• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    FARIN
    FARIN --- ---
    ZIGI: na vektrorizaci jsme kdysi pouzival https://vectormagic.com/ a vysledky byly skvely
    (jednorazove jsem zaplatil nejaky feecko na mesic a prevedl co jsem potreboval)
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    ORBIT: Diky, to vim (mam nejaky TPU dokonce), ale tisknout to z toho nebudu (mama Mini s bowdenem a trochu obavy, abych 5 minut netisk a dva dny necistil tiskarnu).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Plus tu vysku bych resil snadnejsi cestou pres Hueforge
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ZIGI: To mekky muze byt rovnou z tiskarny. Nevim jak dlouha ma byt vysledna trubka, ale jde to vytisknout i jako trubka rovnou z flexible filamentu.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CERMINEK: 2D grafiku jde z inkscape taky hodit do .svg a Fusion sezere .svg taky
    (ciste jenom protoze mam otevereny .svg radsi nez proprietarni .dwg :D )
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    CERMINEK: Ok, diky.

Nakonec to vlastne asi jde jednoduse pres plugin do Fusion - https://github.com/hanskellner/Fusion360Image2Surface

Jsem si rikal, ze tohle kole uz nekdo vymyslel :-)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ZIGI: Vektorizoval bych to v inkscape který to umí uložit to dwg a to importovat do nějaké 3D, třeba Fusion.
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    CERMINEK: Diky. Ale priznam se, ze i kdyz (auto)Cad jakz takz umim, ten krok s vytazenim vektorizovane bitmapy (takze nejaky pull?) nevim jak by sel. Navic (ale to jsem nenapsal) bych potreboval ty “steny” vytazenych ploch sikme - proto jsem si rikal, ze nejaky autoproces s bitmapou o ruznych stupnich sedi (vyjadrujicich vlastne vysku toho vytazeni) by mel existovat - proste to co dela ta bump map opticky, tak to udelat fyzicky.
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    ACID: Neco takoveho. Nestejna sirka tech vzoru, vsechny ale stejne vysoky… zamerem je udelat na tiskarne formu a odlejt to pak z neceho mekyh) a to navinout na trubku a tim vytvorit ten valecek… takze ta forma nemuze mit kolmy steny, aby ten odlitek sel z toho vytahnout.

Neco jako delaji tady - https://www.valexdecor.com/?page=5 (ty ale chtej za custom design 10kkc)

CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ZIGI: Vektorizovat bitmapu do svg, vyčistit, uložit do dwg.
    Dwg importovat do CAD, zadat výšku a exportovat step
    Step do sliceru a výstup sliceru do tiskárny.
    ACID
    ACID --- ---
    ZIGI: foto?
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    Ahoj. Potreboval bych nakopnout spravnym smerem, neb mam nejake slabe google-fu. Kdyztak mne odkazte na spravne auditko. Chtel bych zkusit vymodelovat 3D model (nasledne vytisknout) v zasade razitka/matrice (ve skutecnosti strukturovaci valecek ale s konkretnim vzorem, kterej si muzu vyfotit - je to dost divoky vzor na prime modelovani), jejiz predlohu mam jako sedivou bitmapu (tedy v zasade takova bump mapa/height mapa) a potreboval bych z toho 3D. Nedari se mi najit zadny postup, kudy na to. Diky
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Ahoj, nabizim Ender-3, plne funkcni, s samodomo boxem. Nevejde se mi po stehovani. Deaka je 8-bit. Cena 1500. Praha/Plzen

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HONCKA: to muze jen majitel diskuze...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nechcete mu dát tropické ovoce?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Odtamtud ta teorie a povinném kazatelství, kdekoli se někdo chytne, na jakékoli téma :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ha to je CUKI 2. To je asi na rozsireni ignor listu pro zachovani soudnosti nebo mu dat RO :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tohle id svini napric nyxem, hodnota je vetsinou 0
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIOMIKY: Tak proč do téhle diskuze chodíš? Ve Svědcích ti přikázali veřejné kazatelství a náboženských klubů už tě vyhodili?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    GIOMIKY: Já ale vůbec v prvním odstavci nepsal o plastu .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam