• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    MAKROUSEK: No, to se neshodneme. Jasně že příklady kulhaj. Walmart si to koupí přímo od Disney distribuce, nejsou to kolotočáři, že. :)
    Tady jde o to, že jeden v licenci vyrobí a prodá. Druhý koupí jako hotové zboží a prodá, protože už licenci neřeší a řešit nemusí. Nemůžeš něco někomu zakázat prodat, co legálně nabyl. Proto jsem uvedl ten příklad s knihami, kde je to alespoň trochu podobné. Jestli máš nějakou reálnou zkušenost, nebo jiný příklad z praxe...

Jediné co mě napadá, tak stav, že by poskytovatel licence vyžadoval, aby tiskař smluvně zavázal odběratele, že to nebude prodávat dál, nebo limitoval počet kusů na odběratele... A i tak se mi to nezdá.

V principu jde o prd. Protože přeprodávat "tiskoviny" nedává moc smysl. Tohle budou tisky buď pro sebe, nebo na zakázku do komunity hráčů a malířů. Já moc prostoru pro přeprodej nevidím. Ale třeba nám HONCKA přiblíží podstatu či záměr. :)
    PECA
    PECA --- ---
    HONCKA: Tu licenci má tiskař na tisk na zakázku. Co s tím tiskařův zákazník udělá, nemůže dost dobře ovlivnit. To je jako kdyby mi pekař zakazoval prodat u něj koupené housky. :)

Nevím o co jde, ale dovedu si představit, že v rámci licence natiskneš hromadu figurek na namalování. Ty odebere "místní Franta podnikatel" a si je hodí na svůj e-shop s nějakou svojí přirážkou. Buď tě to sejří a zvedněš mu mandlecenu další objednávky, nebo jsi se svou marží a snadným obchodem spokojený a rozjedete další vzájemně výhodný obchod. :)
    Franta pochopitelně nemůže používat rendery a další promo materiály autora modelu, ale může si to sám nafotit. Nebo to může namalovat, protože ty to jenom tiskneš, leč nenatíráš... Asi je to trochu mimo záměr modeláře, ale legálně s tím (IMO) nemůže nic dělat. Na druhou stranu, pokud by to byl prostý přeprodej bez přidané hodnoty, mohl by se modelář dohadovat, co to tam s Frantou provozujete a případně si dát na "black list".
    Nevím, jaký je záměr, nebo kam směřují tvé úvahy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONCKA: To je slozita otazka. Rekl bych, ze zalezi na tom, v jakem pravu to chces posuzovat. V evropskem, formalistickem, zalezi na tom, jakou licenci si subjekt A koupi, jestli ji muze dal transferovat na nekoho a za jakych podminek. V anglosaskem zvykovem by zalezelo vice na de facto situaci, jako jestli jsou oba subjekty propojene, nebo ne, jestli druhu subjekt o nejakych omezenich vi a tak.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Dotaz k autorskému právu, licencování.
    Na patreonu jsou pledge, kdy tvůrce 3d modelů dává licenci k tisku a prodeji za měsíční poplatek (merchant licence). Že si ji 3d tiskař může zaplatit a během toho danné modely tisknout a prodávat. Zajímalo by mě, jak je to se sekundárním prodejem, resp jestli je sekundární prodejce vázaný tou merchant licencí. Že teoreticky to může někdo hromadně natisknout a prodat v rámci jednoho měsíce jinému podnikatelskému subjektu (kamennému krámu, eshopu, atd..), který to pak bude klidně rok přeprodávat koncákům.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Nezkoušel někdo PLA z Banggoodu?

10kg za 99$ zní zajímavě.

Filament do drukarek 3D PLA o średnicy 1,75 mm,10 kg,o wysokiej precyzji,ekologiczny,dostępny w wielu kollubach,bez pęcherzyków,idealny do modeli i części mechanicznych Wyprzedaż - Banggood Polska-arr...
    https://ban.ggood.vip/1579C
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PECA: to bude on - moc Lubošů 3d modely tanku nedělá
    PECA
    PECA --- ---
    R0C3S3K, SALAM23: Jestli to je ten "lubosh", co si myslím, tak svého času modeloval tanky v Blenderu.
    3D tisk RC modely
    https://www.3dprintedtanks.com/
    blender.org - Home of the Blender project - Free and Open 3D Creation Software
    https://www.blender.org/
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    R0C3S3K: model neni moje prace ... delal Lubos Hort - 3Dtanky.cz -
    King Tiger II. – Luboš Hort – album na Rajčeti
    https://www.rajce.idnes.cz/lubos71/album/king-tiger-ii
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SALAM23: super, v cem jsi to modeloval?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tak 3kg za mnou a asi ještě 6 přede mnou ... rc tank Tiger II- 1:10 - cca 110cm hotový kolem 10kg

JVCNC
    JVCNC --- ---
    LEXXA: Jak je to vysoké a kolik dáš když to udělám na CNC (a budu mít materiál a nástroje)? je to jen destička to bych mohl zvládnout i doma.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAM23: No, presne tohle pisu uz nejaky ten rok :)
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    SALAM23: Pokud to prodáš, buď jen rád.
    Jinak E3v3 už je jiný level. Tiskne skvěle a hlavně rychle.
    A tichá deska, sice tichá, ale taky už dnes vykopávka ....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ENDER: většinou to nejlevnější. Tisknu věci, který pak stejně upravuju, takže pokud to trochu chlupatí, tak mi to nevadí
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Určitě je budu mít uložené. Nápis mi message kam to chceš poslat jako balík.
    Jen nevím, jestli už nebudou aktuálnější modely, protože se to vyvíjí rychlostí blesku :) BTW dneska to bylo epický (ITF5) https://www.youtube.com/watch?v=pIKI7y3DTXk
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Ha, to jsem vlastně sliboval kolegovi v práci. Prozatím to vyšumělo, že jsem neměl slušná STL (málo jsem hledal). Vzpomeneš, odkud jsi měl tiskové soubory?
    H2O
    H2O --- ---
    Díky pánové, bambucka je na ceste
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Tak jsem to našel :)

18/09/2024: Correct, your order is in a queue with estimates of 3 to 4 days out of the weekend (since the carriers only work during weekdays), keep in mind that the times are estimates.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ANDY_WARHOL: ano - to bude ten hlavni rozdíl
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SALAM23: tak hlavně je rozdíl jestli kmitáš vytiskem sem a tam, nebo nahoru dolu..
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    H2O: za mě ty p1s - x1c budou lepší,pevnější konstrukce,prusa má jen centrální rám na kterým vše visí a přenášejí se pak vibrace i do bedu,od motoru, extruderu,všechny pohyby a cely se to pak jeste zhoršuje s výškou výtisků,čím jde víš extruder na z ,tim to je horší,běží jakoby na páce a s výškou se paka jeste z zvětšuje ,u bambule není centrální rám a motory a pojezdy jsou nezavisle na sobě zavěšený ,takže se pak nesčítaji vibrace od motoru - sebere je box ,ale nejdou do bedu a tisk je hezký - to můj názor,ale třeba mi to někdo vyvràtí,že píšu píčoviny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Imho to bude nejaky error s objednavkou, napis na support. Me uz prisla pred tydny..
    MISISSKA
    MISISSKA --- ---
    ENDER: Všechno možný. Mám tu i nějaké starší vzorky. Kdyby si byl z Prahy, můžu něco darovat, odmotat. Zbylo mi to tu po mým bratrovi jako dědictví.

Jinak Prusament, Spectrum, Aurapol, PM filament… každý má trochu jiný vlastnosti, je více či méně povedený (i od jedný firmy vidím rozdílné vlastnosti v určitých barvách).

Na zkoušku tu mám nejen PLA, ale i PETG a PVB. U toho PVB si nejsem jistá, jestli je OK, poslední tisk se s tím dost s*al.

Některé cívky jsou testovací odmotané v labu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam