentu.
Idealne je asi dat do nejake bedny navliknuty na osu kde se budou civky otacet, dole podsypany kulickama, ptfe trubickou vest filament do bedny s tiskarnou. Stridam cca 8 filamentu.
Ale narazim na problemy...
- Co jsem videl na netu spravny velikosti pruhledne plastove krabice, tak se u nas nedaj sehnat. Nachazim samy bud obrovsky nebo naopak maly.
- Netusim jaky treni ma ta trubicka, tzn. nevim dopredu jak maximalne dlouhy vedeni muzu udelat aniz bych riskoval prokluzujici podavani filamentu na tiskarne.
- Podivne slozity uchyceni civky, obsahuje to x dilu a loziska. Nestaci proste jen par trojuhelniku a tyc, na kterou to vsechno navliknu?
Jak to resite vy?
QWWERTY
---
---
21:34:39 2.8.2024
+1
HENTAIRUSH
: chce to akorat AutoDesk account a pak vyplnit libovolny chujoviny do formulare a pak se mi normalne stahl "Fusion Client Downloader.exe"
https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
HENTAIRUSH
---
---
20:15:59 2.8.2024
1 odpověď
Jak je to vůbec s Fusionem zadara?
Na autodesku se mi stáhnout nepodařilo...
..nebo jsem jen blbej 😅
REDSNAKE
---
---
20:01:36 29.7.2024
+1
REDSNAKE
: Toho endera nemuzu vynachvalit moc. Bazarovej za ctyri a pul a od zacatku jen tisknu, zadny velky ladeni. Parada.
REDSNAKE
---
---
19:59:41 29.7.2024
1 odpověď
+11
Dneska dokonceno. Je s tim hrozna prdel. Jeste zkusim vytisknout modifikaci kdy to ma baterie v zadni casti kvuli lepsi stabilite.
SALAM23
---
---
19:00:48 29.7.2024
+1
Tišťáky můžu vyfrézovat doma na cnc, kdyby byl třeba zájem...
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam