• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tu teplotu bych radši změřil nějakým spolehlivým teploměrem. Neptejte se mě proč 😆.

BTW když si to člověk ohlídá tak koupí použitou za pár stovek ( ja si před lety koupil za 250kc včetně dopravy jednu starší s digitálním nastavením teploty)

A taky si lidi tiskli nástavce a držáky aby neničili origo.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: změřit, vyfotit v konfiguraci pro cívky, vyfotit, postnout
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Kupovali jsme teď sušičku Siguro FD-K450B Ultra Dry kvůli sušení potravin, ale zjistil jsem zajímavou věc. Má vyjímatelné středy těch sušících plat a dá se tak bez zníceni použít na sušení filamentu. Místo plata zbyde pak jen obvodový kruh toho plata. Plat je u tohoto modelu 9, navíc mají možnost že dát nad sebe v různé vzdálenosti, takže výsledný rozměr je minimálně na 2, možná 3 cívky. Maximální teplota 70 stupňů sice není moc. Ale lepší než nic. Cena u alzy necelých 1200.
    Kdyby se to někomu hodilo, zjistím průměr výsledné díry a maximální výšku vnitřního prostoru.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Jo to beru. Byť preferuji Plasty Mladeč a Fillamentum z českých.
    Podle mě tohle dělají všichni slušní výrobci ( byt to nezverejni ).
    A chci zkusit 3dxtech ezPCCF nebot je celkem dost chválené ( a pry lepší než Průšovo PCCF )
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Já se na to dívám, že tohle dělali preventivně, když vypouštěli tyhle materiály do oběhu. Nikoliv jako ad-hoc řešení situace. Je dobré mít českého výrobce, který prodává kvalitní produkt.

S prusamentem se mi proste bezchybne tiskne uz dlouho a to je dobry :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Hmm na Redditu je tahle cast schovana mezi tabulkama tak jsem ji nejak minul. Asi mě lákaly ty fotky kousek pod tim. A nezmiňují tam velikosti které měřili ( ono to bude asi dané tím popisem nějak ale stejně by to bylo lepší mit).
    A zmínil jsem to proto že jsem kdysi četl nějakou studii zamerenou na množství uvolněných částic při tisku a s vyšší teplotou se tohle množství značně zvyšovalo. Ale je to už nějaký ten rok a samozřejmě jsem si to nikam neulozil. Takže jakékoli další rozebrání tohoto tematu je fajn.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: V clanku pisou i o vyparech pri tisknuti.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    No, jeste nakladac ze setu a zas nebudu mit co delat 😅 je to super, krasne to funguje s bezdratovym ovladacem k ps3

SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Mysleno tak ze bedna svych dost aby tesnila, takze se nemusi nic tisknout.

ORBIT: Skoda ze jen hotove vytisky a ne co se deje pri tisku.

ROMANICAK: Hele nic lepsiho jsem nenasel. Na vysku jsou akorat, na delku by mohli byt mensi. Problem s mistem mam bohuzel taky...
    Mam to jako drybox na tisknuti, skladovani mam ve vetsi bedne kde je kazda civka ve vakuovem pytliku se silikagelem.
    Modely jsou poruznu z netu, neco jsem si mozna upravoval a jeden jsem si asi kreslil protoze ho nemuzu nikde najit.

Tenhle se mi asi libi nejvic - malo plastu, lehce se odviji, nejaka vetsi civka tam jde taky ( ale ne dve velke vedle sebe). Ale clovek musi stelovat sirku.
    Printables
    https://www.printables.com/cs/model/69719-filament-dry-box-with-dual-spool-holder-and-tube-o

Pak je tu tento. Docela sikovnej, odviji dobre ale je teba hromada plastu a nedaji se tam dat najednou dve velke ( PM ) civky. Sirku neterba resit...
    Printables
    https://www.printables.com/cs/model/775121-ikea-365-106l-spool-holder-filament-dry-box

Pak je tu tohle ale to ma vetsi odpor pri odvijeni. Moje tiskarny si s tim poradili ale obecne se mi to nelibi..
    Printables
    https://www.printables.com/cs/model/348295-drybox-spool-holder
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: btw oficialni ikea clipy uz se afaik neprodavaji, takze si je pak musi dotisknout
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SKAUT: Na ty jsem koukal a pripadaj mi ze tam je zbytecne spousta mista kolem. Resp. ja mam malo mista uz tak, mam to v puvodnich krabicich vzdy s pytlickem kulicek, i tak mi to zabere celou jednu polici na dilne a vic mista uz nemam. Preferoval bych neco tesnejsiho...

I tak ale, byl bys ochoten poskytnout mi ty modely k tisku, kdybych se do toho pustil tak jak to mas ty?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Plus tam mám malý vlhkoměr v čele.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ROMANICAK: Ikea 365 10l bedna na 2 cívky. má těsnění a dost klipů.
    Reverse bowden - cca 1m ptfe 4/3 trubička
    Uchycení civky, někde mám držák dole, v jedné mám tyč ale ta ma dost velké tření ( a na houby manipulace protože se musí vyndat cela tyc). Takže něco jednodušší s lozisky ( ideálně válec ať se nemusí resit různé šířky civek) preferuji ( není potřeba přidávat další tření).
    Silikagel mam ve vytisknutem kontejnerku ( lepsi pro výměnu ale vysypané dole taky bude fungovat).

Přiložená mizerná fotka 😆

ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Potrebuju nejak resit vlhkost filamentu.
    Idealne je asi dat do nejake bedny navliknuty na osu kde se budou civky otacet, dole podsypany kulickama, ptfe trubickou vest filament do bedny s tiskarnou. Stridam cca 8 filamentu.

Ale narazim na problemy...
    - Co jsem videl na netu spravny velikosti pruhledne plastove krabice, tak se u nas nedaj sehnat. Nachazim samy bud obrovsky nebo naopak maly.
    - Netusim jaky treni ma ta trubicka, tzn. nevim dopredu jak maximalne dlouhy vedeni muzu udelat aniz bych riskoval prokluzujici podavani filamentu na tiskarne.
    - Podivne slozity uchyceni civky, obsahuje to x dilu a loziska. Nestaci proste jen par trojuhelniku a tyc, na kterou to vsechno navliknu?

Jak to resite vy?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HENTAIRUSH: chce to akorat AutoDesk account a pak vyplnit libovolny chujoviny do formulare a pak se mi normalne stahl "Fusion Client Downloader.exe"
    https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Jak je to vůbec s Fusionem zadara?
    Na autodesku se mi stáhnout nepodařilo...

..nebo jsem jen blbej 😅
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Toho endera nemuzu vynachvalit moc. Bazarovej za ctyri a pul a od zacatku jen tisknu, zadny velky ladeni. Parada.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dneska dokonceno. Je s tim hrozna prdel. Jeste zkusim vytisknout modifikaci kdy to ma baterie v zadni casti kvuli lepsi stabilite.

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tišťáky můžu vyfrézovat doma na cnc, kdyby byl třeba zájem...
    SPM
    SPM --- ---
    77WHITE: já na jlcpcb už nějaký tišťáky dělal, tak jsem si právě vzpomněl že dělají i tohle :-) Jinak jo, nerozporuju, že na kusový vyfrézovaný bazmek je ta cena pořád krásná. Jenom jsem začal přemýšlet, jestli by ten tisknutej nylon náhodou nestačil :-) A neměl jsem to s čím srovnat, pač jsem nic tisknutého touhle technologií v ruce ještě neměl. Nebo teda měl - extrudery od bondtechu, to je myslím SLS nylon, ale u nich vzhledem k ceně jsem žádné pevnostní zkoušky nedělal :-D

LEXXA: máš to imho moc velký :-) ten můj krám má asi 55x55mm :-) Plus teda z Číny jsou asi i limitace v tom shippingu, co si vybavuju, tak malých tišťáčků šlo vyrobit klidně 100 a stálo to pár korun, u těch velkých kusů už šlo naklikat podstatně menší množství a stálo to podstatně víc :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Sakra jak vy to delate?
    Ja si navrhl heatbed (235x235x8) a pod 180$ jsem se nedostal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam